Pusiau automatas, pakeitus sankaba vibruoja

Pradėjo geringas, Spalis 16, 2013, 20:04:17 PM

« ankstesnis - sekantis »

geringas

Sveiki, ieskojau bet neradau atsakymo, o situacija tai tokia:

Pakeitė sankabą (visa komplekta), nes jau į kalną nebetraukė Yaris 1.3 pusiau automatas 64kw 2006.
Pakeitus sankaba jau tris kartus vežiau ją reguliuoti, nes įjungus E, kad pradėti važiuoti vibruoja variklis, tas pats ir su R. Jie man vis aiškina, kad reikia pravažiuoti 1000km, kad sankaba prisitrintų ir tada nebebus vibracijos. Bet mano galva pakeitus sankabą turi gerai ir dirbti, be vibracijos pradedant važiuoti. Važiuojant antru bėgiu ir didesniu viskas ok. Bet tik prie sankryžos atleidi stabdžio pedalą vibruoja auto.

Ar turite kas kokių patarimų kaip elgtis toliau, ar čia sankaba nekokybiška, ar meistrai nekokybiški?

Dar vienas klausimas kas turi yaris pusiau automata, ar nuspaudus stabdį įjungus E ir atleidus stabdį, kad pradėti važiuoti nukrenta apsukos iki 500aps/min?

MindaugasB

Turiu pusautomati. Kur klausi del 500 aps/min kritimo tai niekada to nebuna. Bent jau mano Auris visada 800 laiko ar i kalna ar tiesiame kelyje gazo nepaduodant.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

geringas

Dekui uz atsakyma. Manau, kad cia ir bus vibravimo problema, kad sankaba tinkamai nesusijungia pradedant vaziuoti, apsukos nukrenta ir dirbant varikliui ant 500 apsuku logiska, kad auto turi vibruoti.

MindaugasB

Itariu, kad tau kreivom rankom dejo. Cia vienam kolegai Bemsui ir pakeite siandien MMT sankabos komplekta. Vaziuoja puikiai rase.
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

geringas

Teks apsilankyti servise ir pranesti apie nekokybiska darba.

Bemsas

Corolla po sankabos keitimo vaziuoja kaip nauja :) Ir niekas ten neturi prisitrinti. Gal tau ja blogai sureguliavo? ten su kompu reguliojasi.

geringas

Kad kažkas blogai tai faktas, tik neaišku kas. Ar gali parašyti, kur tau keitė sankabą? Kad turėčiau atsarginį servisą, kur galėčiau nuvešti parodyti auto, gal jie žinotų iškarto kame šaknys. Nes servise, kur aš keičiau jeigu po trečio karto nesugeba tinkamai sutvarkyti, tai abejoju ar jie aplamai supranta ten kažką.

MindaugasB

Pas Vova keite. Tik eiles pas ji dideles, gali is sykio nepriimti. Jeigu reikes, tai ir as turiu jo nr. per PM pasidalinsim.

geringas

Laukiu PM su numeriu, lauksiu kiek reikės, kad tik sureguliuotų tvarkingai. Nes kiek suprantu autodalys iš Lirostos yra geros, tai mano sankabos komplektas buvo pirktas būtent ten.

MindaugasB

Nusiunciau. Tai nepamirsk pas senus meistrus nueit :D

geringas

Susiskambinau ir išvados tokios:

Kai buvo sena sankaba, ji svildavo ir smagračio paviršius pasidarė netolygus, prieš keičiant sankabą reikėjo nutekinti smagratį. Teoriškai sako turėtų prisitrinti, bet gali būti kad reikės nuvažiuoti 30 000km, kol tai įvyks :)

Pirma mėginsiu vežti į servisą, kur man keitė sankabą ir paaiškinsiu situacija, tačiau kaip dažniausiai būna kaltas klientas, tai didelė tikimybė, kad čia bus mano problema, o ne jų, tai teks vežti pas vovą, kur remonto kaina bus 400Lt. Pas jį galima užsirašyti gruodžio viduryje :)

Ačiū visiems už pagalbą

Bemsas

Butinai pranesk, ka servisas patars. Ar bandys daryti kazka, ar tiesiog sius nx.

geringas

Su servisu kur keitė sankabą buvo tokia situacija, kad nuvežiau jiems mašiną, jie sureguliavo sankaba dar kartą, tačiau vėl tas pats (krenta apsukos ir vibruoja auto), jie sako smagratį nutekinti kainuos 2000Lt. Žodžiu pasiunčiau gražia forma aš juos. Ir užsirašiau pas Vova, priėmė jis mane šiandien. Vova nusprendė visų pirmą sureguliuoti sankabą kaip turi būti su kompu ir praplauti droselinę sklendę, tai padarius mašina važiuoja kaip zuikis be jokiu trukčių ir apsukų nukritimų. Bėgiai persijungia visiškai kitaip nei buvo prieš tai, tiek ilgai nebegalvoja prieš perjungiant pavaras. Visas malonumas kainavo dvi savaites laukimo ir 50 Lt :)

Dėkui Bemsas tau už tokį auksinį meistrą

Bemsas

Cia MindaugasB dekoti reikia, jis kontaktus dave. Vova tikrai neblogai dirba (y)

MindaugasB

As referinu NNZ, nes jis dave numeri :)

Bet Vova apskritai puikiai dirba. Gerai, kad toks Vilniuje yra.