Galiniai priešrūkiniai žibintai neveikia*

Pradėjo solistas92, Spalis 27, 2013, 23:30:31 PM

« ankstesnis - sekantis »

solistas92

Sveiki  (h), paieška naudojausi, bet nieko panašaus neradau. Taigi neperseniausiai nusipirkau Toyota Avensis 2001m. 2.0, 81 kw. Bandysiu atlikti techninę automobilio apžiūrą, bet susidūriau su tokia bėda, neveikia galiniai priešrūkinai žibintai.  (-) Gal kas žinot kame šaknys gali būti?

Ps. Saugiklius peržiūrėjau, kiek supratau reikia žiūrėti "Tail" saugiklį (pražiūrėjau profilaktiškai visus) viskas ok. Lemputės geros.

Dėkui už pasiūlymus ir komentarus.  :)

Bemsas

Seip turi degti tik 1 is kaires puses. Gal neteisingai jungi juos? Ijunk artimus zibintus ir tada priesrukinius galinius. TAIL saugiklis - gabaritu. Tau reikia FOG LIGHT

solistas92

Radau tik "Fr Fog Light" saugiklį(čia greičiausiai priekinių priešrūkinių, kurių net nėra pas mane), na dar pamėginsiu.. Dėkui :)

solistas92

Nepadėjo, įjungiu juos gerai. Prietaisų skydelyje dega priesrukiniu lemputė, bet į galą neateina srovė, visi saugikliai geri....  Kame šaknys?

redkon

Jeigu yra kablys, patikrink kablio rozetę. Man buvo analogiškas atvejis (į galinį priešrūkinį žibintą "neateidavo" srovė), problema - užrūdiję kontaktai kablio rozetėje.

solistas92

Yra kablys, paaiškink ką darei ir ką man reikėtų padaryti :)

Venza

Kai kuriems automobiliams kablio rozeteje yra kontaktai,kurie perjungia priesrukini is automobilio galo i priekabos gala.Bet cia galioja jeigu pas tave "kempingine" rozete (su daug poliu).Jeigu paprasta,7 kontaktu,tai tos funkcijos neturetu but.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Toshis

Vistiek pasitikrink rozete gal ten kliurka kokia atsiradus

solistas92

Patikrinau rozetę, jokių kliurkų ten nėra. Prasivedžiau naują laidą laikinai ir pasidariau, kad veiktų nuo atskiro mygtuko. Nebesugalvoju kas ten gali būti...

Bemsas

Citata iš: solistas92 Įrašytas Spalis 29, 2013, 21:16:22 PM
Patikrinau rozetę, jokių kliurkų ten nėra. Prasivedžiau naują laidą laikinai ir pasidariau, kad veiktų nuo atskiro mygtuko. Nebesugalvoju kas ten gali būti...

Rele gal neveikia?

solistas92

Kur ir kokia relė? Patikrinčiau, jei žinočiau..

Raiforas

Vezk pas elektrika, nesikankin. Nemanau kad daugiau 40 lt. kainos.

redkon

"Yra kablys, paaiškink ką darei ir ką man reikėtų padaryti :) "

Pas mane "kemperinė" 13 (14) kontaktų rozetė, joje yra kontaktinė plokštelė, atjungianti automobilio galinį priešrūkinį žibintą jeigu į rozetę įjungiamas priekabos kištukas. Pas mane buvo apsioksidavusi kontaktinė plokštelė. Galinio priešrūkinio žibinto relė yra po prietaisų skydeliu už saugiklių bloko, tačiau jeigu įjungiant galinį priešrūkinį girdisi sucaksėjimas, relė turėtų būti gera. Relė yra tokio pat modelio kaip ir tolimųjų šviesų, todėl galima jas sukeisti ir įsitikinti, ar relė gera.

virmas

Manau kad rele gera nes nuo jos eina kontroline lempute. beda bus kontaktai.

solistas92

Kontaktai geri, į tuos pačius pajungęs dabar atskirą laiduką esu, veikia. Relė veikia, sucaksi ir šviečia skydelyje, kad veikia.. Dar pamėginsiu sukeisti vietom su trumpų šviesų rele.