Komforto skirtumas su ratais R16 ir R17

Pradėjo Ramunaz, Lapkritis 08, 2013, 10:53:01 AM

« ankstesnis - sekantis »

Ramunaz

Sveiki,
gal kam klausimas atrodys kvailas,bet man jis aktualus.Jei kas turi vaziavimo patirties su Toyota Avensis II abiejų tipų ratlankiais,būtų idomu išgirst ar skirtumas komforto atžvilgiu yra ženklus  ir ar smarkiai atsiliepia pvz R17 ratlankiai pakabos remonto dažnumo atžvilgiu?:)
Pagarbiai'
Ramūnas

Toshis

Siaip vakar pasikeiciau jau i ziemines padangas 16, man pagal auto elgimasi kelyje labiau patiko su 17.

Ramunaz

Siaip ash su tuo modeliu dar nesu net vaziaves - tik ruosiuosi pirkti.Ir randu tuos du variantus - siaip aisku geriau atrodo R17,bet ar tai skaudziai neatsilieps pakabos ilgaamzishkumui ir vaziavimo kokybei?...

Toshis

Siaip pas mane isejes tas modelis buvo su 17, ant duru staktos kai buna lentele kiek slegis padangose turi buti 16 net nera. Taciau zinau kad ejo senesni modeliai su 16 ir 17.

Ramunaz

Aisku,galvokim kad r17 ratlankiai(kurie atrodo daug geriau)nepareikalaus dideliu grozio auku:)

Toshis

Nu jei isejo is fabriko tokiais diskais tai gal jau bus paskaiciave

virmas

Citata iš: Ramunaz Įrašytas Lapkritis 08, 2013, 11:52:40 AM
Aisku,galvokim kad r17 ratlankiai(kurie atrodo daug geriau)nepareikalaus dideliu grozio auku:)
Tokios ir aukos- brangesnės padangos

Toshis

Padangos savaime aisku kad brangesnes bet zmogus klause del pakabos remonto  (+)

Toshis

Gincius

Vasarą važinėju su R17 215/45, žiemą su R16 205/55. Su R16 mašina tikrai minkštesnė ir komfortiškesnė. Bet su R17 geriau žiūrisi. Pakabos per 3 metus tvarkyti neteko.
[mail][/mail]

Animal

Pas mane dcat, kur turi eit gamykliškai su R17, tačiau buvo užmauti pirktiniai R16 ratlankiai, kurie dabar tarnaus kaip žieminiai, na o vasarai reikės pasiieškot dcat'o originalių R17 arba dar galvoje sukasi apie R18 :D

Autoriui taip pat patarčiau galbūt žiemai R16, vasarai galima kažką didesnio galvot :)

arytis

Kas važinėja vasarinėm R17, o žieminėm R16 mini, kad R16 žymiai komfortiškesnės, bet nemažą to komforto dalį prideda minkštesnė žieminių padangų guma. Maniškės ir žieminės, ir vasarinės R16, o jaučiasi jau nemažas skirtumas.
Temos autoriui siūyčiau nesukti galvos dėl pakabos remonto. Toyotos pakaba gerokai patvaresnė už VAG aliuminines, ir ten nelabai yra kam gesti :)

katana7

Gmc

Del pakabos remonto aisku nera ko galvos sukt, cia gi Toyota :)
Bet kad vaziuos masina kieciau irgi faktas, o ar tai trukdys tau ar bus patenkinama, gali pasakyti tik pats.

guners

Citata iš: Gincius Įrašytas Lapkritis 08, 2013, 16:05:24 PM
Vasarą važinėju su R17 215/45, žiemą su R16 205/55. Su R16 mašina tikrai minkštesnė ir komfortiškesnė. Bet su R17 geriau žiūrisi. Pakabos per 3 metus tvarkyti neteko.
Minkstesne todel, kad ziemines+aukstesnes (55), todel ir komfortas yra vaziuojant.
Jei R17 butu irgi 55 aukscio ir jos butu comfort., bet 45 manau geriau ziurisi, ane  (+)
Sąžiningumas-brangi vertybė, nesitikėk jo iš pigaus žmogaus.