Didelės kuro sanaudos

Pradėjo Mari1us, Gruodis 02, 2013, 19:10:08 PM

« ankstesnis - sekantis »

Mari1us

Turiu avensį 2001 d4d 2.0 universalą.
Važinėju aš kas trečią savaitgalį 700km. 350km į viena galą ir po to atgal. Pajudu iš Vilniaus, pravažiuoju aš per jį ir tada autostradoj 250km iki Rietavo nusukimo važuoju, nusuku ir tada 100km važiuoju paprastais keliais. Autostradoje važiuoju normaliai, 120 - 130 tarpe. Vilniuj pačiam žvėriškai gazo neminu, važiuoju nestabdydamas eismo ir tiek. Taigi, pasižiūrėjęs į dačiką pastebiu, kad man pastoviai bent 25 litrus suėda ta 350km kelionė. Gaunasi apie 6.5l/100km. Tai yra tikrai nemažai. Mašina būna pakrauta normaliai - 4 - 5 žmonės ir dar bagažas.
Oro filtras keistas, padangos R15 195/65. Borto kompiuteris optimistiškai rodo 5.7l average.
Mašiną turiu nepilnai pusę metų, tai norėjau paklausti kaip jum su kuro sanaudom reikalai? Man mieste tai nekažką ji, visiškai tuščia, vienam pačiam važiuojant, jei agresyviau šiek tiek, tai netoli 8l/100km eina. Turi laižyt pėdalą, kad išspaustum 6.5l/100km.

TYRAN

Citata iš: Mari1us Įrašytas Gruodis 02, 2013, 19:10:08 PM
Turiu avensį 2001 d4d 2.0 universalą.
Važinėju aš kas trečią savaitgalį 700km. 350km į viena galą ir po to atgal. Pajudu iš Vilniaus, pravažiuoju aš per jį ir tada autostradoj 250km iki Rietavo nusukimo važuoju, nusuku ir tada 100km važiuoju paprastais keliais. Autostradoje važiuoju normaliai, 120 - 130 tarpe. Vilniuj pačiam žvėriškai gazo neminu, važiuoju nestabdydamas eismo ir tiek. Taigi, pasižiūrėjęs į dačiką pastebiu, kad man pastoviai bent 25 litrus suėda ta 350km kelionė. Gaunasi apie 6.5l/100km. Tai yra tikrai nemažai. Mašina būna pakrauta normaliai - 4 - 5 žmonės ir dar bagažas.
Oro filtras keistas, padangos R15 195/65. Borto kompiuteris optimistiškai rodo 5.7l average.
Mašiną turiu nepilnai pusę metų, tai norėjau paklausti kaip jum su kuro sanaudom reikalai? Man mieste tai nekažką ji, visiškai tuščia, vienam pačiam važiuojant, jei agresyviau šiek tiek, tai netoli 8l/100km eina. Turi laižyt pėdalą, kad išspaustum 6.5l/100km.

Tokia pati auto. Pagal trijų paskutinių pylimų statistiką (pagal aCar android appsą), vidurkis yra 6,31l/100km. Maždaug 2/3 mieste ir 1/3 užmiesty laikant 90-110km/h greitį. Mieste stengiuosi judėti aplinkkeliais (Vilniuje). Jei tik šiek tiek pastoviu kamščiuose - drąsiai 8l/100km perkopia. Visos sąnaudos - faktinės, į borto kompą užmetu akį tik retkarčiais, šiaip... dėl įdomumo.

TYRAN

Mieste važinėju vienas arba dviese (3 metų dukros neskaičiuoju), užmiesty - vienas

Mari1us

Apie kamščius nekalbu, kai prastovėjau 15km kamštyje prieš Kauną, tai graudu buvo skaičiuot kur pinigai dingo :)
Bet man įdomu tai, kad trasoj ji daug gana valgo. Aš suprantu mieste, vis vien, didelė mašina, inercija sunku pagaut, bet trasoj inerciją pagavus, kai oro sąlygos geros, kodėl 6.5l?
Kažką esu skaitęs UK forume apie EGR vožtuvo valymą, bet nieko aš apie tai nesuprantu...

TYRAN

Citata iš: Mari1us Įrašytas Gruodis 02, 2013, 20:06:36 PM
Kažką esu skaitęs UK forume apie EGR vožtuvo valymą, bet nieko aš apie tai nesuprantu...

Tai pasiskaityk šiame forume ;) Gal aiškiau bus. O mano manymu 4-5 žmonės + pakrauta bagažinė ir greitis 120-130 - normalios sąnaudos.

egariukas1

Tai kad cia kaip ir normalu,pasikroves vaziuoji,miesto siek tiek kliudai,autostrada 130.Man gaunasi maziau,bet daugiau 110 praktiskai nevazineju,vaziuoju vienas arba dviese,vidurkis nepilni 6

Mari1us

Nu paskutinį važiavimą važiavau nedaugiau 120. Esu bandęs ir greitai ir lėtai, visaip, tai vis vien nesitaupo nors tu ką...

TYRAN

Citata iš: Mari1us Įrašytas Gruodis 02, 2013, 20:41:10 PM
Nu paskutinį važiavimą važiavau nedaugiau 120. Esu bandęs ir greitai ir lėtai, visaip, tai vis vien nesitaupo nors tu ką...

Važiuok vienas tuščia auto 90-110. Tada palygink.

MindaugasB

Citata iš: Mari1us Įrašytas Gruodis 02, 2013, 20:06:36 PM
Apie kamščius nekalbu, kai prastovėjau 15km kamštyje prieš Kauną, tai graudu buvo skaičiuot kur pinigai dingo :)

Kolega, tai gal autobuso bilieta Jums, kad kura gramais sveriat?..

Labai normalios sanaudos. Foruma paskaitykit, rasit labai panasias. O jeigu jau taip taupot kozna lasa, tai reikejo golfa pirkti. Nereiketu verkslenti.

As ziema prie vidutes minuso temperaturos su 1.4 varikliuku mieste trumpais atstumais irgi 8L+ pasiekiu. Tik aisku negailiu gazo, nes uzknisa pirma juosta ant 50 birbint paskui kokia boba ar zadripana taxi pasata.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis