Bėdos su centriniu užraktu

Pradėjo c1409, Gruodis 09, 2013, 21:44:49 PM

« ankstesnis - sekantis »

c1409

Sveiki, šįryt susidūriau su tokia bėda. Mašinoje centrinis užraktas ir adaptyvinė signalizacija.Ryte atsirakinau mašiną su centriniu ir važiavau į darbą. Pakeliui sustojau degalinėje. Užsipyliau kuro, užrakinau mašiną ir nuėjau susimokėti. Grįžus nebegaliu atrakinti durų su centriniu.Akumas pultelio neišsikrovęs, nes spaudžiant Lock mygtuka girdisi durelių rakinimo garsas ir sumirgsi lemputės. Spaudžiant Unlock niekas nevyksta, tik sumirga pultelio lemputė.Po 15 minučių pabandau dar kartą atrakinti su centriniu ir viskas veikia. Pamaniau, kad vienkartinis sugrybavimas.Po darbo vėl tas pats. Pirmą kartą atrakinu mašiną sėkmingai. Po to užrakinu ir antrą kartą nebegaliu su centriniu atrakinti. Palaukus 15-20 minučiu pradeda veikti.
Bandant atrakinti su rakteliu, pradeda kaukti signalizacija. Kas galėtų būti, gal ką prispaudinėjau su pulteliu?

Viktoras777

Man ir analogiska situacija, idomu cia gedimas ar ne.

ketvirtasis

II Avensis kažko tai kapryzinasis su tuom dalyku. Pas manę irgi panaši situacija, bet kai pats stačiausi signalizaciją tai ir pykti nėr ant ko. Syki buvau atjungęs maitinimą nuo signalizacijos, viskas atsistojo į savo vietas. Poto vėl pajungiau, tai man tie kapryzai nė motais, tiesiog reikia kitaip perjungti - tingiu. Kolei rakinasi tolei nelysiu

arunaskeras

Gal uzsala nes dabar kol dar dregna ir jau salta gali buti.
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

virmas

Gali ir užšalti, bet  tuomet neatrakintų ryte o ne pavažinėjus ir vienas arba kelias duris bet ne visas.Labiau įtarčiau netikslų signos pajungimą arba jos gedimą.

ketvirtasis

Temperatūra čia niekuom dėta, blogas pajungimas, juk rašiau atjungus signalkę viskas atsistoja į savo vietą.

c1409

Problemą išsprendžiau šitaip: įkišau raktelį į užvedimo lizdą ir pasukau į ACC padėtį. Du kartus paspaudžiau unlock mygtuką ir du kartus lock mygtuką. Viskas pradėjo veikti kaip seniau. Nežinau kurį tiksliai mygtuką reikia ant pultelio spausti, bet vieną iš jų tikrai. Gal kam padės.

Viktoras777

Pastebejau, kad tai vyksta, kai pultelis buna "susales" o kai jis buna pabuves siltoj aplikoj viskas tvarkingai veikia. nors gali buti, kad tai sutapimas. bet kol jis siltas atrakina gerai. o susales ir nenori.Tokie va pamastymai.

c1409

Su šalčiu tai nesusiję. Greičiau su laiku. Praėjus apie 15/20 minučių pirmą kartą visada atrakina. Išlipus iš mašinos šiltos užrakinus ir iškart bandant atrakinti neatsirakindavo.

SimasJ

I man identiska situacija buvo kelis kartus. Net neklausiau cia forume apie tai, nes galvojau, kad tikrai cia tik mano rakto/signalizacijos beda. Pasirodo ne pas mane viena identiskos bedos. Siemet tai atsitiko kai pirma karta pasnigo - tai as irgi tai salciui buvau nurases, bet geriau pagalvojus tai tikrai nes su salciu susije.

Vladas55

Nupirk geros firmos akumuliatoriu pultui ir nebus problemu,matyt prastas maitinimo saltinis. :)

naujas32

na pabadziau ir as atrakinti, uzrakinti ir vel atrakinti: nenori atrakinti iskarto, turi palaukti, tada vel atsirakina, gal taip ir turi buti...

ferus

Man padejo baterijos raktelyje pakeitimas tai manau, kad beda tikrai yra elemente, pasalus ar tik uzrakinus nebeuztenka sroves atrakinti, palaukus kazkiek atsigauna.

Vladas55

Sveiki as rasiau,nepagailekit pinigu nupirkit geros firmos baterijas ir baigsis problemos,pygios baterijos esant saltesniam orui issikrauna greit,pas mano sunu buvo tos pacios problemos,palaikydavo ant radiatoriaus namuose tada atrakindavo,kai nupirko geros firmos baterijas pasibaige visos problemos.

c1409

Vladas teisus, pakeičiau elementą ir viskas susitvarkė galutinai. Dėkui už pagalbą :)