Generatoriaus problema

Pradėjo Jonis55, Liepa 22, 2015, 15:42:46 PM

« ankstesnis - sekantis »

Jonis55

Gerb. kolegos , gal kas žinote kaip pačiam pasikeisti generatoriaus diodų tiltelį (šokoladuką) ir šepetėlius. Man nebekrauna akumo. O gal yra dar kokoia relė kuri nesuveikia?
Dėkoju už pagalbą.

sinkleris

Citata iš: Jonis55 Įrašytas Liepa 22, 2015, 15:42:46 PM
Gerb. kolegos , gal kas žinote kaip pačiam pasikeisti generatoriaus diodų tiltelį (šokoladuką) ir šepetėlius. Man nebekrauna akumo. O gal yra dar kokoia relė kuri nesuveikia?
Dėkoju už pagalbą.

O iš kur žinai kad tiltelį reikia keist?, 90 proc., būna sudilę šepetėliai, juos pakeiti ir viskas, tik reikia gerus pirkt nes pigus poros metų neatlaiko, greit sudyla

toyotad4d

Avensiui d4d nuo 2003m butu geras.

Shelby-

Man buvo irgi tiltelis sudegęs (pirmas gedimas per 3 metus) o šepetėliai kuo geriausi, per apačią nuimė generatorių, toliau nežinau, pats netaisiau, garantiją dar davė metams berods.
02 IS300 10XE 3.0 2JZ
04 Avensis T250 2.0 1CD
08 Auris E150 1.8 2ZR
17 Avensis T270 2.0 3ZR

Naujokas

Pries savaite uzsidege akumo lempa ir toliau vaziuojant pradejo uzsidegineti visos likusios ant prietaisu skydelio. Vaziuojant paspaudus stabdi ar ijungus posuki, issijungdavo magas, langai labai letai atsidarinejo, bet variklis dirbo, negeso. Klausimas ar issikrovus akumui ir neveikiant generatoriui neturetu masina uzgesti?
Nuvezus i Autotoja - diagnozavo diodu takelio ir sepeteliu gedima, prie to pacio ir skyvuka keite, nes ant ribos, sutvarke greit ir nulupo 200e.

Shelby-

Citata iš: Naujokas Įrašytas Liepa 23, 2015, 10:45:06 AM
Pries savaite uzsidege akumo lempa ir toliau vaziuojant pradejo uzsidegineti visos likusios ant prietaisu skydelio. Vaziuojant paspaudus stabdi ar ijungus posuki, issijungdavo magas, langai labai letai atsidarinejo, bet variklis dirbo, negeso. Klausimas ar issikrovus akumui ir neveikiant generatoriui neturetu masina uzgesti?
Nuvezus i Autotoja - diagnozavo diodu takelio ir sepeteliu gedima, prie to pacio ir skyvuka keite, nes ant ribos, sutvarke greit ir nulupo 200e.
Pats ir atsakei, kad dar akumas turėjo kažkiek energijos rezervo, nes kažkokią apkrovą gavus prigęsdavo kiti prietaisai. Pats variklis mažai energijos ima, su nustekentu akumu jau nebepavažiuotum. Man pačiam
generatorius nugęso pradėjus dardėti "betonke" Utena - Vilnius, bet iki Vilniaus datraukė, prastovėjo parą kol susireguliavau žmogų taisymui ir dar pro patį Vilnių prasimaliau, jau netoli to žmogaus irgi prasidėjo tokie simptomai kaip tau (mage nepiktnaudžiavau, bet prietaisų skydelis prigesinėjo  nuo šviesų ijungimo, nuo posukių rodymo, sunkiai jau sukdavo ir starterį.
02 IS300 10XE 3.0 2JZ
04 Avensis T250 2.0 1CD
08 Auris E150 1.8 2ZR
17 Avensis T270 2.0 3ZR

sinkleris

Citata iš: Naujokas Įrašytas Liepa 23, 2015, 10:45:06 AM

Taip, tai natūrali mirtis, elektros prietaisai pamažu išeikvoja visą akumo energiją ir variklis užgęsta, todėl tik užsidegus akumo lemputei reikia stengtis išjungti visus el. prietaisus: ventiliatorių, šviesas, magą, kad kuo ilgiau užtektų energijos datraukt iki servizo ar namo. Prisiminiau kolegai buvo toks bajeris tai buvo policija sustabdžius Kodėl be šviesų? bet parodė degančią akumo lemputę, be to važiavo su vaiku, o gal ir policininkas supratlyvas pasitaikė, tai paleido. Šiaip tokiu būdu galima važiuot apie 50 km. nežinau gal ir ilgiau, bet tokį atstumą pavyko nuvažiuot išjungus el. prietaisus.
Man Karoliniškėse tvarkė generatorių tik renukui, bet principas tas pats tai keitė abu tiltus (nes vienas buvo sudegęs, bet pakeitė ir kitą profilaktiškai) ir šepetėlius už viską suplojau 200 Lt ir garantija metams, tiesa generatorių pats išsiėmiau ir įsidėjau.

Armani

Man keist teko rele,sepetelei ir visa kita gerai buvo,tai uz deveto generatoriaus keitima 350lt mokejau. Taip ir metos,jei kam reiks kada daliu vaziuojant pro siaulius galiu duot. :-)