kuro sanaudos...?

Pradėjo barzda, Gegužė 12, 2009, 10:56:39 AM

« ankstesnis - sekantis »

D4D

Mano per salcius -10 ir daugiau, valgo apie 10 ltr vazineju i darba 6km mieste, variklis niekada neisyla iki darbines temperaturos, nes per mazas atstumas.Aisku dar ryte pasildau pries vaziuodamas, nes masina lauke stovi.
D4D 85 kw Avensis 05' universalas

laurynui

CitataD4D parašė:
Mano per salcius -10 ir daugiau, valgo apie 10 ltr vazineju i darba 6km mieste, variklis niekada neisyla iki darbines temperaturos, nes per mazas atstumas.Aisku dar ryte pasildau pries vaziuodamas, nes masina lauke stovi.
D4D 85 kw Avensis 05' universalas

Viskas aisq nes jau mane gzdint pradejo tokios sanaudos  bet reiskia cia norma
Nieko
Nera
Neimanomo

Altoyotas

CitataEdvatronas parašė:
CitataAltoyotas parašė:
CitataMantasT parašė:
2008 liepos-gruodzio men. statistika. Pagal borto kompiuteri sunaudojimas 5,8l, pagal degalines cekius 6,2l/100 km. Ziemos menesiais padidejo.
O kaip veikia įdomu Avensio borto kompiuteris, na nesistebėkit kad klausiu, nes dar neturiu jo? Ar greitis ir atstumas imamas nuo ratų, ar yra radaras ar nuo GPS?
Manau, kad nuo ratu. Kam deti papildoma iranga, kad pamatuoti greiti ir atstuma kai ir taip viska turi spidometre?
Ir neisivaizduoju kaip savo greiti su radaru pamatuot :D
Nemaišyk čia su mentų radaru, nes nieko neturi bendro. Šis radaras duoda lazerinį spindulį į kelią ir kažkaip ten, smulkiai technologijos nežinau, tiksliai matuoja greitį. Manau technologija gali būt panaši į atstumo matavimo sensorių, naudojamų prisiparkavimui. O šiaip nemanau, kad reiktų kompą kaltint dėl netikslių greičio parodymų. Bent jau traktorių kompiuteriuose kalibruojasi nuvažiuotas atstumas pvz 100m, laikas nuo laiko, kad padilus padangom ar pakeitus jose slėgį būtų teisingai rodoma. Procedūra paprasta: tiksliai atsimatuoji ant kelio atstumą, pravažiuoji kad jį užfiksuotų kompiuteris ir sutikslini skaičius. Beveik neabejoju, kad ir auto yra tas pats ir reikia tą daryt keičiant padangas, nes skiriasi jų dydis. Plius žiemą į šituos visus dalykus, kaip atstumai, greitis, kuro sąnaudos, dar įtaką turi prabuksavimai ir kt. Kuro sąnaudom tai stovint, juk km neina, o variklis dirba, kuras dega.

mind

CitataEdvatronas parašė:
Ir neisivaizduoju kaip savo greiti su radaru pamatuot :D
Ogi paprastai- važiuodamas, pro langą "šauni" prieš tave šalikelėje stovintį automobilį ir viskas- užfiksuota. Atvirkštinis procesas, bet principas tas pats.

P.S. tik kur radarą gaut eksperimentui?:)
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

horn

Citatamind parašė:

P.S. tik kur radarą gaut eksperimentui?:)

Nepatikėsi, bet kelių policija naudoja tokius daiktus. kaip susitarti nepasakosiu, galiu tik užuominą pasakyti, kad jie mėgsta paveiksliukus su žmonių galvom ir skaičiais.

laurynui

Hmm apie  sanaudas  kiek ryja masinele  ?  Per salcius nuvaziavus 100 km ? mieste  arba greitkelyje  
Nieko
Nera
Neimanomo

zally

Tie, kurie pamiršta istoriją yra pasmerkti ją kartoti.

mind

Citatazally parašė:
Gal kas uzsinores?Man patiko.
www.avtonavode.com
Šiek tiek realesnis nei tie  visokie žiedai ale tipo oro srauto "mikseriai" :)
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

MantasT

Chebra, padėkit. Penktadienį pastebėjau, kad jeigu riedu nuo kalniuko įjungęs pavarą, kuro sunaudojimas 35 l/km. Maniau kad kompas nuo šalčio užšalo. Šiandien vėl atkreipiau į tai dėmesį ir pažiūrėjau i vidutines kuro sąnaudas - 14 l/km. Kompo parodymus nunulinu kiekvieną kartą užsipylęs pilną baką. Iki šios savaitės galo buvo viskas ok. o dabar 35 l/100 km važiuojant nuo kalno įjungta pavara (būdavo nulis). Kame šaknys? taigi taip bankrutuosiu greitai.:(

Tuziukas

nu ydomiai ten..
as kai pirkau irgi maniau jog maziau kuro ris man miestas Siauliai grynai mieste 8.2l 100km manau nemazai kaip 2l dyzeliniui motoriukui su pensininko vazevimu..tikejaus kad 7kokius ris..:|
beje kokios jusu sanaudos mieste grynai? kiek su pilnu baku nuvaziuojate?ar tas vidurki kur rodo jum samones rodo?man 6.5 bet pasiskaiciavus virs 8..

Edvatronas

nzn ar gerai rodo, nes neskaiciuoju... paziuriu ir ramu. :)
mieste kazkas 7.2, trasoj nelekiant 5.2, ziema per salcius ir sniegus mieste- net 9.2 buvo.

arytis

Šeštadienį važiavau iš Vilniaus į Kazlų Rūdą ir atgal. Bendroj sumoj gavosi 330 km. Važiavau pensininko režimu 90-100 km/h. Kompas rodė vidutines 3,8 l/100km kuro sąnaudas. Suprantu, kad realiai daugiau, bet vis tiek malonu :)

MantasT

CitataMantasT parašė:
Chebra, padėkit. Penktadienį pastebėjau, kad jeigu riedu nuo kalniuko įjungęs pavarą, kuro sunaudojimas 35 l/km. Maniau kad kompas nuo šalčio užšalo. Šiandien vėl atkreipiau į tai dėmesį ir pažiūrėjau i vidutines kuro sąnaudas - 14 l/km. Kompo parodymus nunulinu kiekvieną kartą užsipylęs pilną baką. Iki šios savaitės galo buvo viskas ok. o dabar 35 l/100 km važiuojant nuo kalno įjungta pavara (būdavo nulis). Kame šaknys? taigi taip bankrutuosiu greitai.:(
Dėl šitos "problemos" tai gėda net ir sakyti - "kažkas" (tikrai nerodau pirštu į žmoną) bandė "pasireguliuoti" borto kompiuterį pagal save, ko pasekoje, vietoj to, kad rodytų, kiek litrų 100 kilometrų, nustatė, kad rodytų, kiek kilometrų su vienu litru. Akys buvo pripratę, kad rodo vienaip, tai ir nepersivertė žiūrėti kitaip. Porą tolimesnių kelionių buvau atšaukęs dėl šito dalyko. Bet kaip pasku ipalengvėjo :D

modeliuka

:d nekalta gi žmona, kad vyras nepasireguliuoja taip, kaip jam reikia ;) o kelia paniką
Modeliuka

Tuziukas

tai nera jau tokie taupus avensiai jei apie 8litrus rija..