kuro sanaudos...?

Pradėjo barzda, Gegužė 12, 2009, 10:56:39 AM

« ankstesnis - sekantis »

bitute

Avensis 1.8 benzas ima maždaug 6.3 - vidurkis miesto ir užmiesčio. bet važiavimas ramus dažniausiai, be draginimų. užmiestyje kompas dažniausiai rodo 5.5, mieste 6.8. čia kompo parodymai, nematavau kaip iš tikro, bet nemanau, kad labai skiriasi. nuo pylimo iki pylimo 650 nuvažiuojama, bet iki dugno niekad neištuštinu.

Memelis

Pas mane tai jos nesikeicia, apie 6,5 l laikosi. Vaziuoju pagrinde autostarodoje ir greitis neismazuju buna, kas nera labai draugiskas rezimas kuro sanaudoms. Kartais pavaziuoji kur uzmestyje, tai taip maloniai sanaudos nukrenta. Jauciu, kad vaziuojant kokiu 90 km/h tikrai i 5 l tilpciau.
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

Henris

Nu nzn kaip pas jus bet pas mane pagal kompo parodymus maziausiai turiu pridet +1l, nes pagrindinis vaziavimas mieste o rodo vidutines 5.7l, nors realiai zinau, kad mieste apie 7l/100 jama, ziema ir daugiau, trasoj jeigu iki 100km/h apie 5l, nors kompas buna rodo ir 3.8l vidutines. Ir siaip paskutiniu metu as ta kompa isjungiu nes vejus rodo, geriausias tikrinimas, nuo lemputes uzsidegimo pilam pilna baka ir kai vel uzsidega, uzpilam vel pilna paziurim kiek litru sulindo ir ziurim kiek pravaziavom km su baku, pasidalinam ir gaunam realias sanaudas, gal pamirskit jus tuos kompus viena karta, ypac avensiuose visiskas nesamones rodo, jau ne is pirmo girdziu. Beje dar vienas klausimas: kaip "bitutes" benzas 1.8 gali suvalgyt tiek pat kuro kiek dyzelinis 2.0, dar vienas irodymas kad i kompa ziuret nereikia... Vietoj jo geriau ka nors naudingo butu gammintojai istate..
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

filtras

mano yaris verso, 1.3 varikliu, stovint ant laisvu pagal kompa 24ltr kapoja :) pritariu kad biski gryba pjauna tie kompai

Edvatronas

Citatafiltras parašė:
mano yaris verso, 1.3 varikliu, stovint ant laisvu pagal kompa 24ltr kapoja :) pritariu kad biski gryba pjauna tie kompai
Stovint isvis begalybe turetu rodyt... nors kiek pastebejau, tada atsijungia ir isvis nieko neberodo t.y. rodo --

kaktusas

Na kad ir grybauja kompai bet vistiek manau dažniausiai kiekvienas maždaug vienoda paklaida rodo, pas ką daugiau pas ką mažiau... va pas mane žinau kad 0,6-0,7 litro rodo mažiau, tai pridedi ir viskas aišku :)
Vakar Vilnius-Ignalina-Vilnius taip kultūringai suvažinėjau, 90-100km/h, tai 4,4 rodo kompas, gaila, kad dar tuos pridėt reikia :)

donisk

tai as labai kulturingai vaziuoju ir ka tik buvau isipyles kuro, tai maksimum ka buvau pasiekes, rode 3.6l/100km, cia vaziavau is utenos i vilniu, ir visa laika 90-100 vaziavau be jokiu tampymusi :)

Memelis

Nebereikalo nuo 2006 metu Avensiuose ta kompa nueme ir vietoj jo padare daiktadeze. Vis naudos daugiau...:D

OSU_FC

o man tai puse velnio, Vis viena tendencija galima iziuret, kada maziau, o kada daugiau sueda. Tiesiog ziuri kaip i ekonomaizeri ir tiek :)

bitute

CitataHenris parašė:
Beje dar vienas klausimas: kaip "bitutes" benzas 1.8 gali suvalgyt tiek pat kuro kiek dyzelinis 2.0, dar vienas irodymas kad i kompa ziuret nereikia... Vietoj jo geriau ka nors naudingo butu gammintojai istate..
gal kad bitutė važinėja ne kaip bitutė, o tyliai, ramiai, tvarkingai? :)
kiekvieną penktadienį pilu piną baką, nepriklausomai nuo to, kiek likę. šiandien tilpo 43l, nuo praeito penktadienio pravažiuota 620km. kažkas panašaus ir gaunasi. į darbą/ iš darbo - autostrada, darbo metu/po darbo - po miestą. grubiai skaičiuojant iki darbo suvažinėjama greitkeliu 300km per savaitę. visa kita - mieste. tiesa, piko metu vėžintis netenka.

bitute

pasiskaičiavau įdomumo dėlei, tai puslitriu grybauja kompas :) ne taip ir smarkiai :)

Henris

Nu idomiai, as va katik paskaiciavau, siandien sutilpo 44l su jais nuvaziuota 640km visas vaziavimas miesto rezimu. Neskaiciuoju po 5km i diena islekima i trasa, vistiek tapke maigosi, tai sanaudos gaunasi apie 6.9l, o cia dyzelis. Na vaziavimas trasoj pas mane gaunasi su 49l apie 900km, t.y. 5.4l. na jei butu autopilotas gal dar sutaupyciau, bet manau max 0.5l trasoj. Tai idomu isties kokiu rezimu bitute vazineja su 1.8 benzinu, man rodos kad ir as nesmaugiu to savo dyzeliuko :) Beje uzkniso siandien buvo pas mus +26, tai vel isiles variklis kazkaip sunkiau vaziuoja per toki karsti, biski sitas nervuoja...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Memelis

Vakar vaziuodamas autostrada atsipalaidavau ir visa kelia vaziavau autopilotu 110 km/h B) Tai kuro sanaudos kompas 5,3 parode ir galima nuvaziuoti atstuma net 90 km sutaupiau. Tai ir dabar galvoju, kas apsimoka daugiau - vaziuoti greitai ir taupyti laika ar vaziuoti ramiai ir taupyti kura...:D

Edvatronas

CitataMemelis parašė:
Vakar vaziuodamas autostrada atsipalaidavau ir visa kelia vaziavau autopilotu 110 km/h B) Tai kuro sanaudos kompas 5,3 parode ir galima nuvaziuoti atstuma net 90 km sutaupiau. Tai ir dabar galvoju, kas apsimoka daugiau - vaziuoti greitai ir taupyti laika ar vaziuoti ramiai ir taupyti kura...:D
Ziurint kiek vertini savo laika... ;)

cu

mėmeli, gerai kad pas tave yra pilotas, pas mane ne :)
be to, turiu tikrai sunkią koją, iki klp iš kns 160 važiavau - sanaudos 7.2l/100km. mieste daugiau pasmaugiu - 8.2 :)
ramiai, iki 120km/h važiuojant  kns-vln-kns 6.2l/100km.
duomenys pagal kompą, realybėj matuoti neprisiruošiu :o

avensis 01 d4d 81kw