kuro sanaudos...?

Pradėjo barzda, Gegužė 12, 2009, 10:56:39 AM

« ankstesnis - sekantis »

argo

sorry, biski gal ir suveliau teksta. zodziu klausimai sekantys butu:

1. sestu begiu vaziuojant ~130 momentines rodo 8,8-9, tuo tarpu grizus i penkta tuo paciu greiciu - krenta iki 8,6.
2. miesto parodymai  svyruoja tarp 8,7-8,9.

cia normalu ?

Renis

Nu nezinau del D-CAT bet manau tikrai neturetu taip but. Pas mane 6 begiu 130 KM/H (zinoma jei nesibegeji i kalna tuo metu) tai apie 5.5+ l/100 buna momentines. Gal tiesiog kompas pievas rodo?
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

Henris

kompas pas daug ka cia rodo pieno riebuma o ne kuro sanaudas :)
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

argo

nezinau nezinau, kartais atrodo, kad tiek ir valgo. vaziuot zinoma malonu, bet po anksciau turetu 6L/100 dabartinis "sukurys" bake truputi sokiruoja momentais :)

Gmc

Citataargo parašė:
sorry, biski gal ir suveliau teksta. zodziu klausimai sekantys butu:
1. sestu begiu vaziuojant ~130 momentines rodo 8,8-9, tuo tarpu grizus i penkta tuo paciu greiciu - krenta iki 8,6.
2. miesto parodymai  svyruoja tarp 8,7-8,9.
cia normalu ?
Man irgi keistoki kompo parodymai...aisku pas mane 100kw, ne 130, bet vistiek...
1. ~120 6-u pas mane rodo 6-6,5l priklausomai nuo vejo :D ir tai man daugokai atrodo... Penktu pas mane rodo daugiau nei 6-u.
2. Mieste pas mane rodo tarp 7,5-10, tai sunku pakomentuot :)

Be to zinau, kad mano kompas bent jau mieste visada 1-2l/100km meluoja nuo realaus suvartojimo.
Corsa 1,3 55kw CDTI kelioneje LT>LV>LT ~1000km paeme 4,5l/100km vidurki (autostrada 120, kiti keliai 90-100+miestai,miesteliai), Toyotai to aisku padaryti nepavyks, bet ir vaziavimas visai kitoks :)

lioska

Na dabar galiu normaliai pasakyt, kad kompas rodo 0.2 litro maziau nei realios sanaudos. realios 6, kompas rodo 5.8 per 900km.
Buvo 2001 Avensis T22 2.0 D D4D 81kW
Dabar 2006 Corolla Verso 1.8 B 95kW

argo

pas mus darbine 110 kW, tai "jama" apie 7 L - sakyciau protingas galios ir sanaudu santykis. kazkaip nenoreciau tiket, kad artimiausius keleta metu reikes su 9L sanaudom taikytis, nebent priprasiu :) nes vaziuoja nesveikai po mano ankstesniu 74 kW B)

Gmc

Citataargo parašė:
pas mus darbine 110 kW, tai "jama" apie 7 L - sakyciau protingas galios ir sanaudu santykis. kazkaip nenoreciau tiket, kad artimiausius keleta metu reikes su 9L sanaudom taikytis, nebent priprasiu :) nes vaziuoja nesveikai po mano ankstesniu 74 kW B)
9l tikrai nelogiskos sanaudos, net ir 130kw varikliui, nebent tik dugnais vazineji :D
As persedau nuo 116kw foresterio automato, tai Toyota traukia zymiai geriau :D

AVENSIS D4D CHIP

CitataGmc parašė:
Citataargo parašė:
9l tikrai nelogiskos sanaudos, net ir 130kw varikliui, nebent tik dugnais vazineji :D
As persedau nuo 116kw foresterio automato, tai Toyota traukia zymiai geriau :D
normalios tos sanaudos 9ltr su 130kw,beje mažiau spaudžiant tai ir apie 8 tilptum.kitus auto paimkit su 130kw tai tikrai ne mažiau kaip 9ltr wartoja ar kokia audi 2,5tdi ar bmw 530d

siigiis

na mano pora pazystamu girias kad ju audi 2,5 tdi ima apie 6-7 litrus :) ir dar automatas :) nesinori tiket.. bet nesigincyju.

o del kuro rodmenu tai ir idetam lietuviskam vartotojo vadove skaiciau kad jei d-catas tai kompas rodys su paklaida kazkodel ten parasyta bet jau nepamenu.

Henris

Neisivaizduoju, kaip kiti su DCAT sulendai 7l, jei trasoje dar patikeciau, bet mieste ar misriu tai netikiu. 2,0 D4D mieste valgo 7,6-8l, trasoje apie 5,5-6l. Cia reaiios sanaudos, ne kompas kompas rodo mieste labai graziai 6l, bet paklaida nesveika, net 1,5l

AVENSIS D4D CHIP

Citatasiigiis parašė:
na mano pora pazystamu girias kad ju audi 2,5 tdi ima apie 6-7 litrus :) ir dar automatas :) nesinori tiket.. bet nesigincyju.

o del kuro rodmenu tai ir idetam lietuviskam vartotojo vadove skaiciau kad jei d-catas tai kompas rodys su paklaida kazkodel ten parasyta bet jau nepamenu.
na cia kaip ir visi megsta pamazinti;)asmeniskai turejau ceske 103kw mechanine 6beg. tai 6,5ltr imdavo na jei dar automata dadeti tai manau be7,5 neislipsi o jeigu 110kw automatas tai tikrai apie 8ltr ,132kw tai turbut i kokius 9 gal ir sutilptum;)

argo

Na dekuj, chebra, nuraminot :) nes jau galvojau reikes vezt ant duobes savo zirgeli. kad galima ekonomiskiau vazineti, taip pat suprantu, bet kol zaisliukas naujas, negaliu nustoti mynes B) taip kad ateity planuoju i 8L tilpti. ramiai vaziuojant, tikiu kad imanoma :)
beliko dar del 6 begio sanaudu prasiaiskinti.

Henris

argo: netikek, ka kompas rodo, pirma isbandyk ar jis bent jau atitinka su realiom sanaudom, tada suk galva, ar jis ten tau rodo ka reikia...

argo

Beje, gal kas zino, kaip tiksliausiai pasitikrinti realias kuro sanaudas. turiu galvoje, pilant degalineje zaisti su pistoletu, kol per krastus pilsis ir sekanti karta vel kartoti procedura, ar pilti iki pistoletas pats atsoks ir pirma, ir antra karta ?
tikuosi aiskiai sudeliojau minti :)