CORROLA E12 Suveikia ABS kai neturėtu

Pradėjo raimis83, Gruodis 22, 2013, 18:32:38 PM

« ankstesnis - sekantis »

raimis83

Sveiki,
Apturėjau problekimę. Prieš kurį laiką pasikeičau priekinių ratų guolius. Po to laiko stabdant ant sauso asfalto retkačiais suveikia ABS'as t.y. stabdžiu pedalas pradeda baladotis nors važiuoji ramiai (ratai tikrai nepraslista). ABS lemputės neužsidega. Nuvariau į diagnostiką. Patikrinus meistras pasakė, kad rodė klaidą galiniame rate. Jis man klaidą nunulino ir sakė, kad lyg ir nebesuveikia. Bet pats pavažinėjes matau, kad vis tiek ABS'as suveikia. Draugai patarė prasivalyti priekinius ABS'o daviklius ir dantukus - prasivaliau - efekto nulis. Žmonės patarkit prašau kur problemos ieškoti. Kur man tą ABS'a susikišti?  :-{ 

Venza

Jeigu klaida rodo galinim rate,ko lendi prie priekiniu?Junk vel prie diagnostikos ir ieskok gedimo ten,kur kompas klaida rodo.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

raimis83

Ka tik radau tą pačią temą gvildenančių žmonių va čia http://toyotaclub.lt/forumas/index.php/topic,3971.new.html#new.
Bet nežinau kaip tą gedimą pašalinti. Sako, kad problema skirtinguose atstumuose tarp daviklių ir žiedų (reik manyti mano "dantukų" :)

Bemsas

Pajungi kompa ir vaziuoji. Pagal kompa ziurek ar vienodas visu ratu greitis.

raimis83

Citata iš: Bemsas Įrašytas Gruodis 22, 2013, 19:15:36 PM
Pajungi kompa ir vaziuoji. Pagal kompa ziurek ar vienodas visu ratu greitis.
Sutinku. BEMSAS paskolink kompą ;)

Venza

Labai galimas dalykas,kad keiciant guolius ir istraukiant pusasius buvo uzgautas ABS ziedas ant granatos.Jeigu nors vienas dantukas paplotas ar kitaip deformuotas,gali but sita problema.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

raimis83

Citata iš: Venza Įrašytas Gruodis 22, 2013, 19:23:00 PM
Labai galimas dalykas,kad keiciant guolius ir istraukiant pusasius buvo uzgautas ABS ziedas ant granatos.Jeigu nors vienas dantukas paplotas ar kitaip deformuotas,gali but sita problema.
Patikrintas reikalas. Valant daviklius ir žiedus gerai apžiūrėjau. Pažeidimų nebuvo. Bet va ant pačių daviklių buvo metalo drožlių, matomai keičiant guolius pateko.

Bemsas

Citata iš: raimis83 Įrašytas Gruodis 22, 2013, 19:20:08 PM
Sutinku. BEMSAS paskolink kompą ;)

Nu tai nuvaryk pas meistra atgal ir pervaziuok kartu. Ar tas meistras moka tik klaidas trinti?

tevas

Yra teke tokia beda matyti, kai ABS kompas pradeda savo nuoziura slegi keisti i skirtingus ratus. Ta prasme kompas "bludija"

Saulius SSS

Man buvo panasiai ant pezo 406. Tai buvo trukes ABS ziedas su dantukais. O ji nutrauke susikaupusios rudys tarp granatos is ziedo.Gavosi,kad kai truko ziedas atsirado tarp dantuku perdidelis tarpas. Tai nusipirkau ziedus,bet nekeiciau. Tiesiog atjungiau ABS fiske. Taip ir vazinejau be ABS. Cia gal ne tavo variantas,bet kam kada pades. As ieskociau slieku ten kur buvo kistos meistro rankos.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai