Šalta vos vos užsikuria, padėkit.

Pradėjo Marikelas, Sausis 14, 2014, 19:51:25 PM

« ankstesnis - sekantis »

Marikelas

Sveiki,
iškilo man tokia problema. Kai atvėsta oras ( prie minuso C ) vos užsikuria mano toyota. Bružinti su starteriu reikia 15-20 min. O kiek pavažiavus užsidega variklio ženkliukas, ABS ir TSC ir dingsta trauka. Automobili perkuri ir vėl važiuoja puikiai.  Ar gali būti, kad nuėjo visos pakaitinimo žvakės (taip staigiai)? Bandžiau nuskaityti klaidas su kompu mėgėjiškai, tai iš metė tokias klaidas: P0093; P0102; P0113; C0371; C1201; C1249, Kas čia gali būti?

Dėkui už komentarus
Toyota Avensis D-CAT 2005 m.

Saulius SSS

nu jo, staigiai cia tau tos zvakes nuejo. virve turi?
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

vitiok

Citata iš: marikelas Įrašytas Sausis 14, 2014, 19:51:25 PM
Sveiki,
iškilo man tokia problema. Kai atvėsta oras ( prie minuso C ) vos užsikuria mano toyota. Bružinti su starteriu reikia 15-20 min. O kiek pavažiavus užsidega variklio ženkliukas, ABS ir TSC ir dingsta trauka. Automobili perkuri ir vėl važiuoja puikiai.  Ar gali būti, kad nuėjo visos pakaitinimo žvakės (taip staigiai)? Bandžiau nuskaityti klaidas su kompu mėgėjiškai, tai iš metė tokias klaidas: P0093; P0102; P0113; C0371; C1201; C1249, Kas čia gali būti?

Dėkui už komentarus
tu gal i atstovybe nuvaziuok diagnostikai,ten daug kas gali but
ir trink tokia tema nes jau uzpi....

MnDs

99% duodu kad purkstukams xana, preita ziema man taip buvo, vos tik salciai atejo ir nebeuzkuriau, rode P0093 klaida.

Bemsas

Jau tuoj pasipils problemos. Salciu tai dar nebuvo :D

druidas

jei koks purkstukas pasilpo tai prie -3 salcio tikrai uzvesi ir pajusi kaip variklis pasipurto,dazn.probl.atsalus;neveikia pakait.zvake 1,akumas senas letai suka varikli gali starteris sodinti akuma jei pridege angliukai,.issuki visas zvakes imi skardos gabala isgrezi 5 skyles prisuki skarda prie variklio ir 4 zvakes i skarda pajungi laidus,ijunges degima pamatysi kaip kaista zvakes,ar vienodai,ar tik galiukai parausta,ir kiek laukti iki pilnos laimes.

eceris

Citata iš: druidas Įrašytas Sausis 16, 2014, 18:55:11 PM
jei koks purkstukas pasilpo tai prie -3 salcio tikrai uzvesi ir pajusi kaip variklis pasipurto,dazn.probl.atsalus;neveikia pakait.zvake 1,akumas senas letai suka varikli gali starteris sodinti akuma jei pridege angliukai,.issuki visas zvakes imi skardos gabala isgrezi 5 skyles prisuki skarda prie variklio ir 4 zvakes i skarda pajungi laidus,ijunges degima pamatysi kaip kaista zvakes,ar vienodai,ar tik galiukai parausta,ir kiek laukti iki pilnos laimes.
kam taip sudetingai tikrinti zvakes? ir neissukus galima :) o siaip, prie tokios temperaturos common railui nusispjaut ant vienos zvakes jei purkstukai geri

Marikelas

Sveiki,
tai va, vakar  buvau nuvaręs į autotoja savo auto. Ale viską patikrino ir išdėstė tokia situaciją. Keisti kuro filtrą, nes pigus įdėtas ( keistas mano prieš mėnesį), išvalė EGR'ą, gal sako padės. Ir rado P0093  klaidą ši klaida dėl purkštukų sako gali būti. Meistras autotojos sakė, kad užkurus purkštukų parametrai buvo normalūs (šaltos).
O štai šiandien ryte auto visiškai neužkūriau, situacija nepasikeitė. EGR'o valymas nepadėjo.  Beje akumas keistas prieš du metus, varikliuką suka kaip ir gerai ir greitai, pašildimo žvakes veikia specialiai tikrino autotojoje.
Autotojoj purkštukų tikrinimas kainuotų sakė apie 500 lt. Gal kas žinot kur galima kokybiškai ir pigiau? Ar dar kokių patarimų galit pasiūlyti ką galima dar pasitikrinti ar bėda kokia dar kita. Ar jau konkrečiai purkštukai? Nes kai ją užkurdavau po ilgo zirzinimo variklis dirbdavo tvarkingai jokių apsukų kitimų nebūdavo (bent jau nejausdavau aš).
Toyota Avensis D-CAT 2005 m.

Toshis

Cia tojotos serviso prikolas yra toks del kuro filtru, o gal neprikolas. Keiciau as tarpine "Solorinoj" buvo pakeistas filtras gamintojas tas pats kaip ir jie idejo tik nebuvo toyotos zenkliuko ant filtro. Sako taip zinom tik tas sako gamintojas biski kitokias medziagas deda pralaidumas blogesnis be zenkliuko kur yra. As ir nesigincyjau sujais. Nuolaidas dideles dare visiem darbam tai tik tiek norejau pasakyt del to kuro filtro.

eceris

taip, teko ir man girdeti kad autotoja rekomenduoja deti tik brangiausiai kainuojancius kuro filtrus. bendradarbiui pernai baka vale tokiu budu-pakeicia kuro filtra, pavazineja kazkiek km, vel keicia kuro filtra ir vel pavazineja. ir taip bene 3 kartus cikla prasuko. kainavo apie 400 malonumas :) tada ir informavo ji, kad geras filtras yra brangus filtras ir  tik pas juos nupirktas...

vitiok

Citata iš: eceris Įrašytas Sausis 17, 2014, 09:17:35 AM
taip, teko ir man girdeti kad autotoja rekomenduoja deti tik brangiausiai kainuojancius kuro filtrus. bendradarbiui pernai baka vale tokiu budu-pakeicia kuro filtra, pavazineja kazkiek km, vel keicia kuro filtra ir vel pavazineja. ir taip bene 3 kartus cikla prasuko. kainavo apie 400 malonumas :) tada ir informavo ji, kad geras filtras yra brangus filtras ir  tik pas juos nupirktas...
isvedziojimai kaip vaiku darzelije :)

eceris

vitiok

Citata iš: eceris Įrašytas Sausis 17, 2014, 10:26:02 AM
zinoma kad isvedziojimai...
ten tik su rimtaaaaa beda vaziuociau o gal da pagalvociau :)

Toshis

Bet kas idomiausia Kneht mano buvo nesenai pakeistas ir jie idejo Kneht tik su Toyota jau logotipu

Vladas55

As neginu tuos servizus kurie firminem detalem prekiauja,nes man dar neteko su sia masina pas juos vaziuot.Patys zinot ir rasot kad firmines detales nuo Kinu skiriasi,taip ir cia matyt filtru kokybe skiriasi as sutinku.As sutinku kad filtras su tojotos zenklu turi but kokybiskesnis nes be zenklo neaisku kur juos stampuoja :).As su detalem susiduriu pastoviai su irengimais dirbu 36metus.Jeigu pirkt kur nors pas mus parduotuvese arba uzsakinet is Italijos ar Vokietijos tas pacias detales yra skirtumas,privezta is Kinijos,nors ir pas mus parduotuvese pasitaiko geru.