stabdžių kaladėlės..?

Pradėjo barzda, Gegužė 18, 2009, 09:53:49 AM

« ankstesnis - sekantis »

darcaa

Pries pora men pasikeiciau galines stabdziu kaladeles (kishiama ar panasiai :) ), kaina 80 lt. acuroj Vilniuj pirkau. pasikeiciau pats, du varztus atsukt reikejo. jokio cypimo, viskas ciki.
Avensis II 2003

Grigarasas

Taigi bedos pasikeitus diskus ir kaladeles nepasibaige. Pasirodo sukirmyje spyruoklytes, kurios laiko rankinio stabdzio kaladeles kad jos per daug neissiplestu. Ko pasekoje nemalonus garsas ir stabdymo jausmas isliko, gal kas susidurete ir zinote kokios kainos tu spyruoklyciu ir kur ju ieskoti? :(

Tuziukas

tai pasikelk galini rata ir tam danratuka p[asukinek atleisk kaladeles, gal labai sukeltos jos..as tai jas susikeliau bo rankinis lb nejautrus buvo..

Grigarasas

CitataTuziukas parašė:
tai pasikelk galini rata ir tam danratuka p[asukinek atleisk kaladeles, gal labai sukeltos jos..as tai jas susikeliau bo rankinis lb nejautrus buvo..
Tai kad pas mane ir taip rankinis visai nejautrus, bet kaladeles bruzinasi i diska, tai jei jas dar sukelsiu visai uzsiblokuos ratas. Cia pasak meistru beda tose spyruoklytese, nes jos nesugrazina atgal kaladeliu po rankinio uztraukimo ir atleidimo.

Tuziukas

tai o u pats ten matei kaip kas atrodo..gi silti orai nusimk rata issiemi kaldeles stabdziu jos nesunkiai nusiema du varztus atsukus, ta istrauki varzto formos gumeles pasukineji danratukus kad galetum stabdziu diska nusimti nusimsi ir pamatysi kas ten yra blogai ir ka galima padaryti..as tai visad stengiuosi viska pats daryti..nes kai kas padaro tai ....... man reikia irgi tokia procedura atlikti nes rankinis sukelus kaladeles irgi nera jau toks mirtinas bet mpas mane ytariu jog gali buti kaladeles gatavos, siaip rankinis laiko bet  nera toks mirtinas..kai nupirkau masina nelaike tad sukeliau kaladeles..

p.s. aisku kai silta tingisi dirbti bet 3h kazkas pasiknisus tikrai manau issiaiskintum kas ten kaip..na nebent lb jau azlias esi masinuose..:);)

fennix

Zalias melynas raudoas ar geltonas- jokio skirtumo, jei skiri reples nuo atsuktuvo ir turi kantrybes pasukt galva vietoj to kad naudot kuvalda- tik pirmyn. Nieko ten baisaus kaip ir nera... Bet zinot... su manim pvz kita istorija. As gi neturiu techninio issilavinimo... As net nezinau kuriuo atsuktuvo galu kalti varztus...
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

lawyer

Citatafennix parašė:
Zalias melynas raudoas ar geltonas- jokio skirtumo, jei skiri reples nuo atsuktuvo ir turi kantrybes pasukt galva vietoj to kad naudot kuvalda- tik pirmyn. Nieko ten baisaus kaip ir nera... Bet zinot... su manim pvz kita istorija. As gi neturiu techninio issilavinimo... As net nezinau kuriuo atsuktuvo galu kalti varztus...

jooooo, karstis vis delto daro savo

Grigarasas

Kolegos, nesu as tas kuris nieko neraukia apie technika, galeciau ir pats tai padaryti, taciau yra taip, kad tam reikia laiko, o vat jo man ir truksta (darbas, seima, vaikas) Isardyt tikrai nera sudetinga, taciau masina turi vaziuoti, nes vazineja zmona,  isardyti ir po to ieskoti reikiamu daliu man netinka. Prie stabdziu beja visada reikalinga pagalba, kad nelakstyti paciam uztraukineti rankinio o po to sukineti rato tikrinant kas ir kaip. Anyway, spyruoklyrtes siulo Tokvila uz 174 LT :@ Man diskai kainavo pigiau. sitos detales kodas yra 04942-05030 Tokios detales Lirosta neturi , acura irgi, manau ir  kiti vargu ar tures, tad kol kas sprendziu dilema ka daryti.

lawyer

CitataGrigarasas parašė:
Kolegos, nesu as tas kuris nieko neraukia apie technika, galeciau ir pats tai padaryti, taciau yra taip, kad tam reikia laiko, o vat jo man ir truksta (darbas, seima, vaikas) Isardyt tikrai nera sudetinga, taciau masina turi vaziuoti, nes vazineja zmona,  isardyti ir po to ieskoti reikiamu daliu man netinka. Prie stabdziu beja visada reikalinga pagalba, kad nelakstyti paciam uztraukineti rankinio o po to sukineti rato tikrinant kas ir kaip. Anyway, spyruoklyrtes siulo Tokvila uz 174 LT :@ Man diskai kainavo pigiau. sitos detales kodas yra 04942-05030 Tokios detales Lirosta neturi , acura irgi, manau ir  kiti vargu ar tures, tad kol kas sprendziu dilema ka daryti.

lieka TEKSTARA, jie visko turi

fennix

Citatalawyer parašė:
jooooo, karstis vis delto daro savo

Jooo, tikrai daro- man tai nuotaika pakelia... Gaila darbas nuo 12 iki 21... tai liudna tuo metu buna... Kai niekas nepadeda nusisypsot, kartais tenka pasistengt paciam...

NNZ

tai tų spyruoklyčių šrotuose paieškok, ten tikrai turėtų būt...
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

bladas

CitataGrigarasas parašė:
CitataTuziukas parašė:
Tai kad pas mane ir taip rankinis visai nejautrus, bet kaladeles bruzinasi i diska, tai jei jas dar sukelsiu visai uzsiblokuos ratas. Cia pasak meistru beda tose spyruoklytese, nes jos nesugrazina atgal kaladeliu po rankinio uztraukimo ir atleidimo.
O tai ka - Avensyje galiniu stabdziu ir rankiniostabdzio  kaladeles tos pacios?
Pas Corola Verso tai yra taip:
http://www.autocommunity.ru/forum/toyota/corolla_2003/t6173/

fennix

Nesuprantu kas cia keisto... Daugumai masinu tos pacios...

Grigarasas

Ne tos pacios, o kitos. jos remiasi i stabdziu disko vidu ir taip stabdo:
nuoroda i foto tiems kam neasiku : http://toyotaownersclub.com/forums/index.php?showtopic=84814
Kiek matau is foto ten yra spyruoklytes dvi virsuje ir viena apacioje kurios suglaudzia kaladeles, bet yra dar tokie metaliukai kur sunkiai matosi foto, kurie laiko kad kaladeles nevaiksciotu in sonus, tai vat pas mane tos spyruokles pavarge ir tie metaliukai supuve :) Gal kas turit repair manuala, man biski neaisku kaip tuos metaliukus ten igrust B)

fennix

mmmm redstuff'ai... ir kas su tokia masina i zieda vaziuoja?