Del duminimo*

Pradėjo Begas, Liepa 02, 2008, 09:07:33 AM

« ankstesnis - sekantis »

gonzikas

Sakyciau tavo beda bus purkstukuose... Kai vaziuoji, purkstukas nepurskia o "myza" srovele, to pasekoje kuras nesudega ir variklis stipriai dumija. Mazeja galia, dideja kuro vartojimas... Siulau pasidaryti variklio diagnostika.
Mokyis niekada nevelu :)

cu

padės diagnostika tokiems reikalams. va senas bmw meistras dar liepė purkštukų daktaro pavartoti kelis bakus - kartais pramuša ir pasitvarko. aišku čia lengvesniam atvejui

MAgNeTAS

:o Grynau namo, sustojau ir toks didelis, didelis baltas debesys dumu praslinko, atsisuku ogi puse gatves pridumijau. Antifrizas pries tai po biski man dingdavo, bus jauciu tarpine pramuse arba galva suskilus :(

Henris

Jo cia tai negerai. Bet jei dingdavo freezas reikejo anksciau ieskot kur bedos, gal da butum spejes isgelbet galva. O temperatura nebuvo uzkilus vaziuojant?
Pratesiu tema apie juoda duma. Atlikau bandymus, man nusiperdzia juodu dumeliu tik pastovejus vietoj kokia puse minutes ir pradedant judet, nereikia net spaust stipriai, buvau uzmizines iki 4000rpm vakar tai jokio dumelio. Idomiai tik pastovi vietoje biski ir pradedant judet is vietos nusibezda. Isipyliau purkstuku valiklio ir kuro is nestes, ziuresim, kas bus toliau. Purksuku patikra apie 100lt, kai prades kura est, tada tik patikra darysiu :) Bet jei butu purkstukas, mestu duma manau ir ant dideliu apsuku...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Memelis

O is jusu kas nors tech. apziura varydamas turejo bedos del dumingumo?
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

NNZ

man, kad ir dūmijo, iki ribos dar buvo ojjjjj kiek dar daug like. Jei pastebėjot dyzeli visada reikia pergazuot ir tik tada kisa i vamzdį dačiką.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Henris

Mano pazystamas eidamas tech apziura neturejo problemu del dumingumo, nors apsipyles buvo melynais dumais :) Rode normos ribose apie 6proc, bet restauravo turbina nes ji tepalus leido...

MAgNeTAS

CitataHenris parašė:
Jo cia tai negerai. Bet jei dingdavo freezas reikejo anksciau ieskot kur bedos, gal da butum spejes isgelbet galva. O temperatura nebuvo uzkilus vaziuojant?

Temperatura rode normalia kaip ir visada, nebuvo nei ciut pakilus. Nu kai dinginejo buvau uzsukes i servisiuka, sake negali nieko padeti, per mazai dingsta kad pamatytume. Pasakojo, kad sitiem varikliams galvos iskoreja. Na dabar apziurejau ryte, tai bakelis papilnejes, radiatorius apytustis, zarnos irgi tustokos jauciasi. Bandysiu pavaziuot.
Kas koki servisa siauliuos gal rekomenduotumet?

cu

dūmingumą atstato priedai purkštukams (žinoma, jei nėra kitų, mechaninių priežasčių). mano d4d padėjo, draugelio 525tds irgi

Homer

Maniskis avensisi 01 D4D nepraejo technikines del duminimo. Uzkelus apsukas iki 5000 ir atleidus gaza isspjaudavo dumu. Bet uzteko tik oro filtra pasikeist ir dumingumas dingo.

Minju

Išmetimai D4D pagal reglamentą turi būti matuojami prie 3000 aps/min....   Tai kokia prasmė kelti iki 5000?

cu

kas čia per 5000?
kai aš savo avensį variau, man liepė iki 2300 gazuoti :)
filtriukas tikrai manau kad prisidėjo :-)

Henris

Kiek teko eit tech apziura ir kitiem dyzelistam, visiem palengva liepia pakelt iki 3000 nedaugiau. Nes 5000 jau redline prasideda :)

Memelis

man irgi iki 3000 reikejo, daugiau neprase. Idomiai cia tau, matyt nepatikai ko jiems... ;)
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

Homer

turbut labai norejo dumu isgaut, nes pradzioj liepe man pragazuot ir as uzkeliau apsukas tik iki 3000, tada pats ilipes uzmyne kaip reikiant :D
Krize, o pakartotine apziura vis pinigelis i biudzeta :)