Del duminimo*

Pradėjo Begas, Liepa 02, 2008, 09:07:33 AM

« ankstesnis - sekantis »

Henris

Tai va tesiasi mano paieskos del juodo dumo. Kartais ismeta ir sviesu ant apkrovos. Nulekiau klp i solorina. Purkstukai normos ribose, nuo turbos numove viena slanga su atsuktuvu tipo patikrino turbos laisvuma, sako nekliba (kazkaip cia idomiai tikrino). Paprasiau nueme nuo intercoolerio slanga, sieneles tepaluotos, bet tepalas nevarva, kaip lyg irgi norma butu (tikejausi rasti ten tepalo daugiau), susinervinau nes pradejau galvot kad varikliui misios pareina. Sakau matuojam kompresija, o jie man atsake,k ad net neturi prietaiso kompresijos matavimui. Tai kas cia per Toyotos atstovybe... Pvz zinant FUX auto istorija, jam Tokviloj patikrino kompresija, tai reiskia prietais isukti i zvakes turejo. Arba FUX'ui irgi kompresijos gal nepamatavo, gal nueme tepalo ipilimo kamsti ir nustate, kad kompresija hrenova. Jei taip jie tikrina kompresija tai tegu uzsidaro savo servisu licencijas. Daba ieskosiu kur pamatuot kompresija pas garazinius. Nes jei varikliui sakes, tai kol kas nei tepalu nekeiciu, nes bus veltui ismesti pinigai. Dumas juodas matomas ypac karsta diena, tai nusibezdu nesmarkiai ant keikvienos sankryzos, reiskia negauna pakankamai oro ir saliarka nesudega. Visi itarimai i turba vel butu, bet kaip ir minejau, kad neksit bereikalo pinigu i jos tvarkyma, reik zinot ar variklio kompresija ok, nes teko viena diena ir glusaka pasifilmuot savo, tai spaudziant iki 3000rpm, labai neryskus sviesus dumelis, o tik ijungus pavara ir pajudejus pora metru iskart dumelis turintis nedideli zydrumo atspalavi (tepaliukas). T.y. du variantai arba turba degina tepala arba ziedai :(
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Memelis

Tai tau Solorina pasake, kad viskas tvarkoje ar dar rekomendavo ka nors? Keista, kad oficialus atstovas taip atmestinai dirba...
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

Henris

As stovejau prie meistro ir isitikinau kad jiem dzin tos masinos, jie matyt is tiesu isitikine, kad Toyotos negenda. Meistras sako, nesu susidures su Toyota be kompresijos (ka mum sako FUX pavizdys) ,siule susirasti koki auksaranki, kuris pritaikytu prietaisa sitai masinai kompresija pamatuot :) Kodel man meta visokiu spalvu dumeli ant apkrovos, niekas i si klausima neatsake is Toyotos atstovybes. Nors siaip pries metus jie man patys reguliavo kazkokia turbinos sklende uz 480lt, nes buvo kompas ismetes check'a. Zodziu, kol nemeta checko pas juos neverta net vaziuot nes jie nieko nepasakys. Netgi jei pavyzdziui skiltu galva, arba nusibaigtu ziedai ir vazinetum apsipyles dumais, jie jauciu pasakytu viskas taip turi buti, toyotos negenda.

Stebetojass

Galima ta kompresija ir pačiam pasitikrinti.  Matavimo prietaisą nusipirkai  ir viskas.  Aišku antgali reik žiūrėt kad tiktu įsukt.
O servize tai jie gali prišnekėt, bet kol pats nesusirasi tai nieko nebus.  
AV

Vasaris

Matyt negarantiniu masinu remontas nera pelningas uzsiemimas, tai jie ir nesikapsto per daug giliai. Jei pasijungus diagnostika, kompas neparaso kas neveikia, tai turbut ir nesuka sau galvos su gedimu paieska. Tam yra visokie garaziniai, kur specializuojasi vien varikliu remontu.
Man panasiai buvo su tranzitu, kartais nedirbdavo vienas purkstukas, tai Vista pasimaive, mazdaug sena masina netrukdyk musu tokiais niekais.

dariux

jei nori kompresija pamatuoti, tai Vilniuje daro Dyzelservisas ir dar gali padaryti praputima cilindru tik ten reikia pasiskambint ir uzsirasyt. o siaip tai iki galo neisiskaiciau o pats tepalas dingsta ar ne? nes jai dingsta gali buti, kad nesandarus yra kazkuris purkstuvas. buna kad ryte kai pastovi per nakti ar dar ilgiau uzvedus meta melyna duma. Man taip buvo kai pirkau lyg ir viskas ok buvo, o kai pasikeiciau tepalus isvazinekau pardavejo dyzelio tai tada ir prasidejo 1l - 3000 km. Jo galvojau ziedai, o po to prisiminiau kai dariau diagnostika Tokviloje man rode 3 cilindro purkstuvas per mazai purskia ar kazkas panasaus. Tada nuvaziavau i dyzelresvisa pamatavo kompresija ir parode kad vienas cilindras jau maziau rodo siek tiek. Dare praputima tai is vieno cilindro nelaike slegio ir nezinojo tiksliai ka ir pasakyti, tada sakau gal nuimam virsutini variklio dangti duodam praputima pradejo burbuliuoti tepaliukas ir pasimate kad is purkstuvo. purkstuva vos vos islupo jis buvo visas apsikoksaves. tada visas isplove istatate nauja tarpine ir viskas po siai dienai tfu-tfu-tfu ok. tai likau tikrai patenkintas kad ne ziedai

AVENSIS D4D CHIP

daznai plysta slanga kur eina i interkuleri tada pradeda duminti:)

Henris

Jo pas mane tepaliuko pavalgo, tik nezinau tiksliai kiek, dabar pakeiciau marke tepalo, gal kazkas keisis. Bet net nebuciau pagalvojes kad purkstukas gali taip daryt. Pas mane kai ziurejau purkstuku kompensacija, tai ant 2 ir 3 rodo, kad prideda po 1mg, bet tipo sake, kad normos ribose, nes leidziama iki 3mg. Na as pats ne is Vilniaus, tai 300km pjaut diagnostika daryt, irgi kazkaip nekaip. O sita reikala su purkstuku galima kazkaip pamatyt kitaip nuemus tarkim variklio dangteli, bet kiek zinau, kad imant dangteli tai reikia ir fursunkes traukt, nes jos po dangteliu stovi??? Ar galim istatyt purkstuka normaliai kai dangtelis nuimtas?

dariux

nu kaip atsuki netik plastika, bet ir metalini dangti nuemi ten matai du velenelius ir tada trauki purkstuvus ir ziuri. Bet DEMESIO jei trauksi forsunkes tai kai desi tuos pacius ar naujus keisi butinai pakeisk varines tarpines, gali buti kai istrauksi purkstuva jo nematysi, tai reiks i purkstuvo sulini kist atsuktuva ir istraukt. nes senas jau netiks tu jau jo taip neistatysi kaip jis buvo, cia vienkartine saibuke. bet jai ten rasi daug smalos-kokso, tada isplauk purkstuva, ir sulini purkstuvo gerai isvalyk

dariux

bet as manau geriau tu jo netrauk kol nepadarysi kompresijos ir praputimo, nes dar gali buti ir taip kad kompresija bus gera, o praputimas bus blogas, o tada jau gali krapstyti. Sakai keitei tepala, as irgi tada experimentus dariau 5-40, 5-30, 10-40 ir nieko kaip dingdavo taip ir dingdavo, nes aplamai tepalo turi uztekt nuo aptarnavimo iki kito aptarnavimo.

NNZ

nuo aptarnavimo iki aptarnavimo tai nežinau  nei vienos mašinos(dėvėtos) kuriai užtenka tepalų
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Vasaris

As kas 10 tukstanciu keiciu, tai nuo virsaus nukrinta iki apatines ribos.

Henris

Pagal Vasari, reiskia kad neuztenka, nes pvz as keiciu irgi kas 10000, bet gamintojas nurodo kas 15000km, tai jei per 10k nukrenta per visa matuokle, tai reiskiasi, kad per 15k butina butu dapilt, as tai nelaukiu kol nukris iki min, dapilu kai jau buna siek tiek maziau nei puse normos, tai paskutiniais rezultatais dapyliau per 12k km apie 1.2l ir vel stovejo ant max. Ziuresiu kas daba bus, pries tai naudojau sintetika 5w40 castrol, dabar viska supyliau pagal gamintoja (jis nurodo sintetini Mobil 5w30) jei sita irgi valgys. Naciort spjausiu ir pilsiu pusiau sintetini 10w40, bent jau pigiau iseis, nes masinos nedraskau tai kam jai tokis brangus tepalas. Du pazystami vazineja vienas su Landcruiser 2004m 3.0D4d pila 10w40 semisyntetic ir kitas su 2004 D4d previa ta pati pila ir nemato problemos pravizuoja nuo keitimo iki keitimo kaip yra ant max taip ir yra...

Vasaris

Gal man taip sutapo, bet nusipirkus ir pasikeitus tepalus, reikejo dapilti po kokiu 5 tukstanciu (tiksliau sakant bandziau palaikyti max lygi).
Paskui turintis sena landkruizeri, patare nepilti daugiau kaip vidurys matuokles. Kiek pastebejau, kad gan greitai sumazeja iki vidurio, o paskui laikosi ir nekrenta.
O del keitimo intervalu tai idomiai duoda senajam TD varikliui - normaliomis salygomis kas 10 tukstanciu, blogomis kas 5 t. Serviso knygeleje ziurejau keista kas 15 tukstanciu.
Dabar pilu 10/40 sintetini neste.

Memelis

As keiciu kas 15 tuks ir nei karto nera teke dapilti. Nemazai tenka trasose pavaziuot kur greitis pastoviai virs 100 km/h buna bet kazkaip nevalgo. Pradzioje ziuredavau, bet pamaciau kad norma tai ir nurimau. Dabar paskaitinejau jusu bedas, tai reikes ir man pasiziuret kada vel. Kaip tik ir iki keitimo apie 5 tuks. km liko...
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport