Toyota Corolla Verso: pirkimo gidas

Pradėjo Niurkt, Sausis 29, 2014, 14:27:09 PM

« ankstesnis - sekantis »

tevas

Siaip tai pasitaiko, bet reikia daug ir intensyviai dirbti. Arba "laimejo loterijoj", arba dar neislindo bedos, arba pardavejui reikejo skubiai pinigu.

Niurkt

Kartoju dar kart - tiesiai nuo tralo  :)

Kelis faktus pridedu:

1. Jeigu nebūčiau nupirkęs, ta mašina po savaitės būtų buvus autopliuse už 6k+ su 140k rida. (mokėjau 5,1k su 204k rida)
2. Važiavau su pažįstamais, kurie sukas tam versle ir perka mašinas nuo tralų (kol rinkom man toyotą, jie patys net nepanuodami nusipirki ir sau mašiną vieną, nes buvo gera). Žino ką iš ko pirkt ir mano realią situaciją, kai nuolat ten ieškosi mašinų.
3. Yra pilna serviso knyga, taip pat patikrinta Tokviloj ar ten surašyta tiesa - patvirtinta.

Sakau ką Lietuvoj žiūrėjau, tai tragiška būklė visų auto. Iš foto atrodo blizga, bet kai pasigilini tai žiauru.
Keli faktai ką radau ieškodamas Lietuvoj:

1. Visų suktos ridos
2. Gražios foto - apgaulė
3. Visos dažytos
4. JOKIOS servisų istorijos, spėkit kiek ta mašina pravažiavus? 400k mažiausiai
5. Paslėptos techninės problemos
6. Atsilupusios apdailos

Dar truputį:
Atvažiavo ir daugiau Corollų ant tos dienos tralų, buvo ir benzinų, tačiau nepatiko man jie, kiek mačiau visi 2004 metų. Buvo apibraižyti, bet ir kaina aitinkama. Jų net nekūriau ir toliau nesigilinau, nes rekomendavo imt būtent šitą kur pasiemiau.

Beje, tai trečia mano mašina ir nuo tralo. Nežinau ar sekėsi, bet ir BMW ir Alfa buvo praktiškai be jokių defektų. :)
Buvo: '95 BMW 316i Compact / 75 kW
Buvo: '99 Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark / 106 kW
Yra: '06 Toyota Corolla Verso 2.2 D4D / 100kW

tevas

Pas mane auto visos nesuktom ridom. Vadinasi, kolega, ne visas ziurejote :)

Niurkt

Citata iš: tevas Įrašytas Vasaris 07, 2014, 17:36:55 PM
Pas mane auto visos nesuktom ridom. Vadinasi, kolega, ne visas ziurejote :)

Ne visas  :)
Tiesiog važiavau šeštadienį į Vilnių apžiūrėt vienos auto, bičiukas telefonu sakė ledas, patikrintas Tokviloj, nėr priekaištų. Tai turbūt ten buvo baisiausia mašina iš visų kurias žiūrėjau. Poto nusprendžiau bereikalo netikrint servise o tiesiog apžiūrėt kas yra Vilniuj gero iš skelbimų. Tai bent iš tų ką mačiau nieko gero nebuvo. Vieną gerenę buvau radęs, bet kai užvedė variklį pradėjo pulsuot labai stipriai.

Į Kauną važiuot apžiūrėt autopliuse esančių mašinų nusprendžiau nevažiuot, o pirmadienį varyt tiesiai į auto turgų  :)

Beje net jeigu rasčiau tvarkingą mašiną Lietuvoj, nemanau kad už tokią kainą būčiau gavęs  :)

tevas

Tiesa, ne uz tokius pinigelius pas mane auto :)

Numatai

-> butent TA masina, kuria TIKRAI pirktum, kainuoja kaip tik keliais tukstanciais daugiau, nei susiplanuoji :) ir nuo sumos tai nepriklauso ;)

Niurkt

aišku dar anksti man čia pasakot kas kaip, kai nepilną savaitę važinėju. Po mėnesio ar kelių bus galima padaryt apžvalgą kažkokią  :)

Ralfas

200+k km tai jau kaip ir nemazai prabegus sakyciau... O siaip pasiemus deveta auto, pirma men reikia vazynet ir stebet kokie bajeriai islys :) o gal ir neislys.

tevas

Gmc

As irgi dziaugiuosi pirkiniais ir linkiu, kad nieko baisaus neislystu.
Del ridos - nereikia jos bijoti paniskai, nes tikrai geriau 200k autostradom nei 100k mieste :)
Kitas dalykas, ka daug kas sako - psichologiskai negaliu imti masinos jei rodo >300k :D imu kita, kad ir su atsukta :D

Niurkt

Citata iš: Ralfas Įrašytas Vasaris 07, 2014, 17:51:48 PM
200+k km tai jau kaip ir nemazai prabegus sakyciau... O siaip pasiemus deveta auto, pirma men reikia vazynet ir stebet kokie bajeriai islys :) o gal ir neislys.

Kaip 06 metų, tai sakyčiau netgi mažai  :) Bet įtikinama.
pvz. ta pati pirma kur tikrinau rašo 52k, o ji realiai bėgus 400+k mažiausiai.

Citata iš: tevas Įrašytas Vasaris 07, 2014, 17:52:36 PM
Linkiu, kad nieko rimto neislystu!

Dėkui.

Mano šeimoj yra Renault Espace, 2001 metų. Žinot kiek nuvažiuota? 750+k... Ir ji atrodo geriau negu ta mano pirma apžiūrėta Toyota Corolla Verso iš Italijos, 2008 metų su "54k rida". Manau tai daug pasako, kiek pas tą mašina sukta rida, kai ten bėgis ir visas salonas suplyšęs ir atsilupę, net pedalai nutrinti. Tai primeskit palei mano pavyzdį kiek ji bėgus ištikro  :) O mano tėvas pusę Europos su tuo Espeisu išmaišęs ir geriau atrodo jis  :D
Jei koks draugas norės tos Toytos kur čia mečiau anksčiau nuorodą, tai bėkit nuo jos kuo toliau.

Ralfas

Jeigu auto begus virs 300k km, o atsukta iki 52k km tai vizualiai ji niekaip negali atrodyt ant deklaruojamos ridos. Arba pardavejas tupas iki tiek atsukdamas arba tu biski kazka ne taip sneki :)

Vladas55

Negirk labai masina nes suges :),sekmingai vazinet.

tevas

Italai sugeba dar ne toki kieki atsukti (+)

Net aukcionuose pasitaiko atsuktu, ypac is mazesniu nuomos firmeliu.

Kiekviena taisykle turi isimciu, negali vienareiksmiskai tvirtinti, kad yra tik blogai ir ne kitaip. Yra teke pirkti is Italijos ir parduoti Belgijoj, ridos buvo mazos ir tikros, bet pradine automobiliu bukle (labiau tiktu pirmas ispudis) - daugiau nei apgailetina.