vairas, vairo stiprintuvas

Pradėjo toyota2008, Vasaris 01, 2014, 21:34:07 PM

« ankstesnis - sekantis »

Saulius SSS

Ieik i youtube ir nustatyk,kad butu viesas rodymas,o tai dabar tik privaciai pats sau gali parodyti.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Saulius SSS

tai kaip supratau ,garsas tik butent vienoj padety ,kai vairas pasuktas truputi i kaire tarp 10-tos ir 11-tos valandu ?
man atrodo cia vairalazdes vibracija. nusimk apsivke virs pedalu ir klausykis kur tiksliau girdisi.gal kas aiskiau bus.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

toyota2008

https://www.youtube.com/watch?v=ukYZoFEBjo8
girdisi tik sukant vaira letai ir tik i kaire puse jeigu sukant vaira i kaire 2 kartus pasigirsta girgzdejimas..greitai sukinejant vaira jokiu problemu..garsas is vairalazdes apacios tokia kaip vibracija jauciasi...supurskiau viska su wd40 ir pakeiciau stiprintuvo skysti nepadejo...gal pas ka kokiu mynciu yra?? :think: :think: :think:
beje video visi ,matot ?pakeiciau nustatymus..

toyota2008

vairo kolonelej problema,sake yra specialus skystis  jy reikia sumaisyti su vairo stiprintuvo skysciu sake susiteps is vidaus,ir nebegirgzdes..gal kas darete kazka panasaus?

tamsa

Sita problema pas mane, tik sukant vairą į dešinę. pas tave, suprantu, angliškas variantas, ir sukant įkairę. tai kadangi skirtumas yra tik kolonėlėje, tai ji ir kalta bus. Galvojau, gal remontuoti, pigiau nei nauja, ir garantiją duoda. bet vėlgi, neaišku, ar tai padės.
Dileris taip pat iš karto pasakė, kad keisti vairo kolonėlę.Anksčiau keisdavo kaip garantinį šiam modeliui, kas nepakeitė, tam nepasisekė.
Servise ciupinėjo, sake, kad kolonėlė virpa. Vistik radau info, kad gali būti, kad sukant vairą, trinasi spyruoklė savo padėkle, ir persiduoda vibracija iki vairo. Negaliu patvirtinti. Taip pat sako, kad gali būti, kad tai konstrukcinė problema, tiesiog dėl tepalo slėgio suvirpa vamzdeliai. arba buvo avarija, ir susilankste asele, kuri isistato i vairo stiprintuva. negaliu patvirtinti. Mano vairo stiprintuvo skystis lyg ir atitinka normą, bet yra pilkas (kiek atsimenu, tai toyota originalo spalva). galvojau, pasikeisti pavasari, gal būt tas padėtų, ir tikrai nepamaišys.
Dabar nusileidau vairą žemyn, sėdynę žemyn, ir taip važinėju. Garsas vasarą dažniau būna, žiemą beveik nebūna. jau antri metai važinėju, neprogresuoja. Kai suges, aišku kas-taisysiu. Nes po purkštukų taisymo visas dyzelio taupumas pasibaigė (pinigų išleidau, keik turbūt per visą toyotos gyvenimą dėl skirtumo su benzu nesutaupysiu) ir kišti pinigų tik dėl to, kad ūžia, nebeturiu noro. tik skystį pasikeisiu pavasarį.

virmas

Sita problema atsiranda ir pas mane sukant vairą į dešinę ir gal dažniau važiuojant atbuline eiga, parkuojantis. Vairo stiprintuvo skystis atitinka normą,  yra pilkas irgi  galvoju keisti. Kažkaip tą defektą pastebėjau pakeitęs vairo padėtį- iškėlus į viršų.Dabar nusileidęs vairą žemyn.

toyota2008

mano skystis irgi buvo pilkas reikia keistis buti nai..pas manes tas pats vaira nuleidziu zemyn garsas dingsta,gall truputi ir girdisi bet reikia lb isiklausyti. pirksiu skysti kuri dyleris rekomendavo tai parasysiu pavadinima.. vairo kolonele pirksiu lt lauzynuose sake kapeikos kainuoja nes masinos is anglijos parvarytos ir lt masinom netinka..o man kaip tik..tai kaina sake simboline 50 euriuku.  (y) :-)

Myjack

Citata iš: toyota2008 Įrašytas Vasaris 22, 2014, 11:17:06 AM
mano skystis irgi buvo pilkas reikia keistis buti nai..pas manes tas pats vaira nuleidziu zemyn garsas dingsta,gall truputi ir girdisi bet reikia lb isiklausyti. pirksiu skysti kuri dyleris rekomendavo tai parasysiu pavadinima.. vairo kolonele pirksiu lt lauzynuose sake kapeikos kainuoja nes masinos is anglijos parvarytos ir lt masinom netinka..o man kaip tik..tai kaina sake simboline 50 euriuku.  (y) :-)
Hm.., butu idomu koki Toyota atstovybe skysti jums pasiule. Kauno Toyota, uzklausus apie vairo stiprintuvo skysti, atsake sekanciai: "Vairo stiprintuvo skyscio turim Mobil gamintojo   1l-kaina apie 40lt. Jei noresit isigyti tai atsivezkit savo tara, paziurekit kokios spalvos skystis (gali buti raudonas, arba geltonas)". Originalaus Toyota neturi  :-)

toyota2008

kai tik nusipirksiu parasysiu..beje as gyvenu airijoje..as turejau ta pavadinima bet pameciau lapeli tai teks atgal vaziuoti...zinau kad kainuoja 40 euru..

virmas

Pakeičiau vairo stiprintuvo skystį tokiu http://e-shop.eoltas.lt/index.php?cl=details&anid=x1200032 . Pirmas pastebėjimas, esant šaltam ir ištraukus vairą jokio pašalinio garso nėra, esant karštam su ištrauktu vairu,sukant į dešinę kaip ir pasijaustų tas trynimosi garsas bet minimaliai. Bus matyti aiškiau po keleto k. ridos. Sakyčiau keitimas pasiteisino, nes tepalo kaina nedidelė, o ir darbas sunkiausia namų sąlygom auto priekį pakelti. P.S. Esant pakeltu priekiu jokių garsų nebuvo.

Viktoras777

Gal ir buvo temoje kur parasyta, bet permetes neradau:) tai gal nesupyksit  jei paklausiu:)  Kiek telpa vairo stiprintuvo skycio sitemoje 2005m Avensiui 2.0  D4d 85KW , Dekui ;)

virmas

Myjack

Citata iš: Viktoras777 Įrašytas Spalis 14, 2014, 13:07:18 PM
Gal ir buvo temoje kur parasyta, bet permetes neradau:) tai gal nesupyksit  jei paklausiu:)  Kiek telpa vairo stiprintuvo skycio sitemoje 2005m Avensiui 2.0  D4d 85KW , Dekui ;)
Pagal "lenteles" pakanka 1 litro. Taciau keiciant ir norint maksimaliai, ne mechaniskai,  kiek tai imanoma, isvaryti senaji skysti - gali prireikti apie 1.3 litro. Man butent tiek ir prireike...

naujas32

Citata iš: Myjack Įrašytas Spalis 14, 2014, 16:33:00 PM
Pagal "lenteles" pakanka 1 litro. Taciau keiciant ir norint maksimaliai, ne mechaniskai,  kiek tai imanoma, isvaryti senaji skysti - gali prireikti apie 1.3 litro. Man butent tiek ir prireike...
man irgi panasiai 1,3l

Viktoras777