Toyota Prius

Pradėjo Grazinulia, Liepa 04, 2008, 10:59:32 AM

« ankstesnis - sekantis »

Arvydas

na va, po pusantro mėnesio eksploatacijos pasidalinsiu pastebėjimais.
tik pradėjus važinėt buvo šioks toks šokas dėl ekonomijos, teisingiau dėl jos nebuvimo. nu niekaip nesisekė išgauti tų deklaruojamų trasoj 51, mieste 60 mpg. ėmiau aiškintis kodėl. visų pirma reikėjo keisti važiavimo manierą, tikrinau padangų slėgį, eksperimentavau su kondicionieriumi. pasikeitimai akivaizdūs - trasoj 50 mpg (iki 110 km/h greičiu), mieste 45 (buvo 35 mpg). besitrindamas vilniaus kamščiuose priėjau išvados, kad 60 nelabai ir realu. kad ir stovi ar velkiesi kurį laiką su nedirbančiu varikliu, baterija tai išsikrauna ir variklis užsikuria. o dar gudručiai, vis besitaikantys užlįsti į menkiausią skylę... tenka spustelt :)
vis tik žaviuosi priusu, jo valdymu, komfortu, erdve salone. nesigaliu jį pasirinkęs :)
įdomu būtų sužinoti, koks pas kitus suvartojimas. pasidalinkite pastebėjimais

MEXX

Na nezinau, man daugiau kaip 40 mpg neiseina ispausti :|, nors ir as nelabai stengiausi. Paskaiciavus gal ir nesigauna tos ekonomijos, kiek jis realiai turetu valgyti, bet manau tai priklauso nuo vaziavimo stiliaus. O siais kaip masina as labai patenkintas :).

Grazinulia

na as tokia ekonomija negaliu pasigirti. Kai atsalo oras is vis laikosi apie 30 mpg, vasara trasoj budavo 46, mieste apie 36....  (pastebejau, kad labai priklauso nuo padangu slegio), na dar as vazineju labai trumpomis trasomis... Tai irgi labai atsispindi benzo suvartojime, kai per iseigines pavarau daugiau tai iskart suvartojimo vidurkis mpg pakyla. Bet jau spjoviau i ta ekonomika (vis tiek mano ankstesne masina automatas valge apie 12-15 l benzo 100 km, tai ka cia lyginti). Todel geriau kaifuoju nuo  jos valdymo ir komforto. Tai va.

Priest

Sveiki,
Pabandysiu ir as aprasyti savo automobiliuka.
Toyota Prius 2006 m.
Pirktas ir priziuretas Lietuvoje (NE Amerikonas)
Isigytas pries savaite tai kolkas dar esu euforijoje :D
Fantastiska masinyte...
Pirmi pastebejimai:
1. Greicio per akis - autostradoje leistina 130, mieste 50 (jei kas nezino). Galios pilnai uztenka.
2. Bagazine fantastiska - idealus antras aukstas bagazineje. Man tilpo viskas ka veziodavausi bagazineje. O virsutinis aukstas liko svarus ir tuscias.
3. Vairuotojo vieta ideali - sedziu kaip fotelyje prie televizoriaus.
4. Pakankamai manevringa - kieme jokiu problemu sukinejantis. Pries perkant galvojau, kad turesiu problemu kieme, o dabar matau, kad viskas gerai.
5. Vietos gale tai kaip limuzino klases automobilyje.
Ekonomija kolkas 6L. (Kai ismoksiu vazineti bus maziau)
Kolkas tik tokie ispudziai. Eigoje butinai aprasysiu daugiau...

Grazinulia

smagu sulaukti dar vieno Priusininko :) Pas mane ispudziai pirmi buvo tokie patys, nors ir pirmos kartos. Dabar jau pripratau :) Prie gero greit priprantama...Pasibaigus ziemai labai sumazejo sanaudos, jau nesiekia 6l/100km po miesta. Matyt pradedu perprasti vairavimo subtilybes :)
Sekmes vairuojant, manau dar ilgai teiks malonuma :)

vanitas

Sveiki,
noriu ir aš galų gale pasisakyti. Visų pirma labai džiaugiuosi, kad susikūrė Lietuvoj Toyota klubas, nes ilgą laiką nieko panašaus nebuvo (tik celicų ir suprų gerbėjai turėjo savo klubus). Aš savąjį Prius įsigijau 2005 metais ir iškart tapau dideliu entuziastu, tačiau kažkaip nieko tuo savo entuziasmu užkrėsti nepavyko, o ir bendraminčių paieškos rezultatų nedavė. Pačioj pradžioj gatvėj Priusų buvo vos vienas kitas, o dabar bent jau Vilniui per dieną bent po kelis gali pamatyti. Būt smagu kada didesnį būrelį į vieną vietą surinkt...
nesinori daug užfūdint, taigi vėliau pabandysiu aprašyt savo pastebėjimus sukauptus per 4 metus arba 125 tūkst. km.
Sėkmės visiems...

Grazinulia

Nu faina,kad gretos dideja. Labai lauksim pasisakymu - labai idomu. Tikiuos kaip nors susibursime. O nuo pernai metu, tai mano pastebejimai, kad labai padaugejo sio modelio masinu. Jau dienos nebuna, kad nepamatyciau. :)

vanitas

Ech, gaila labai, kad į GM daugiau "egzotikos mylėtojų" nesusirinko. Taip smagiai būtume pabendravę:p Šiaip, dėl įdomumo, galiu pasakyti, kad dalyvavo po vieną Yarį, Cariną, Picnicą, Celicą ir Priusą, visi kiti - Corollos ir Avensiai. Beje, kiti nariai labai domėjosi "kas čia per aparats", tik, aišku. tas faktas, kad tai I karta - nieko nepradžiugindavo. Patiko ketvirtojo reakcija, kai pamatė pavarų perjungimo svirtį - rankom  už galvos užsiėmė:D

Grazinulia

aha I kartos , matai jau seniena..:D... bet man gal ir zavus jie tuo, kad retesni nei antros kartos.... butu fainai, jei but du vienodi priusikai salia stoveje Puselej. O jus ar ne prie barbakano savo masina darbo metu paliekat??? Ten anksciau (dabar maziau kada praeinu :) stovedavo toks grazus zalias :)

vanitas

Jo, ir aš ten tokį gražuolį, aiškiai atplukdytą iš USA, mačiau. Maniškis - europietis ir daug labiau apdralintas, apibraižytas, o ir centre retokai stovi. Beje, I kartos sedanai, man asameniškai, gerokai gražesni ir mielesni nei paskesni liftbekai, nors pripratus, gerai ir jie žiūrisi...  

Grazinulia

mano irgi amerikonas, paskutiniu metu turiu bedu su pakaba, pakeiciau salenblokus priekinius, bet vis tiek kazkas barska, aisku kitoks garsas nei , kai buvo pries tai... ir niekaip negaliu suprast ar po kapotu ar prie ratu ar is vis po panele... kazkaip anksciau nebuvo tokio garso :( kaip kazkas atsipalaidave... o man patinka antri, bet treti dar grazesni....

Grazinulia

ps. nuotraukose nesimato.kad apdralintas - atrodo kaip ledas ;) kelintu metu pas jus masina?

Edvis

sweiki, sakot kaskas barska ir nezionot kas? paziurekit ar tvirtai laikosi tas strypas kapotui atremt ( tas kai kapota atidarai ir ta strypa atlenki ir i kapoto skyle ikisi). mum jis barskejo ypac per duobes vaziuojant:)
Celica 1994m. 1.8
Prius 1 2001m.  
Rav4 2006m. D-CAT executive
Yaris 2003 1.4 D4D 90ag

vanitas

Mano Priusas yra 2001 metų, su juo atvažinėjau jau keturis su trupučiu metų ir per tą laiką nuvažiavau apie 130 tūkst. km. Kažkokių super didelių problemų per tą laiką nepatyriau, bet aišku buvo visko. Kadangi į Prius persėdau iš 10 metų senesnės Mazdos, tai atrodė, kad ne važiuoju, o tiesiog plaukiu:p Beje, panašus jausmas apima, dabar persėdus į mamos Aurį... Þodžiu, ilgainiui atsiranda ir pradedi pastebėti įvairius barškėjimus. Kas dėl barškėjimo, aš puikiai suprantu problemą, pas mane irgi barška. Kažkur prie vairo ar pačiam vaire, važiuojant grubesniu asfaltu. Tokvilos meistrai pažiūrėjo, paklausė ir nutarė, kad į tai neverta kreipt dėmesio - tegu barška, atseit nieko neatsitiks, vairas nenulėks. Þodžiu, reik bandyt išsiaiškint kiek galima toleruoti įvairius barškėjimus ir traškėjimus.  

Grazinulia

aciu uz patarimus, ryt meginsiu ziuret, kas ten tarska... nu nervuoj, pripratau tyliai vazinet, o cia se tau.....:) o as vazineju truputi daugiau nei metus.