Toyota Prius

Pradėjo Grazinulia, Liepa 04, 2008, 10:59:32 AM

« ankstesnis - sekantis »

Grazinulia

Vanitas, O tai galiu pasiteiraut - kokia dabar rida pas jusu Priusa? Bais idomu...

Edvis

klausimelis, ar dabar (vasara) uzvedant masina neismetineja klaidu, tu kaip variklio gedimas ar panasiai? mes priejom isvadas kad bent jau musu prius'ui klaidas ismetineja zemoj temperaturoj apie -2 ar 0 kuomet buna didele o ro dregme.   p.s.  nuo pavasario nebuvo nei vienos klaidos ismetimo . kaip pas jus?
Celica 1994m. 1.8
Prius 1 2001m.  
Rav4 2006m. D-CAT executive
Yaris 2003 1.4 D4D 90ag

Grazinulia

jo, prasidejo vasara- atsylo oras - baigesi klaidos.... dar kai buvo salnos geguzes men, tai rytais ismesdavo....  As tai padariau isvadas, kad priklauso nuo oro temperaturos... servise sake, kad klaidos kodas nurodo auksto voltazo baterijos valdymo bloko gedima... ir padaryt nieko negali, na nebent pamainyt pati bloka ar visa baterija (nelabai supratau kam baterija, bo pries pirkdami tikrinom ja servise, tai buvo norma visuose bambukuose). Nu zodz, nustojau sukt galva, nes supratau, kad man ja tokia ir pardave, Lietuvoj ji nuo 2005 metu.
Va prades salti, vel meginsiu ieskot teisybes ;)

vanitas

Kai aš nusipirkau savajį Prius - jis buvo pravažiavęs nepilnus 49 tūkst. - dabar netoli 178 tūkst. O dėl tų klaidų - per visą eksplotacijos laiką man pasitaikė 3.
1. Kai baigėsi benzinas, o aš myniau virš 100, užsidegė visi indikatoriai, prasidėjo baisus cypimas - galvojau, apie pasaulio pabaigą praneša:o. Sprendimas - nuslinkau į pakraštį, įsijungiau avarinius ir 2 km visas nelaimingas ir aliarmuojantis apie 20 km/h nusivilkau iki kolonkės, įpylus benzo viskas baigės.
2. Keičiant pas garažinius padangas palikau įjungtą mašiną N padėty - akumas po kiek laiko išsikrovė, o pasikraut negali - vėl į dūdas. Sprendimas - perėjus į R padėtį kurį laiką negalėjau pajudėt iš vietos, variklis tik kruopščiai degino benzą ir krovė iki minimumo nusekusias baterijas. Po to, jau važiuojant užsudegė užrašas "Problem solved" ir viskas baigėsi.
3. Prieš metus, kaip tik ruošiantis kelionei į Norvegiją, ryte įsėdu į mašiną - dega visi baisieji indikatoriai, žodžiu "Problem". Ką daryti? Važiuot ar nevažiuot? Kreipiausi į vieną Toyota servisą - Priusas negendanti mašina, važiuot su ja negalima, dėkit ant vežimo, atvarykit po savaitės.  Kitas toyota servisas - visko pasitaiko, bandykit važiuot, vietų dabar neturim, bet atvežkit, jei turėsim laiko pajungsim prie kompo. Sprendimas - važiuoju baisiai drebėdamas 150 km, pakeliui beveik visi indikatoriai užgęsta. Palieku - po 3 val. viskas jau išspręsta, užfiksuota klaida - važiuojant atbuliniu užgeso benzo variklis, o neturėjo. Kitą dieną išvarėm Į Norvegiją...
Atsiprašau už flūdinimą:)

Edvatronas

itariu po tokiu bajeriu "1. Kai baigėsi benzinas, o aš myniau virš 100, užsidegė visi indikatoriai, prasidėjo baisus cypimas" ka nors ir pagadinti imanoma...

Grazinulia

nesupratau del atbulinio - atbulom Priusas vaziuoja tik nuo elektros....kas cai per klaida???

Kai ijungi N ir atidarai dureles, Priusas visa gerkle rekia, kad kad pastatytum ant P :) Tai ne klaida, tai ispejimas. Tik nesupratau, kodel nusedo akumas - cia kuris-didelis?

Jo, o be benzo vaziuot Priusu is vis negalima, nes galima negriztamai sugadint  auksto voltazo baterija. Taip pat ir jokiu suvirinimo darbu salia masinos negalima daryt. Jei reikia masinoj ka nors suvirint, reikia isimt didyji akuma ir nunest kuo toliau...

O siaip jums sekasi, kad per tiek metu tik tiek problemu :)

Edvatronas

CitataGrazinulia parašė:
nesupratau del atbulinio - atbulom Priusas vaziuoja tik nuo elektros....kas cai per klaida???

Kai ijungi N ir atidarai dureles, Priusas visa gerkle rekia, kad kad pastatytum ant P :) Tai ne klaida, tai ispejimas. Tik nesupratau, kodel nusedo akumas - cia kuris-didelis?

Jo, o be benzo vaziuot Priusu is vis negalima, nes galima negriztamai sugadint  auksto voltazo baterija. Taip pat ir jokiu suvirinimo darbu salia masinos negalima daryt. Jei reikia masinoj ka nors suvirint, reikia isimt didyji akuma ir nunest kuo toliau...

O siaip jums sekasi, kad per tiek metu tik tiek problemu :)
Gal uztenka akumuliatoriu tik atjungti?

vanitas

Tai aišku, kad be benzo važiuot negalima, todėl ir sustojo man širdis, kai per savo begalinį užsispyrimą žūt būt nuvažiuot iki Kauno papuoliau į minėtą situaciją... Tikrai džiaugiuosi, kad viskas laimingai baigėsi.
O antroj situacijoj didysis akumas nusėdo dėl to, kad palikau užvestą mašiną N padėty, kurioje po kiek laiko baterijos išsikrauna, panašiai kaip mirtinam kamšty D padėty, tik skirtingai nuo D padėties, N padėty paliktas automobilis negali pats įjungti benzo variklio ir pasikrauti. O be baterijų ar su blogai veikiančiom Prius nevažiuoja, štai ką reiškia hibridas.
 O trečioj situacijoj klaida buvo tame, kad tik užvedus šaltą variklį ir pajudėjus nesvarbu į kurią pusę, tuo labiau atbulom, benzo variklis neturi išsijungti.

Grazinulia

Vanitas aciu uz  paaiskinimus :) gal prireiks kada :) As kiekviena ryta atbula is savo kiemo isvaziuoju ir nepamenu ar burzgia variklis  ar ne.. ot.:D

vanitas

O dėl sėkmės tikrai skūstis negaliu - mašina kaip mašina, važiuoja taupiai, tačiau nėra taip be benzino daugiau įdėt nereikia. Nuo važinėjimo pradžios Lietuvoj pakeistas mažasis akumuliatorius, abu priekiniai ratų guoliai, amortizatorių apsaugos, bagažinės atidarymo lynas, galiniai stabdžių diskai. Na, aišku, ir visa kita reguliariai kaip priklauso kiekvienai mašinai, visgi norisi saugiai važinėti.
Beje, šių metų pabaigoje galėsiu tiksliai pasakyti kiek kainuoja Prius išlaikymas, nes dėl įdomumo rašausi visas 2009 metų išlaidas susijusias su šiuo auto.

Grazinulia

as akumuliatoriu mazaji keiciau iskart po pirkimo... bet man jis apsiejo 0 :) Va dabar buvo pirmas mano toks rimtas remontas - tai priekiniu salenbloku keitimas ir dar pries tai buvo parejes vairo stiprintuvo guolis. O siaip taisiau bagazines uzrakta, ieskojom ir radom svirpliuka sedynej ir kelis kart dariau diagnostika ziema del rytiniu klaidu. Ai, dar daziau masiniuko kai kurias dalis, bo vejas varteliais taranavo masina... O siaip as esu siek tiek panikuojanti del visokiu garsu, kokiu nors masiniuko kaprizu, tai iskart ir maunu i servisa... :) Tai nezinau ar cia mazai ar daug per metus laiko..... O dar norejau paklaust del pagrindinio dirzo. Nerandu niekur info kada ji reiketu keist...

Edvis

del klaidu anuliavimo, pabandykit kai jas ismeta rakteli pasukinet apie 10-15 kartu is isjungtos padeties i ijungta , mum nusimete ir viskas issisprende. sia ziema tai klaidu daug pasitaikydavo- kas kelias dienas, karatais viska sveikdavo o kartais net bendzininis neuzsivesdavo karta to nepastebejom ir iki namu gryzom tik ant elektros. masiniukui tik tepalus reikejo keist daugiau jokio remonto nereikejo visiskai bet ir mazai pralekus, kai pirkom nebuvo 50 tukst. dabar tiksliai net nezinau bet 90 tukst dar nera.del tu visu dirzu tai rekomenduojama vos nusipirkus masina juos keist bet me svazinejam su carina II 20m. senumo pralekus  270 tukst. ir joks dirzas nekeistas nors kabo nupirkti bet kai ne originalus tai uzdejus cypia. :)
Celica 1994m. 1.8
Prius 1 2001m.  
Rav4 2006m. D-CAT executive
Yaris 2003 1.4 D4D 90ag

Priest

O pas mane visada vaziuojant atbulam issjungia benzinas. Benzinas isijungia tik tada kai beveik issikrauna baterija. Cia taip turi buti?
Tik ijungi atbulini ir iskart uzgesta benzas.

Grazinulia

Taip turi buti, pas mane irgi :) Nebent kraunasi baterija...