Del dazymo

Pradėjo Rage, Gegužė 28, 2009, 13:34:14 PM

« ankstesnis - sekantis »

kapsis

nepaminejau is anksto, cia bus remontas per civilini draudima,  as nukentejusysis..... :) papiesem eismo ivikio deklaracija:)   kadangi turiu ir kasko , domejausi  per ka geriau eiti..... kadangi i masina ikale draugo zmona(kai nuvaziavom pas juos i svecius, vaziavo duonos nupirkti , kieme is iprocio apsisukinejo ir pamirso kad dar viena masina cia atvaziavo)  tai susitarti bet koks variantas galimas butu, bet pasirodo kasko skaiciuoja nusidevejima, o civilinis neskaiciuoja:) tai  gaunas kad civilinis didesne zala ivertins... plius kaltininkui siuo atveju pigiau  iviki registruojant(kadangi draugai, tai aktualu) , tik daraudimas pabrangsta ir tiek... eiciau per kasko  reiktu 400 francize moket :)  plius, jei ismoka virsija kasko metine imoka, tai man kasko brangtu po to... jei ismoka atitinka imoka, tai dinksta draudime visos nuolaidos ir lojalumai....  jei mazesne ismoka, tai tik kazkokios nuolaidos dings...  taip kad su kasko neverta prasideti.... 

Toshis

Su civiliniu vezi i normalu servisa ir remontuoji, su civilniu paprasciau. Buvo man atvejis, man ivaziavo as aisku nuvaziavau i kaltininko draudima(dar tada reikejo vaziuoti ivertinti zala) nu po apziurejimo man pasiule kelis servisus. Perziurejes ju pasiulytus servisus nesutikau su neivienu. Draudime man pradejo aiskint, neva mes neapmokesim jei varysi i savo pasirinkta servisa. As pasirinkau "Armi" Klaipedoje. Kai pasakiau i kuri varysiu servisa savo auto remontuot prasidejo kita "dainele" - neva neturim sudare su juo sutarties ir siaip ten ima uz darba 80Lt uz valanda...  :-] :-] :-]
Pasiskambinau pazystamam is "Armi" ir sakau taip ir taip man sako draudime ir dar sako kad nera sutarties su jumi, jis aisku pradejo juoktis, sako atvaryk mumi savo auto, apziuresim. Po apziuros pasake nekreipk demesio ka jie ten draudime sneka po remonto tavo reikalas yra tik apziureti musu darba ir pasirasyti del darbu priemimo, o su draudimu jau mes patys isiaiskinsime ir viskas buvo ispresta  (y) (y) (y)

kapsis

Citata iš: MindaugasB Įrašytas Rugsėjis 24, 2013, 06:50:08 AM
1. Išsiaiškinti dažymo/atlankstymo/špakliavimo ir kt kainas pas dilerį, garaže ir naujo bamperio bei pasiskaičiuoti frančizę.
2. Priimti sprendimą.

3. (pasirinktinai) Gailėtis, kad vistiek šūdinai sutvarkė ir reikėjo daryti kitaip
cia visada taip buna bet ka darant  visada po to galvoji kad galejo buti geriau..... vat as uztat ir galvoju, kad gal geriau ir kur truputi ibreztas, bet originaliai dazytas....  kieme kaimynai vis tiek apibraizys greit kampus...
Citata iš: Bemsas Įrašytas Rugsėjis 24, 2013, 08:40:02 AM
Tiketina, kad bamperis aissoko is savo vietos, ir ji galima pastatyti atgal. Srote tu nesurasi tokio bamperio, kuri galetum iskart pastatyti i masina ir vaziuoti, nes visi bus apibraizyti. Imesk foto, kad geriau viska matyti, tada galima bus ir patarti konkreciau.
foto padarysiu veliau, bamper stovi savo vietoj niekur net neatsoke, bet uztat pats  kampas ilenktas  i vidu  tiek kiek i isore buvo :)  sunkiai manau jis ten atsilankstys per visus islenkimus.....  kazkaip nustebau kaip laikosi bamperis avensio, moteriske su opelu atbulom sukdama vaira taip kale i  kampa,  kad net masina "uzduso", pagal padangu zymes  mano masinosn visa  uzpakali  pastume  gera sprindi i sona , o bamperis stovi savo vietoj..... :) tik ilenktas :)  kietas blin , ir laikikliai svarbiausia stiprus :) 

Bemsas

Citata iš: kapsis Įrašytas Rugsėjis 24, 2013, 11:25:19 AM
nepaminejau is anksto, cia bus remontas per civilini draudima,  as nukentejusysis..... :) papiesem eismo ivikio deklaracija:)   kadangi turiu ir kasko , domejausi  per ka geriau eiti..... kadangi i masina ikale draugo zmona(kai nuvaziavom pas juos i svecius, vaziavo duonos nupirkti , kieme is iprocio apsisukinejo ir pamirso kad dar viena masina cia atvaziavo)  tai susitarti bet koks variantas galimas butu, bet pasirodo kasko skaiciuoja nusidevejima, o civilinis neskaiciuoja:) tai  gaunas kad civilinis didesne zala ivertins... plius kaltininkui siuo atveju pigiau  iviki registruojant(kadangi draugai, tai aktualu) , tik daraudimas pabrangsta ir tiek... eiciau per kasko  reiktu 400 francize moket :)  plius, jei ismoka virsija kasko metine imoka, tai man kasko brangtu po to... jei ismoka atitinka imoka, tai dinksta draudime visos nuolaidos ir lojalumai....  jei mazesne ismoka, tai tik kazkokios nuolaidos dings...  taip kad su kasko neverta prasideti.... 

Galiu tave nuliudinti - nusidevejima skaicioja ir civilinis ir kasko. Nusidevejimas skaiciojamas tik tuo atveju, jei detale reikia keisti NAUJA ORIGINALIA, jei statai is sroto ar NAUJA KITAJSKA - nusidevejimas neskaiciojamas. Detale keiciama nauja, jei jos NEIMANOMA sutvarkyti.

Galima su deklaracija nuvaryti i savo KASKO ir sutvarkys be fransiziu, nes kaltininkas aiskus (aisku reikia paskaityti taisykles Kasko). O tavo Kasko prasys pinigu is kaltininko draudimo. Kaltininkui jokio skirtumo nebus.

katana7

Citata iš: Bemsas Įrašytas Rugsėjis 24, 2013, 10:20:46 AM
Jei draudiko sarase yra oficialus servisai, ten ir varai. Jei sarase nera - niekas ten ir neleis :)
Deja labai klysti gali remontuoti kokiam nori servise (net jei jo nėra draudiko sąraše), jei sutartyje nurodyta, kad automoblis remontuojamas draudėjo pasirinkimu.
P.S. iš savo patirties žinau.

Bemsas

Citata iš: katana7 Įrašytas Rugsėjis 24, 2013, 14:15:39 PM
Deja labai klysti gali remontuoti kokiam nori servise (net jei jo nėra draudiko sąraše), jei sutartyje nurodyta, kad automoblis remontuojamas draudėjo pasirinkimu.
P.S. iš savo patirties žinau.

Na cia tai savaime aisku, jei sutartyje taip nurodyta tada varai kur nori. Bet tas nurodymas kaina draudimo kelia kokias 200lt :) , todel dazniausia ir rasoma draudiko pasirinkimu. O ten sarase buna ir atstovu servisai :)

Toshis

Bet nevisada duoda tuos atstovus jei masina senesne neduoda atstovam, kaip man ir nutiko. Nors rimtesnius aptarnavimus man darydavo "Armi"

kapsis

na va ka tik is draudimo... gerai Bemsas sake, siaip jei turi Kasko, geriausia  per ji registruot visa iviki......   su  eismo ivikio deklaracija nuvariau pas savo KASKO draudima ir jie suformino viska. Siuo atveju Kasko  privalumas manau ziauriai didelis tas, kad tau tavo draudimas formina iviki, ir skaiciuoja, ivertina zala, jie suinteresuoti klientui padeti  kuo didesne zala paskaiciuoti, yra fotkes padarytos, ira irodymai,  o jau ta suma po to isireikalauja is kaltininko draudimo.  Kitu atveju, jei as  kreipciausi i kaltininko draudimo bendrove(eiciau per civilini draudima ) , jie registruoja iviki, jie vertina padaryta zala, ir jie suinteresuoti kad ta suma butu kuo mazesne, ne tai tiesiogia is ju kisenes, o ta suma jie patys ir nustatineja, tai  jie gali koreguoti i mazaja puse.....(cia kaip ir seimo nariai seime  patys basuoja ar susimazint sau atlyginimus  :D   :D   :D  kazkodel daug  nebuna "uz')

dar su tai nusidevimais, kaip man pasake Ergo: pasirodo  civilinis draudimas nusidevejima(didesni ar mazesni)  skaiciuos visada vertindamas padaryta zala, Kasko draudimas vertindamas zala nusidevejimo neskaiciuoja, ir jei as pasiimu ismoka pinigu, tai  man ji gaunasi didesne nei civilinio butu ivertinta .Kasko nusidevejimas atsiranda jei varai i  oficialius atstovus, ir jie keisdami detale ja  keis i originalia, man tada  reiktu sumoketi 29proc  nuo sumos del nusidevejimo .... :O bet jei  jie man detales nekeicia o tik remontuoja, tai man jokio skirtumo koks servisas.... o kiek sake tai atstovai  nezaidzia su kitaiskom detalem ,sake ten su jais sunku buna susitarti kad detu neoriginala....    PAS OFICIALUS ATSTOVUS AUTOMOBILI SIUNCIA REMONTUOTIS, JEI AUTOMOBILIS NE SENESNIS NEI 7 METAI !
taigi,man priskaiciavo bamperio keitima,  bamperio apdailos juostos keitima,galinio  zibinto poliravima,galinio  zibinto chromuotos apdailos keitima, ir.........ekspertas isiziurejo maza maza centimetro ilgio  ibrezima ant sparno prie faros, ir uzrase sparno perdazyma :) (kadangi juoda spalva, tai matos baltas ibrezimas, o kokiai sidabro spalvai tai ir ekspertas manau nerastu to ibrezimo... )  tai siuo atveju man naudinga  jau imti pinigus bus, nes to sparno tikrai niek nedazys jei varysi tvarkyt per draudima... :) ten flomasteriu reik brukstelet :D :D :D   dar parkavimo daviklis keitimui uzregistruotas,  biski aptrupeje plasmases, bet jei pats remontuosiuos tai nieks jo nekeis :)

kapsis

ai dar..... pas mane ant bagazines dangcio buvo senesnis ilenkimas, bandziau paklaust  gal tiktu kartu suformint, tai  be derybu netiko, net  atstumas per didelis, auksciai netinka.... :) bet..... pries gerus metus, kai pats uzpakaliu  isiremiau i medi, paskaiciavau kad dazymas plius atlankstymas man kainuos apie 400 lt , tiek kiek francize, neverta terliotis per draudima... bet dabar, kai  draudimo zalos ekspertas pamate mano  galinio dankcio ilenkima,  parekomendavo  formint  iviki  visgi, nes su tokiu ilenkimu, jie jau be abejones formina  galinio dangcio keitima(o tai jau ne maziau 1000 lt.... ) , tai paskaiciavau,  atmetus  400 francize, apie 200 lt draudimo pabrangima, vistiek minimum 400 liks, uz kuriuos galima patiesint, paspakliuot ir perdazyt :)   tai gerai kad talkovi zmones  dirba ergo draudime (y) pamates patare kad verta formint, atvede i teisinga kelia  :D     kitam tai pofig butu tavo ankstesni apdauzymai..... na ne veltui sako kad ERGO yra patikimiausia draudimo bendrove.....  aisku dar paziuresim ka priskaiciuos  :D  gar jau po keliu dienu suzinojes cia i suns dienas ispeiksiu juos....  :D

Bemsas

Jei tau paskaiciavo nusidevejima 29%, tai speju masinai kazkur 8metai ? Kaip ir minejau NUSIDEVEJIMO nera masinoms iki 3m arba nurodytas Kasko sutartyje kad nusidevejimas neskaiciojamas.

kapsis

Citata iš: Bemsas Įrašytas Rugsėjis 24, 2013, 16:24:07 PM
Jei tau paskaiciavo nusidevejima 29%, tai speju masinai kazkur 8metai ? Kaip ir minejau NUSIDEVEJIMO nera masinoms iki 3m arba nurodytas Kasko sutartyje kad nusidevejimas neskaiciojamas.
mano yra 2006 pabaiga....  tai kaip ir 7 metai gaunas :) kiek ziurejo "ant ribos" kad pakliuti pas oficialius atsovus remontuotis :)

Bemsas

Na situo atveju pas atstovus tikrai nereikia varyti. Paimti pinigus ir susitvarkyti. Pas atstovus nuvarysi - tai vien uz bamperi sumokesi 300lt nusidevejimo :)

katana7

Tokios sumos kuria gaus servisas niekada negausi, nes servisas-juridinis asmuo, o tu fizinis. Fiziniam asmeniui išmoką sumoka atskaičiavę PVM. Todėl visada draudimas suinteresuotas, kad klientas automobilio neremontuotu servise, o pinigus paimtus iš jų. Be to dažnai nuvarius automobilį į servisą žalos suma padidėja, nes išrinkus automobilį paaiškėja, kad reikia dar papildomai keisti dalis pvz. laikikliai, fiksatoriai ir t. t., o draudimas skaičiuodamas žala to neįvertina, nes paprasčiausiai nesimato. O tos dalys dažnai būna tik originalios ir gan brangios.

a1611a

Citata iš: katana7 Įrašytas Rugsėjis 24, 2013, 18:26:25 PM
Tokios sumos kuria gaus servisas niekada negausi, nes servisas-juridinis asmuo, o tu fizinis. Fiziniam asmeniui išmoką sumoka atskaičiavę PVM. Todėl visada draudimas suinteresuotas, kad klientas automobilio neremontuotu servise, o pinigus paimtus iš jų. Be to dažnai nuvarius automobilį į servisą žalos suma padidėja, nes išrinkus automobilį paaiškėja, kad reikia dar papildomai keisti dalis pvz. laikikliai, fiksatoriai ir t. t., o draudimas skaičiuodamas žala to neįvertina, nes paprasčiausiai nesimato. O tos dalys dažnai būna tik originalios ir gan brangios.

neklaidinkime liaudies :) draudimo įmokos ir išmokos PVM neapmokestinamos, draudimo istatymo kazkelintas punktas
Pirksiu overloką, nebrangiai. Bent sužinosiu, kas tai per daiktas.

katana7

Citata iš: a1611a Įrašytas Rugsėjis 24, 2013, 18:48:17 PM
neklaidinkime liaudies :) draudimo įmokos ir išmokos PVM neapmokestinamos, draudimo istatymo kazkelintas punktas
O tai kai sąskaita faktūrą už atliktus darbus servisas išrašo, tai be PVM?