Magnetolos gedimas

Pradėjo Profilis, Vasaris 16, 2014, 23:11:03 PM

« ankstesnis - sekantis »

dainilandija

Citata iš: GALLANT Įrašytas Gruodis 11, 2014, 00:33:07 AM
Issiardai ir persilituoji galini stiprintuva, greiciausei ten bus beda.
Gal plačiau apie galini stiprintuvą, ką ir kur reikėtų perlituoti?

dainilandija

ketvirtasis

Citata iš: dainilandija Įrašytas Sausis 05, 2015, 16:16:51 PM
Galinis stiprintuvas tai mikroschema TDA7384 (-85 arba -86). Ją išlituoti reiktų su šilto oro stotele. Su paprastu lituokliu sudėtinga, bet galima. Pvz.: jei senoji tikrai bloga tuomet nukerpi visas kojeles ir po vieną išlituoji poto su dantų krapštuku visas skyles išvalai. Tada perki iš tos pačios serijos kitą mikroschemą ją įdėjęs būtinai pagal radijatorių prilituoji. Tą darbą reikia atlikti kruopščiai ir švariai nes atstumas tarp kojelių 2mm. Mikroschemos kaina iki 30 lt

dainilandija

O tai tu tikras kad galinio stiprintuvo mikroschema, pas mane jis kartą per parą groja. Kai po nakties užsivedu, bet jei tik išjungiu vėl nebegroja. Toks vaizdas kad atšalti turi (z)

ketvirtasis

Koks ten gedimas nežinau ir net neįdomu, tu paklausei:

Citata iš: dainilandija Įrašytas Sausis 05, 2015, 16:16:51 PM

Aš atsakiau

Galinis stiprintuvas tai mikroschema TDA7384 (-85 arba -86). Ją išlituoti reiktų su šilto oro stotele. Su paprastu lituokliu sudėtinga, bet galima. Pvz.: jei senoji tikrai bloga tuomet nukerpi visas kojeles ir po vieną išlituoji poto su dantų krapštuku visas skyles išvalai. Tada perki iš tos pačios serijos kitą mikroschemą ją įdėjęs būtinai pagal radijatorių prilituoji. Tą darbą reikia atlikti kruopščiai ir švariai nes atstumas tarp kojelių 2mm. Mikroschemos kaina iki 30 lt

mind

Gal kam nors pravers:
Tiketina, kad iki restailingo(2003-06) dar neveikia si funkcija, bet jus visada galite pabandyti ir pranesti.

Вообще-то у магнитолы есть дигностический режим, в котором она может просканировать и пределить все подключенные адресуемые устройсва, в том числе и пульт управления на руле.

Вход в режим самодиагностики:
- Выключить магнитолу
- Ключ зажигания в АСС
- Удерживая кнопки 1 и 6 нажатыми, з раза нажать кнопку "Disс"
Раздастся 3 звуковых сигнала и включится подсветка. Поздравляю, вы в режиме самодиагностики.
Самодиагностика может занять около 1 минуты.

Выход из режима:
- Выключить зажигание
или
- удерживать "disс" нажатой более 2-х секунд.

Считывания информации и кодов ошибок:
- пролистывание кнопкой "Seek track"

Повтор диагностики - копка 1
Детальна информация по обнаруженной ошибке - кнопка 2
Возвращение в диагностику - кнопка 3
Выборочное стиранее кода - на выранном коде ошибки (при индикации ECHN или в режиме детальной информации) нажать и удерживать кнопку 5
более 2-х секунд

После самодиагностики высвечивается физический адрес устройства и его состояние (good/CHEC/ECHN) (меняется seek`ом).
В режиме "состояние" отличном от "good", кнопкой 2 проваливаемся в описание и коды ошибок с указание физического и логического адресов устройств. Напомню - возврат кнопкой 3.

Вот некоторые адреса:
Физический 190 - радиоресивер
логический 01 - коммуникация (переключение источников, кнопки и пр.)
логический 61 - кнопка извлечения кассеты (для кассетных моделей)
логический 62 - проигрыватель CD

После ремонта/сбоя и пр. можно очистить все ошибки и переиницировать соединения с модулями. Для этого необходимо в режиме диагностики нажать и удерживать более 2-х секунд кнопку 5 (появится надпись CLR и раздастся звуковой сигнал). После очистки на экран будут выводится только АДРЕСА компонентов (диагностические коды неисправностей стерты и новых ошибок пока нет)
===========================
Подобные "фичи" есть и у климат-контроля
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

Rasita

Sveiki, na o mano Avensis vairo mygtukai pradėjo mgnetolos nevaldyti, radijas neveikti, kiti mygtukai taip pat neveikia išskytus garso bei cd įdėjimo ir išstūmimo. Liūdna. Ar verta pas  autoelektriką važiuoti ar pradėti kitos "magės" ieškot. Gal kas turit?

RDeEsser

Citata iš: Rasita Įrašytas Rugsėjis 01, 2016, 20:25:10 PM
Sveiki, na o mano Avensis vairo mygtukai pradėjo mgnetolos nevaldyti, radijas neveikti, kiti mygtukai taip pat neveikia išskytus garso bei cd įdėjimo ir išstūmimo. Liūdna. Ar verta pas  autoelektriką važiuoti ar pradėti kitos "magės" ieškot. Gal kas turit?
Kas tie kiti mygtukai taip pat neveikia?Kažkaip nelabai tikėtina kad autoelektrikai mages taisytų,bet gal koks ir paklius netyčia meisteris visų galų. ;)
E

ginciavas

Citata iš: Rasita Įrašytas Rugsėjis 01, 2016, 20:25:10 PM
O kokia nors kava nebuvo užpilta ant magės?

Rasita

Manau, kad ne bet gal buvęs savininkas kada puodelio nenulaikė.
Nerimą visgi kelia vairo mygtukų nejautra. Pati magnetola 25-30 eur mačiau kainuoja.

ginciavas

Vairo mygtukai retai kada sugenda, dažniausiai problema būna su pačiu grotuvu. Pradžiai reiktu pabandyt trumpam atjungti akumuliatorių. Pas mane buvo dingęs valdymas nuo vairo ir neveikė dauguma mygtuku, tiesiog buvęs savininkas grotuvą "pavaišino" kava. Užteko viską pravalyti.

Rasita

Labai ačiū už patarimą, žinosiu ką meistreliams pasiūlyti, nes paprastai jie mėgsta viską keisti tuoj pat  :)

Rasita

Ačiū visiems už patarimus. Pasirodo tikrai magnetolos mygtukai ankstesnio šeimininko buvo kava pavaišinti.
Atsiradus problemai aš juos visus kaip reikalas pamaigiau, o kadangi jų krašteliai buvo lipnūs, tai kokie 3 taip ir liko įsispaudę. To mano Avensis nesuprato ir išjungė mano magę.
Tad užteko tik mygtukus su adata "atkrapštyti"  :G (!?)