Idomus garsas vaziuojant virs 220km/h

Pradėjo Tomas11, Vasaris 18, 2014, 18:06:37 PM

« ankstesnis - sekantis »

Ralfas

As kai kasdiena praktiskai vazineju greiciu 200+ km/h tai iki siol kazkokiu svilpimu nesu pastebejes, gal del to, kad muzika garsiai groja visada...

arunaskeras

Reikes pabandyti savo kaimo keliukais paziuresiu ar pas mane tas pats
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

barzda

Kažkaip niekaip neįsikertu į šią temą... čia rimtai kažkas su Avensiais 200+ važinėja lietuviškais keliais? Ar čia šiaip kažkas pasivaidint nori...:)

Povilas07

Citata iš: barzda Įrašytas Vasaris 19, 2014, 10:01:46 AM
Kažkaip niekaip neįsikertu į šią temą... čia rimtai kažkas su Avensiais 200+ važinėja lietuviškais keliais? Ar čia šiaip kažkas pasivaidint nori...:)
Na, šiaip kartas nuo karto prasilėkt šitaip galima, bet pats tą darau retai ir dažniausiai autostradose arba paprastais keliukais, kuriais per dieną vos keliasdešimt (gal ir daugiau) mašinų pravažiuoja. Bet, mano atveju, tai daroma tam, kad būtų linksmiau gyventi, o be to D-CATas ir bėgėjasi smagiai. Čia iškelta problema dėl tam tikro garso, viršijus tam tikrą greitį, manau neitin verta dėmesio, nes tam, kas bent šiek tiek raukia fizikoj, supras, kad čia vėjas kelia tokius triukšmus (kaip jau kiti kolegos ir minėjo). O šiaip, tai maniškėj Verso tokia "afigiena" garso izoliacija, kad į visokius neaiškius garsus, triukšmus, švilpimus jau seniai jau nebekreipiu dėmesio ir netrumpinu sau gyvenimo. Beje, temos autoriui, siūlyčiau atkreipti dėmesį į padangų greičio indeksą, galbūt tame problema.

Toshis

Zinias reikia stebet, kai padangu indeksai neskirti tokiems greiciams, poto buna autostradose "nesuvalde" auto isleke i priesinga kelio puse ir trenkesi i priesais atvaziuojancia auto arba sunkvezimi-bereikalingos aukos ir nukenteje nekalti zmones.

Tomas11

Per zinias ir rodo "klevus" kurie pastoviai, nesaugiai piknaudziaujancia leistinais greicias  :) P.S Povilas07 vasariniu padangu indeksas tinkamas ZR+. Ziema dideliu greiciu nevazineju,tad zieminiu padangu nemeginau. ;) Beja kad del vejo pasipriesinimo tas garsas cia savaime suprantama ir daugumai protingais cia apsimetineti nereikia "fizikam". Bet del kurios atsikisucios detales - cia jau kitas klausymas. Manau kad i ji atsake tesingai forumietis NNZ - del veidrodeliu ir aciu jam  (+)

Saulius SSS

Pabusiu siandien as uz Rober. Klausymas tai vaziuojant 220 ar atsiranda garsas. O klausimas, kai zmogus nori ko paklausti. Pradek ardyti masina ir rasi kas svilpia . Veidrodziai ,valytuvai,duslintuvas irgi eina islinkes gale.  Ziuri viena diena ir nustos svilpti.
.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

horn

Citata iš: Tomas11 Įrašytas Vasaris 18, 2014, 18:06:37 PM
Sveiki

Gal kas zinote kodel vaziuojant dideliu greiciu t.y virs 220km/h atsiranda keistas vejo uzimas. Gal zinote kas tai? Idesiu nuorodo is youtubo kur radau toki pat svilpesi vaziuojant su tokia pacia masina D-cat 130kw.
Nuoroda :http://www.youtube.com/watch?v=K2BcL20TC-k uzimas prasideda 1:04.

Vaziuojant tokiu greiciu ir pradedant uzti kazkaip nelabai jau jauku pasidaro :)

Kapotas trinasi į gumas, todėl toks ir garsas. Bent buvusiai mašinai atsukau truputį atramines reguliuojamas gumas ir dingo garsas, todėl ir sužinojau iš kur.

Anas

cia kaip tam anekdote kur zmogelis ateina pas daktara ir sako
- turiu tokia beda:
pakaitinu folijos gabaliuka 147,5 laipsniu orkaiteje tiksliai 7 minutes ir 14 sekundziu,
tada isimu ji is orkaites, palaizau kairi kampa ir tada po man pradeda desines ausies galiuka tvinkciot.
kazi kas man cia yra ?
-daktaras : per daug laisvo laiko turi

Venza

Ir man atrodo,kad visi laisvo laiko daug turi,atsilo oras,bedos baigesi...  :-] .Toks vaizdas,kad arba cia visiems labai aktualu kas girdisi prie 220km/h nes visi tokiu greiciu raizo,arba ne ten pataikiau,cia mazvaikiu Audi ar BMW forumas  (!?)
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Bemsas

Tai kad salciu nera, masina kuriasi, granatos netraska (y) Apie ka diskutuoti?

Toshis

Lieka tik apie didelius greicius ir svilpimus prie tokiu greiciu  :-]

tevas

automobiliu esu vairaves tikrai daug, is toyotu, mano galva tik camry neskleide kazkokio neiprasto garso prie tokio greicio. Patirtis leidzia sakyti, kad papildomi garsai dazniausiai atsiranda dauztose auto. Jei masina tvarkinga, nevirinta, nelipdyta, paprastai garso specifinio nesigirdi.

Venza

O as pastebejau,kad kuo masina senesne ir labiau sukiuzus,tuo daugiau garsu  :D
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Povilas07