2003 2.0 D4D 85kw Pradedant važiuoti variklis užgęsta su smūgiu

Pradėjo seniS, Vasaris 21, 2014, 17:29:41 PM

« ankstesnis - sekantis »

seniS

Sveiki,

Avensis 2003 2.0 D4D 85kw. Situacija tokia - pradėjus važiuoti, švelniai atleidinėjant sankabą variklis užgęsta tarsi su smūgiu. Tai dažniausiai įvyksta važiuojant į kalniuką, tačiau pasitaiko ir visiškai netikėtose, rodos paprastose kasdienėse situacijose. Taip įvykus, variklį užvedus, labai lėtai atleidžiant sankabą galima važiuoti toliau. Žodžiu, minėtas "smūginis" variklio užgęsimas pasitaiko nepronozuojamai. Visi bėgiai visada jungiasi gerai, sankabos pedalas spaudžiant traška, pati sankaba per pedalo vidurį. Vibracijų nėra nei stovint užvestu varikliu laisvomis apsukomis, ar jas pakėlus iki  2000 rpm, nei važiuojant. Kuriasi gerai ir šalta ir karšta. Variklis dirba gražiai, kuro sanaudos 6.5l.

Gerbiami kolegos, koks tai galėtų būti gedimas? Ar čia tarpinė tarp vairo ir pedalų pramušinėja, ar kažkas kito. Atsiranda kažkokia baimė pradedant važiuoti, nes nežinai, kada tikėtis to būūūm ir tylos.

Ačiū už mintis ;)

Venza

O klevo lapo ant masinos galo nera uzklijuoto?Gal del jo toks gedimas?  :-] :-] :-]
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Donis7

seniS

Vairuoju 21 metai jau. Visokiu mašinų turėjau - bet taip nėra buvę. Spėju - Jei reiktų kažką patempti - išviso nepradėtų važiuoti. Jei jau į paprastą kalniuką gęsta.

Trumpai norintiems pasišaipyti - ačiū už ironiją, bet nedomina. Jei kas esat susidūrę su panašia bėda, pasidalinkit sprendimais.

Smagratis? Kuro padavimas?

Saulius SSS

gerai zmogau,  pasidalinsiu as su tavim savo pastebejimais siuo atveju.
esu ir as uzgeses is vietos keleta kartu. smugis kaip rasei duoda oj oj oj  (wow) . ir priejau isvados - kalciausia tarpine!  uzgesimo priezastimi dazniausiai buna garsi muzika,uzsiziopsojus pamatai,kad senai dega zalias ir kiti nesusikoncentravimo faktoriai. ir man seniau taip nebudavo su kitom masinom. galbut cia plaukiojancio smagracio toks smugis. as nezinau.  bet faktas ,kad masina cia nekalta. jei nebemokam isvaziuoti is vietos matyt laikas jau mums persesti i automatus... :-]
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

seniS

gali būti ir tikiuosi, kad kalčiausia tarpinė :) esmė tame, kad vieną sykį užgęsta smūgiuodamas, kitą ne, nors sankabą atleidinėju vienodai ir tikėdamasis to užgęsimo.

turbūt ir smagratis jau prisismagino ir paseno :)

gal dar kokių minčių?

vitiok

Citata iš: seniS Įrašytas Vasaris 21, 2014, 18:41:59 PM
gali būti ir tikiuosi, kad kalčiausia tarpinė :) esmė tame, kad vieną sykį užgęsta smūgiuodamas, kitą ne, nors sankabą atleidinėju vienodai ir tikėdamasis to užgęsimo.

turbūt ir smagratis jau prisismagino ir paseno :)

gal
smagu smagraciui :)

Metras

Man taip yra buve. Prisijungus su kompu parode alkuninio veleno padeties daviklio klaida. ( nepamenu klaidos numerio). Pasirodo jungtis ant daviklio nepilnai uzmauta buvo. Viska sutvarkius variklis taip nepadare nei karto.

seniS

Citata iš: Metras Įrašytas Vasaris 21, 2014, 21:47:13 PM
Man taip yra buve. Prisijungus su kompu parode alkuninio veleno padeties daviklio klaida. ( nepamenu klaidos numerio). Pasirodo jungtis ant daviklio nepilnai uzmauta buvo. Viska sutvarkius variklis taip nepadare nei karto.

ačiū. bandysiu patikrinti.

dzonas

Maniske irgi buna uzgesta su dideliu BUM kai pradedant vaziuoti pritruksta apsuku. Kaip supratau tas BUM kaipo toks yra normalu, bet jei jis daznai kartojasi - kalta tarpine kad nejaucia variklio ir nezino kad i kalniuka reikia pagazuot.
15 metu su dyzeliu

Saulius SSS

man atrodo ,kad cia kartais tarpines procesorius suslubuoja  (!?) . kazin pajungus kompa,kokia klaida mestu?  :-]

seniS

kaip ten bebūtų. jei toks sankabos darbas norma - tada pasirinktas modelis nevykęs. nereikia ir nebūtina tapti kažkokiu supervartotoju, kad daiktas veiktų pagal paskirtį.

man toks sankabos darbas netinka ir neitikina. tikiuosi rasti sprendimą ir juo pasidalinti su forumo dalyviais. visiems, kurie padeda, ačiū už pagalbą :)

Saulius SSS

nesinervuok. siais laikais turbut visi dyzeliai (virs +-80KW) turi tokias sankabas.jos veikimo principas toks
http://http://www.youtube.com/watch?v=MfNjARZc5Wo
3D animation of dual mass flywheel
tos spyruokles sugeria vibracija,o uzgesus smugiuoja atgal (as taip manau).
imi benza ir neturi tokiu  galvaskausmiu

Metras

Jei sankabos spyruoklės geros, nelūžę, jos jokio garso išleisti neturi. Kitaip barškėtų pastoviai. Jų ir yra toks darbas sugerti tyliai visas vibracijas. Manau tai ne sankabos problema.