Klaida C1571 Speed Sensor Malfunction

Pradėjo efkisx, Kovas 25, 2014, 19:52:26 PM

« ankstesnis - sekantis »

efkisx

Sveiki, užsidegus ,,chek" radau tokias klaidas:
C1571/71 Speed Sensor Malfunction ,
C1573/73 Engine Rotation Signal Malfunction ,
P1251 Step Motor for turbocharger control Circuit.
Ištrynus klaidas, atsinaujino tik pirmoji (C1571), kitos dvi nebeatsinaujino. Klaidą kompas rodo, bet ,,chekas" nedega. Iš aprašymo suprantu, kad greičio daviklis blogai dirba. Realiai važiavimui kaip ir nieko nesijaučia. Ar verta pradėti ,,ieškot sliekų"? O gal čia laiko klausymas kada tas dačikas užlinks ir motoras į avarinį režimą persimes? Ir gal kas susidūrę su tokiu reikalu ir žino kurioj vietoj stovi tas daviklis?
Nesakyk ką man daryti, aš nesakysiu kur tau eiti... ;)

Saulius SSS

Greicio daviklis turi stoveti ant greiciu dezes
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Saulius SSS

Pagal manuala raso,kad speed sensor tai tas ka mes vadinam ABS davikliu. jis stovi ant priekines stebules. Gale stovintis (ABS daviklis) vadinamas slidimo davikliu ... :think: pabandyk nuo ten

efkisx

Bet realiai tada turėtu degti ABS ženkliukas. Nu reiks persižiūrėti visus ABS daviklius, o jei viskas ok, žiūrėsiu dėžės daviklį. Manau kad greičiausiai dėžės greičio daviklis blogai veikia, nes ne per seniausiai pakeista sankaba ir kita dėžė. 

efkisx

Citata iš: Saulius SSS Įrašytas Kovas 26, 2014, 09:09:44 AM
Pagal manuala raso,kad speed sensor tai tas ka mes vadinam ABS davikliu. jis stovi ant priekines stebules. Gale stovintis (ABS daviklis) vadinamas slidimo davikliu ... :think: pabandyk nuo ten
Pasitikrinau visus ABS daviklius atrodo dirba. Ir pats ABS veikia be problemų. Pasikeičiau greičio daviklį- tas pats, klaida vėl išlenda. O ar negali būti kad alkūninio veleno padėties daviklis grybauja?
Be to, numynus tapkę ant antros pavaros, variklis priduso ir ymete į LIMP MODE. Čekas užsidegė. Užgesinus ir po kelių sekundžių užvedus, čekas dega bet auto važiuoja normaliu režimu. Patikrinus klaidas vel išlindo  P1251 Step Motor for turbocharger control Circuit.
Keičiant pavarų dėžės daviklį, prie to pačio ir EGR nuėmiau ir išvaliau.  Gal dėl EGR išmetė P1251?

Donis7

Dėl EGR nuėmimo ir išvalymo tikrai neturėtų klaidos mesti.

efkisx

Ta prasme klaidą išmetė vakar vakare. Šiandiena keičiau dėžės daviklį ir prie to pačio išėmiau EGRą išvalyt. EGRas buvo prikepęs. Sakau gal vakar čekas dėl EGRo blogo veikimo užsidegė? Nuresetinau abi klaidas, bet greičio daviklio klaida vistiek išlenda (bet čekas neužsidega).

Donis7

O P1251 klaida ne su turbos slėgiu susijusi?

efkisx

Šita klaida su turbina surišta, bet užsienio forumuose kalbama, kad esant šitai klaidai ir EGR valymas padeda problemą išspręst. Dar minima kad turbos valdymo dačikai (kurių man nesisekė atrasti) gali blogai veikti. Vieniems užtenka juos pravalyt, kiti keičia naujais.

Donis7

Jei gerai išvalei ir tvarkingai sudėjai atgal, tai kaip tik klaidos turėjo dingti. Kai EGR sudurniuoja (mano atveju) užsidega check, VSC, TRC off. Va dėl dačikų tai reiktų labiau pasidomėti.

Saulius SSS

Citata iš: efkisx Įrašytas Balandis 04, 2014, 22:01:45 PM
Pasitikrinau visus ABS daviklius atrodo dirba. Ir pats ABS veikia be problemų. Pasikeičiau greičio daviklį- tas pats, klaida vėl išlenda. O ar negali būti kad alkūninio veleno padėties daviklis grybauja?
Be to, numynus tapkę ant antros pavaros, variklis priduso ir ymete į LIMP MODE. Čekas užsidegė. Užgesinus ir po kelių sekundžių užvedus, čekas dega bet auto važiuoja normaliu režimu. Patikrinus klaidas vel išlindo  P1251 Step Motor for turbocharger control Circuit.
Keičiant pavarų dėžės daviklį, prie to pačio ir EGR nuėmiau ir išvaliau.  Gal dėl EGR išmetė P1251?
Alkuninio veleno daviklis vadinasi Crankshaft sensor. Jo grybavimas dazniausiai pasireiskia uzsilus varikliui. Duodant smarkiai gazo gaunasi toks kaip variklio susitampymas. Gali visiskai dingti trauka.Variklis pradeda dusti,dusti,nebenori klausyti gazo pedalas. Uzgesines dazniausiai neuzkuri masinos kol neatausta datcikas ar variklis.

efkisx

Citata iš: Saulius SSS Įrašytas Balandis 05, 2014, 00:01:11 AM
Alkuninio veleno daviklis vadinasi Crankshaft sensor. Jo grybavimas dazniausiai pasireiskia uzsilus varikliui. Duodant smarkiai gazo gaunasi toks kaip variklio susitampymas. Gali visiskai dingti trauka.Variklis pradeda dusti,dusti,nebenori klausyti gazo pedalas. Uzgesines dazniausiai neuzkuri masinos kol neatausta datcikas ar variklis.
Nu pas mane pasireiškė visi šitie simptomai kuriuos išvardinai, tik kad variklis iškarto užsiveda  :think:

Saulius SSS

Gal dyzeliui ir ne taip jautriai reaguoja. Man taip buvo su benzu. Ten alkuninio datcikas suristas su velenelio datciku duoda kibirksti tam reikiamu momentu. Dyz kibirksties nera. Cia sprogimas vyksta nuo suspaudimo. Matyt purkstukai gauna komanda nuo virsutiniu(-io) datciku.
Paaiskink ka reiskia LIMP MODE...

efkisx

LIMP MODE - tai lietuviškai ,,avarinis režimas". Šiandiena pora valandėlių prasimaliau po miestą, tai po vakarykščių darbų mašina rieda be jokių trukdžių. Gal padėjo EGRo valymas? Dar pasijungsiu kompą ir žiūrėsiu kaip ten su ta klaida C1571. Išskaičiau tokį dalyką, jei su greičio davikliu ir jo elektros grandine viskas gerai, tai ta klaida pasiekus apie 10km/h greitį automatiškai išsitrina iš  mašinos kompo.

Saulius SSS

Tai cia panasiai,kaip ABS. Pasiekus apie 10km greiti pasitikrina sistema. Sunkvezimiam tik prie tokio greicio uzgesta priekabos ABS geltona lempute (jeigu viskas OK). Matyt kazkas panasiai.