Kaip eksploatuoti corola d4d su MMT deze ?

Pradėjo Acteksas, Gegužė 11, 2014, 19:00:49 PM

« ankstesnis - sekantis »

Acteksas

Sveiki, noreciau gauti info is zmoniu, kurie vazineja su mmt deze. Vakar buvo isimetus klaida dezes, meistras sake, kad neteisingai eksploatuoju mmt deze. Tad kaip su ja vazinet? Kokiu begiu stovet prie sankryzos ( E ar ant N)? Koki begi imust pries uzgesinant? Kokiu begiu palikt stovet masina ?
Auto: 2005 1.4 66kw MMT

MindaugasB

Geras klausimas.

Tavo meistras nepaaiskino kaip reikia naudotis? :)

Nes as turiu ir galvos per daug neskauda :) Vazineju visada and M, nebent kokia statoilo desra su bulka kramtau, tai E isijungiu. E man nepatinka, nes as apsukom didesnem vazineju po miesta ir kompas man begi jungia kai man ka nors lenkti tarp juostu reikia.

Uzgesinant nera skirtumo ar N ir rankinis ar E/M/R (su ar be rankiniu) paliksi. Bile kad stovetu ir neriedetu. MMT yra standartine mechanine sankaba, tik vietoje sankabos pedalo kompiuteris valdo sukabinima.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Acteksas

Na jis man pratryne klaida ir sake, kad  jis tiksliai pasakyt negali, kaip eksploatuoti, tik pasake, kad uzgesinant ir paliekant masina stovejimui reikia ijungti N ir palikti ant rankinio, man sitas kazkaip nelabai patiko...
Bet, jeigu isjungi auto ant begio, tai po to ant to pacio  begio neleidzia kurt, kai nori, turi pastatyt ant N ir tada tik leidzia kurt, ar cia tik pas mane taip ar jau beda toje sankaboje >?

Donis7

Kažkoks įtartinas meistras..."tiksliai pasakyt negali, kaip eksploatuoti", bet "neteisingai eksploatuoji mmt dėzę"  :think:

MindaugasB

O tai su mechanine deze ijunges begi ir sankabos neismynes varikli uzvesi?

Ar blyn visai jau pas tave galva neveikia?
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Acteksas

Donis7

MindaugasB

Beje, kokia rida masinos ir ar seniai ja turi? nes gal reikia sankabos komplekta pasikeisti jau

Acteksas

Na savaitgali paimiau nuo tralo, paskutinis servisas buvo darytas 2011 metais, buvo 77000km, dabar 116000km...

MindaugasB

Jeigu masina ijungus E arba M lygioje vietoje be gazo pajuda pati is vietos ir vaziuoja, tai viskas gerai kolkas. Jeigu i nedidele ikalne pati lipa dar geriau :)

Acteksas

Gal reikejo is pradziu parasyti tai, bet buvo tai, kad buvau pastates masina, atejau, uzsikuriau, isimeciau R, po to E, siek tiek pavaziavau, sustojau, vel gazo ir nevaziavo ji man, uzgesinau, uzkuriau vel viskas normaliai, pasikvieciau meistra su kompu, sako neteisingai eksploatuoju... isimete klaida... o imetus E arba R tempia auto be gazo tikrai su jega, tai ka zn... :) ant M nebandziau

MindaugasB

M tas pats kas E. Tik ranka reikia jungti begi + arba -.

Jeigu ijungus begi masina nejuda is vietos arba and E vaziuojant begius jungia su dideliais pergazavimais, tai sankabai galas. Siaip sitos sankabos apie 100 tukst. km atlaiko. Tau anksciau ar veliau vistiek reikes pasikeisti. 1000 lt Vilniuje originaliom dalim su darbais garaze. Pas dileri beveik tris kart tiek.

Acteksas

Kaip suprast jungia su dideliais pergazavimais >?

MindaugasB

Citata iš: Acteksas Įrašytas Gegužė 11, 2014, 22:37:39 PM
Kaip suprast jungia su dideliais pergazavimais >?

Net nesugalvoju kaip paaiskinti :D

Pergazavimas tarp begiu. Apsukos pakyla apie 3-3,5 tukst. tada begi jungia ir jungia su trukciojimu arba neijungia visai.

Trumpai tariant, kai negalesi vaziuoji normaliai, sankaba parejo.