Mmt dežė

Pradėjo Sarunas1991, Gegužė 16, 2014, 04:07:39 AM

« ankstesnis - sekantis »

Rainas

Citata iš: Egis_ Įrašytas Spalis 12, 2015, 23:04:13 PM
grandine jau ir pas pirma yari stovejo, tiek dyzelini tiek benzinini ;) tik dyzelio siulau pilti is patikimo ''tasko'' ir kuro filtra pirkti tik originalu ;)
Supratau, vadinasi nereikia pergyventi dėl išlaidų diržo keitimui. Malonu.
O kurą pilsis Lietuvos kolonėlėse.

Rainas

Citata iš: bladas Įrašytas Spalis 12, 2015, 23:05:22 PM
Pasakysiu kaip tėvas tėvui - mes irgi nupirkom dukrai pirmą jos mašiną Yaris II 1,4 D4D, eksploatuoja jinai jį Vilniuje, buvo problemų su MMT dėže (esu aprašęs aukščiau), pliusų mašina turi labai daug - ir ekonomiška, ir judri, ir salono transformacija super - net dviratį įkiša, ir maža - parkavimui vietos visur randa. Pasak dukters, yra du minusai - žemas priekis, visi bordiūrai nedraugai, ir jai ypač sunku parkuotis atbulai. Na, jos aktyvaus vairavimo patirtis nedidelė, nors teises išsilaikė 12-je klasėje, bet po to keli metai studijų praktiškai be vairavimo. Prisipažinsiu, ir man , su mano vairavimo stažu virš 30 metų, mašinų buvo daug ir įvairių (B, C kategorijos), atbulam parkuotis su YARIUKU iš pradžių kelias dienas buvo kažkaip sunkoka, nežinau, gal jo konstrukcija tokia keista, ar galinis stiklas, ar veidrodžiai ne tokie - nežinau. Siūlau tau  duoti dukrai pamėginti su YARIUKU pavažinėti, prisiparkuoti priekiu ir galu, ir spręsti...
Skaičiau apie tą "atbulinio parkavimo" problemą. Manau spręsti montuojant paprastą kinišką parktroniką.  Žmona jau tris metus su tokiu važinėja ir jokių problemų.
Baugoka tik su ta MMT dėže prasidėti, neturiu praktikos ir informacijos apie jų bėdas.
Nors esu bandęs važiuoti, visai patiko... ;)

Egis_

Citata iš: Rainas Įrašytas Spalis 12, 2015, 23:27:03 PM
Skaičiau apie tą "atbulinio parkavimo" problemą. Manau spręsti montuojant paprastą kinišką parktroniką.  Žmona jau tris metus su tokiu važinėja ir jokių problemų.
Baugoka tik su ta MMT dėže prasidėti, neturiu praktikos ir informacijos apie jų bėdas.
Nors esu bandęs važiuoti, visai patiko... ;)
o kas ten baisus? paprasta mechanine deze su elektriniu sankabos valdymu...yaris ne ta masina, kad joje butu daug kam gesti, o detaliu kainas reiketu skaiciuoti tukstanciais.

ToyotaClub

Citata iš: Rainas Įrašytas Spalis 12, 2015, 23:19:56 PM
Supratau, vadinasi nereikia pergyventi dėl išlaidų diržo keitimui. Malonu.
O kurą pilsis Lietuvos kolonėlėse.

Pirma reikia rasti tvarkinga, po to delnais trinti. Jei nupirksi kad ir su barskancia grandine, tai niekur nedinksi teks keisti ir patustinti kisene gerokai. Viskas nuo stovio, jei automobili ziurejo, kaip sakant mylejo tai ir vaziuosi, jei nelabai, tai forume temu nariu, kokie remontai ir t.t
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

Venza

Yaris gal ir ne ta masina,kad butu kam ten gesti,bet ta triperine MMT deze,visa Toyota ivaizdi gadina kaip negendancio automobilio ir remonto kaina butent tukstanciais  :D
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

bladas

Sudėjau ir aš galinius parktronikus, tiesiog persakau dukters atsiliepimus, kad jai sunkoka parkuotis, o priekis vis tiek liko gana  žemas,  kliūva :) Kas liečia MMT, irgi iki tol nebuvau susidūręs su tokiu stebuklu. Svarstėm kelis variantus - ir Yaris, ir MB 180-190-200, ir Opel Corsa, ir Honda Jazz - visų automatai "nenormalūs" - arba MMT, arba CVT, vieni robotai ir variatoriai. Yra dar viena išeitis, jei bijai MMT - "amerikoniškos" Toyotos Yaris, Matrix, būna su normaliomis automatinėmis dėžėmis, bet jos tik benzininės, USA tikriausiai tik VW dyzeliniai :)

ToyotaClub

Citata iš: bladas Įrašytas Spalis 12, 2015, 23:05:22 PM
Pasakysiu kaip tėvas tėvui - mes irgi nupirkom dukrai pirmą jos mašiną Yaris II 1,4 D4D, eksploatuoja jinai jį Vilniuje, buvo problemų su MMT dėže (esu aprašęs aukščiau), pliusų mašina turi labai daug - ir ekonomiška, ir judri, ir salono transformacija super - net dviratį įkiša, ir maža - parkavimui vietos visur randa. Pasak dukters, yra du minusai - žemas priekis, visi bordiūrai nedraugai, ir jai ypač sunku parkuotis atbulai. Na, jos aktyvaus vairavimo patirtis nedidelė, nors teises išsilaikė 12-je klasėje, bet po to keli metai studijų praktiškai be vairavimo. Prisipažinsiu, ir man , su mano vairavimo stažu virš 30 metų, mašinų buvo daug ir įvairių (B, C kategorijos), atbulam parkuotis su YARIUKU iš pradžių kelias dienas buvo kažkaip sunkoka, nežinau, gal jo konstrukcija tokia keista, ar galinis stiklas, ar veidrodžiai ne tokie - nežinau. Siūlau tau  duoti dukrai pamėginti su YARIUKU pavažinėti, prisiparkuoti priekiu ir galu, ir spręsti...

Man kazkaip pasirode kad 2 yario priekis normalus, kaip pat kaip ir pirmuko. Kazkaip su pirmuku tai po vw tikrai dziaugiuosi kad bordiuru nelaizo, dar ir bekelemis palekioju, misko keliukais, kaip grybauti vaziuoju. O parkavimas tai forma kazkaip viska iskreipia. Atbulom parkuotis problemu nebuna, bet galva tenka pro langa palankstyti, kazkaip tie veidrodeliai ar pritraukia, ar kaip automobilis atrodo daug arciau uz nugaros, nei is tiesu buna.
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

Rainas

Citata iš: ToyotaClub Įrašytas Spalis 12, 2015, 23:54:45 PM
Pirma reikia rasti tvarkinga, po to delnais trinti. Jei nupirksi kad ir su barskancia grandine, tai niekur nedinksi teks keisti ir patustinti kisene gerokai. Viskas nuo stovio, jei automobili ziurejo, kaip sakant mylejo tai ir vaziuosi, jei nelabai, tai forume temu nariu, kokie remontai ir t.t
Tai suprantama, kiekviena paiška yra loterija, tačiau, kuo geriau informuotas pradedi tą paiešką, tuo daugiau šansų likti patenkintu pirkiniu. ;)
Todėl ir klausinėju Jūsų forume gal ir kvailus, tačiau man nežinomus klausimus.
O stovį ir firminis servisas ne visada gali nustatyti.

bladas

Gal ir žinai - yra daug ir teisingų atsiliepimų apie įvairias mašinas www.autoasas.lt

MindaugasB

Kaip supratau masina ieskoma merginai. As sutinku kad MMT yra h*jova greiciu deze, bet yra kaip yra, jeigu reikalingas automatas. O jeigu MMT sugenda tai budavo 1000Lt uz remonta ir drozk toliau sau sekmingai apie 100 000 km. Tuo labiau jeigu didesnius atstumus vazines (pvz. Vilnius - Kaunas) tai ten nera kur sankabai droztis. Jis labiausiai eikvojasi mieste stabdant ir pajudant prie sviesoforu, kamsciuose ir pan. Mano Auris 70 000+ km ir jokiu problemu. Adaptacija pries pora tukst. km padariau pas Maiki is Latransos ir toliau vaziuoja zmona kasdien :)
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Rainas

Yaris su MMT dėže tik vienas iš galimų variantų.
Dukra neseniai išsilaikė teises ir sakė, kad ir su rankine pavarų dėže jai gerai sekėsi važinėti.
Tačiau nemažai teks mieste važinėti, o mieste MMT būtų nemažas palengvinimas pradedančiai vairuotojai.
Žodžiu, klausimas dar atviras...  :think:

Venza

Jeigu vazines pagrinde mieste,rekomenduociau i hybryda dairytis.Ten ir pavaru deze tikras automatas ir masina pritaikyta butent miestui.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Rainas

Citata iš: Venza Įrašytas Spalis 13, 2015, 11:28:30 AM
Jeigu vazines pagrinde mieste,rekomenduociau i hybryda dairytis.Ten ir pavaru deze tikras automatas ir masina pritaikyta butent miestui.
Ne tas kainų lygis. Planuoju išleisti ~ 4 t. EUR  :)

Egis_

Citata iš: Rainas Įrašytas Spalis 13, 2015, 12:16:56 PM
Ne tas kainų lygis. Planuoju išleisti ~ 4 t. EUR  :)
pridek dar 500 eur ir tada pradek dairytis ;)

Rainas

Gal jau baikim tą oftopą... ;)