Toyota Avensis 2001

Pradėjo Balus, Birželis 26, 2009, 11:09:30 AM

« ankstesnis - sekantis »

adelis

O siaip kaip sios masinikes su dujomis draugauja? Gal kas turi tokia ar ka esti girdejas? Nes tvirtai zinau, kad nusipirkes zadu ir duju iranga isideti, gal 1.8 pakaktu galios.. :-o
I fight for pride!

Þalgiris amžinas!!!

Vasaris

pabandyk paskaitineti www.autodujos.lt
Ten aisku didzioji dalis apie audi, bet yra ir apie toyotas.

Dar746

Citataadelis parašė:
Sveiki, va kaip tik ruosiuosi pirkti Avensi benzina 01-02 metu su faceliftu atnaujintu truputi, bet va visur skaitant ir ieskant info susidariau nuomone, kad praktiskai visi 1.8 varikliai benzininiai srebia nemazai tepalo. Tai jau kazkaip ir baisoka ziureti, ne gi istikruju cia brokas , kuris pasireiskia ant visu 1.8 varikliu?:o Nes praktiskai 2.0litro neimanoma rasti, vien 1.8 benzinai eina, apie 1.6 tai cia net nesneku, slabnas..:)

Turiu 2001 m. Avensi universala 1.8 VVT-i, LPG (BRC).
Mazdaug per 1 metus pravaziavau 35 tukst. km. Pastebejimai:

MINUSAI:
- deja, variklis valgo tepalus, 2000 km - mazdaug litras tepalo, bet priklauso nuo apsukų, per paskutine kelione po Europa 4500 km. reikejo dapilti 3 litus tepalo. Cia tipine to meto vvt-i varikliu liga, bendradarbio Corolla Verso 1.6 VVT-i irgi panasiai valgo tepala. As per daug nesuku galvos - dapilu ir vaziuoju. Tiesa pirma karta buvau supiles sintetini tepala (5W-30 atrodo tokie skaiciai), bet kai pamaciau, kad jis labai greit dingsta - pakeiciau i paprasta pusiau sintetini.

- Dujas dejau Lietuvoje, BRC (Šiauliuose). Dedant dujas VVT-i varikliam reikia statyti papildoma tepima voztuvu lizdams (kainuoja apie 150 Lt), ir kas 7-10 tukst. km. ją papildyti spec. tepalu (perkamas pas dujininkus, vienas papildymas apie 40 Lt). Su duju iranga jokių problemų tik baliono slegio voztuvas istrigo-uztai daugiau duju pripila :p

- (masina i LT buvo atvezta po avarijos, as pirkau jau paremontuota) buvo pazeistas vairuotojo duru uzraktas (durys jau buvo pakeistos o uzraktas paliktas senas) - pasirodo tas uzraktas ir siap daznai genda - lauzynuose deficitas, jo kaina - 100 Lt.

- garso izoliacija, lyginant su vokiskom msinom, prasta - vaziuojant prie 130 km/h nemaloniai girdisi variklis, vaziuojant zvirkeliu galima suskaiciuoti kek akmenuku atsitrenke i posparnius, arkas - cia pagelbeja garsi muzika :)

PLIUSAI:
- gan ekonomiska, duju (tiesioginis ipurskimas) sanaudos nuo 7,5 L (uzmiestyje, neperkrauta masina, be kondiskes vaziuojant 100 km/h) iki 10,5 L (stovin Vilnius kamsciuose, arba autostradoj 140-150 km/h). Dar pastebejimas iš kelionių - Vokietijoje, italijoje uzpilus duju nuvažiuojama apie 10 proc. daugiau nei ant LT duju :(.

- geras valdymas ir stabilumas (bene pagrindinis pliusas).

PASTEBEJIMAI:
- galinio rato stebulė su ABS - lauzyne 350 Lt, dvi galinio rato trukes pirkau po 80 Lt, o viena kitam lauzyne - 100 Lt (nusipirkus masina reikejo pabaigti pradeta remonta).

- interjeras daznai buna su medzio imitacija (man nepatinka), pas mane be medzio.

- 2001 m. atsinaujimo modelis (facelift) - atsirado nauji varikliai (benzininiai VVT-i), skaidrios priekines faros, priekyje zenklas ne ant kapoto, o antgoteliu.

Masina esu patenkintas, per tuos metus nebuvo jokiu gedimu ar kitokiu nesusipratimu, zinoma kazkiek nervina tas tepalo rijimas, bet jau susitaikiau su tuo.

Sekmes renkantis.
Toyota Avensis '01 m. 1.8 VVT-i +LPG
Toyota Corolla Verso '06 m. 2.0 D4D

adelis

Oho, dekui Dar746 uz toki issamu atsakymaB):) Bet tepalo ziuriu tikrai nemazai pripili, 5k km-3-4litros// :O Daug isties.
O tai benzininiuose varikliuose 2.0 tokios problemos nebuvo su tepalo ryjimu? Ar cia ejo si problema pas visus 1.6 1.8 ir 2.0 variklius?:|
I fight for pride!

Þalgiris amžinas!!!

Dar746

Citataadelis parašė:
Oho, dekui Dar746 uz toki issamu atsakymaB):) Bet tepalo ziuriu tikrai nemazai pripili, 5k km-3-4litros// :O Daug isties.
O tai benzininiuose varikliuose 2.0 tokios problemos nebuvo su tepalo ryjimu? Ar cia ejo si problema pas visus 1.6 1.8 ir 2.0 variklius?:|

Cia tiek tepalo dapilti reikejo kelionej - daug vaziavau autobamais pilnai pakrauta (5 zmones+pilnas bagazas) masina 130-140 kmh. Jei Lietuvoj vazineju per 10-12 tukst. paprastai apie 3 litrus tepalo dapilu.

Kaip ten su 2 l. varikliu nezinau.

adelis

BRCdujos man atrase laiska, kad  i Avensi 2.0 litro benza neina ideti duju irangos...? :o Kas per nesamone.. ? :O :-/
I fight for pride!

Þalgiris amžinas!!!

Vasaris

Tai gal jie turejo omeny, dvilitri su tiesioginiu kuro ipurskimu D4 jei neklystu. I tokius nededa.

adelis

Siandien pardaviau savo Toyota Celica. Zinau, kad dabar ieskosiu Toyotos Avensio 2001-02 benzino 1.8, nes i 2,0l nededamos dujos, o i 1.6 per silpnas dujoms butu.. Baisiausia prisiskaicius, kad vvt-i srebia tepalus.. Tai baisu ir ieskoti bus tokios litrazo auto.. O dizelio nenoriu..:|
I fight for pride!

Þalgiris amžinas!!!

Memelis

I sita paziurek http://www.mjm.lt/lt/detail.php?skeid=113 Cia mano pazistamo firma. Pas ji visos ridos originalios, o sita tai verta demesio manau turetu buti...
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

adelis

To Memelis, visai neblogai atrodo (y), bet norisi sedano.. :-/ checbekas man nesiziuri is galo.. :(
I fight for pride!

Þalgiris amžinas!!!

Memelis

Cia aisku skonio reikalas. As pats su checbeku vazineju, tai man tinka B) Siaip taip jo didziausias privalumas yra didele bagazine, o minusas - papildomas triuksmas per ja is lauko...

Dar746

CitataMemelis parašė:
Cia aisku skonio reikalas. As pats su checbeku vazineju, tai man tinka B) Siaip taip jo didziausias privalumas yra didele bagazine, o minusas - papildomas triuksmas per ja is lauko...

reikia daug vietos-pirk universala B)

Memelis

Arba tarpini varianta - checbeka! B)

adelis

Na va, vakar pabuvojęs Kaune auto turguj nieko gero neužmačiau, dizeliuku gan nemazai, benzinai gal tik pora artrejeta buvo, bet nei vienas neatitiko mano reikalavimu.
Pazistamas giminaitis uzrado vokieciuose Avensi, pats jis verciasi su auto, tai kiek pasakojo auto tikrai geros bukles.. Na tiktai kainuos ji man.. Kainuos.. Virsis numatyta biudzeta:) Kitos savaites pabaigoje sake turetu buti jau Lietuveleje.. :)
Laukiam:)
I fight for pride!

Þalgiris amžinas!!!

Memelis

Siaip tai as sia savaite autoplius.lt paziurinejau kiek maniske bekainuotu, tai buvau nustebes, kad Avensiu dyzeliu net kelis kartus sumazeje nei budavo anksciau. Labai jau kuklus pasirinkimas. Idomu, kur jos dinge...