Purtosi auto stabdant.

Pradėjo SAUMAT45, Birželis 14, 2014, 10:58:43 AM

« ankstesnis - sekantis »

SAUMAT45

Sveiki.Pradėjo purtytis auto stabdant,su kolegom nutarėm pakeisti diskus,pakeitus diskus naujais drebėjimas neišnyko.Gal kas turi minčių kas gali būti?

ketvirtasis

Citata iš: SAUMAT45 Įrašytas Birželis 14, 2014, 10:58:43 AM
Sveiki.Pradėjo purtytis auto stabdant,su kolegom nutarėm pakeisti diskus,pakeitus diskus naujais drebėjimas neišnyko.Gal kas turi minčių kas gali būti?
O pakeisti diskai geri? Gal vėl tokios pat kokybės uždėjot?
Mano atveju purtėsi kai lėkdavau trasoje ir staigiai reikdavo ant stabdžių užgulti. Mieste to niekad nebūdavo, pakeitus viskas atsistojo į savo vietas.

SAUMAT45

Diskai nauji ir sakyčiau ne patys pigiausi.Ar gali su naujais diskais niekas nepasikeisti kaip buvo su senais.Gal kur kitur problema.

ketvirtasis

Vežk tikrinti pas dilerį, bent ašai tiap daryčia

Bemsas

Jei uzdejai naujus diskus ir kaladeles, tai turejo dingti vibracijos.

MindaugasB

Citata iš: Bemsas Įrašytas Birželis 14, 2014, 19:02:46 PM
Jei uzdejai naujus diskus ir kaladeles, tai turejo dingti vibracijos.

O tai gal jis kaladeles senas paliko?
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Saulius SSS

Klausimas kaip purtosi. Gal koks pusašis tabaluojasi. Bandyčiau dar ir važiuokle peržiūtėti. Gali daužytis net nuo nimirusio amortizatoriaus.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Vladas55

O idomu ar priekinius ir galinius diskus keitet,jeigu ne visus,tai gal kurie nebuvo keisti netolygiai susideveje totel ir kratosi,nes neraso ar visi diskai buvo keisti.Arba kaip kolega raso gal senas kaladeles paliko.Arba as kai keiciu gerai isvalau visas dalis svitrinimo popierium kad kaladeles gerai vaiksciotu,gal per jega istatytos blogai vaiksto.

Orkas57

Žinau kad sena tema, bet... Purtosi ir pas mane auto dideliu greičiu stabdant, per vairą nemuša, matyt galiniai diskai nekokie,  antradienį varysiu į Melgą, gal ką ras, bet labiausiai vargstu su rankiniu. Kai pirkau, jis visai neveikė, po to, atseit sutvarkė, bet užsitraukdavo kažkaip netikusiai, reikėdavo daug jėgos. Po to nutrūko rankinio  trosas. Sutvarkė. Šiandien kieme atleidžiant rankinį stabdį jautėsi toks kaip dunkstelėjimas, pavažiavus atbuline eiga jokio garso, smagiai nuspaudžiau stabdžių pedalą, po to važiuojant į priekį pirma pavara siaubingas žvangėjimas, negi vėl bus trosas rankinio nutrūkęs? Skydelyje šauktukas nedega.

Saulius SSS

Nežinau kokios ten kaladėlės stovi,bet būna rankiniui atskiros kaladėlės. Galimas variantas,kad ten kažkas subyrėjo.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Awriuxx

Citata iš: Saulius SSS Įrašytas Vasaris 13, 2015, 21:13:09 PM
Nežinau kokios ten kaladėlės stovi,bet būna rankiniui atskiros kaladėlės. Galimas variantas,kad ten kažkas subyrėjo.
Citata iš: Orkas57 Įrašytas Vasaris 13, 2015, 17:15:01 PM
Žinau kad sena tema, bet... Purtosi ir pas mane auto dideliu greičiu stabdant, per vairą nemuša, matyt galiniai diskai nekokie,  antradienį varysiu į Melgą, gal ką ras, bet labiausiai vargstu su rankiniu. Kai pirkau, jis visai neveikė, po to, atseit sutvarkė, bet užsitraukdavo kažkaip netikusiai, reikėdavo daug jėgos. Po to nutrūko rankinio  trosas. Sutvarkė. Šiandien kieme atleidžiant rankinį stabdį jautėsi toks kaip dunkstelėjimas, pavažiavus atbuline eiga jokio garso, smagiai nuspaudžiau stabdžių pedalą, po to važiuojant į priekį pirma pavara siaubingas žvangėjimas, negi vėl bus trosas rankinio nutrūkęs? Skydelyje šauktukas nedega.

Jeigu retai rankinis buvo naudojamas, gal iš stabdžių suportų rankinio mechanizmas užpuvęs?

Orkas57

Na nuvariau aš Versiuką į Melgą...  Ir pavarė vyrai-suvedimo negalim daryti, nes netvarkinga pakaba (prieš dvi savaites, tvarkant trūkusį rankinio trosą, pakaba patikrinta, aišku, ne ant stendo, keisti priekiniai sailenblokai, apie vairo traukes nė pusės žodžio), stabdant muša per vairą ir pedalą (nors užmušk-nejaučiu nei vieno, nei kito simptomo), rankinis-visai neveikia (kaip jau minėjau, tvarkytas prieš 2 savaites).  Sako, reikia patikrinti visą oakabą, gerai, sakau, tikrinkit, nepatikrino, 2,5  val.nebuvo laisvo stendo, atsiėmiau netikrintą. Moralas, nelabai aš tikiu, kad mano Versiukas toks labai ligotas arba kažkas man meluoja... Nejaugi tikrinant pakabą ne ant stendo neįmanoma nustatyti važiuoklės defektų (wow) Kas galit parekomenduoti kur Vilniuje gerai daro suvedimą? Įtariu, bučiau prasidėjęs su Melga, būtų kelnes numovę.

MindaugasB

Tokvila padaro suvedima uz 100lt. :D As i Melga nevaziuociau masinos tvarkyti, jeigu nemokamai darytu.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

bladas

Jei muša per galą, prie ko čia ratų suvedimas? Mušimas gali būti dėl kreivų stabdžių diskų, dėl netolygiai prisispaudžiančių kaladėlių, dėl blogai veikiančių kreipiančiųjų. Jei stabdžių diskai aprūdiję - taip ir bus. Žvangėjimas gali atsirasti, nes sudilo kaladėlės ir ant jų esanti "kontrolinė" skardelė brėžia per st. diską . Rankinio stabdžio trosai yra du, kiekvienam ratui atskiras trosas, nenaudojant kasdien, trosas užrūdija savo šarve ir nustoja vaikščioti arba nutrūksta. Rankinio stabdžio mažytės būgninės kaladėlės su visu savo mechanizmu yra diskinių stabdžių disko viduje ir gyvena savo atskirą gyvena, su darbiniais galiniais stabdžiais neturi nieko bendro. gal kažkas nupuvo, nulūžo tame mechanizme, iš ten ir žvangėjimas. Reikia nusiimti ratus, stabdžių diskus, ir žiūrėti, kame replės. beje, jei neturi MELGOJE draugų / pažįstamų, nevaryk ten mašinos. Tokie grand servisai dažnai dirba ne tam, kad suremontuoti mašiną, bet kaip ištuštinti kliento piniginę. Pasitark su forumiečiais vilniečiais, kad parekomenduotų sąžiningą garažinį meistriuką ar mažesnį servisiuką . P.S. Nieko asmeniško prieš MELGĄ neturiu, gal tikrai ten tavo mašinai viskas taip blogai, kaip jie sakė, sunku vertinti iš aprašymo, bet aš kažkodėl netikiu :)

NNZ

Geras garazinis tik toli nuo centro, Kestas 867585847, ten jis jau neviena toyota tvarke, kas nenori laukt eilej pas Vova :) ir salia suvedimas yra, kad padarytu. Sakykit, kad nuo Karolio.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)