Priekinio stiklo apipurškimo siurblys

Pradėjo ForceMajeure, Liepa 17, 2014, 19:33:06 PM

« ankstesnis - sekantis »

ForceMajeure

Sveiki, turiu bėdą - nustojo veikti priekinio lango purkštukai. Nebeveikia siurblys (pas mane į bako nišas sumontuoti 3 siubliai: žibintų apiplovimo, priekinio lango ir galinio lango). Žibintų apiplovimo ir galinio lango siurbliai veikia gerai. Manau kad nustipo siublio varikliukas. Prasiardžiau priėjimą prie siurbliuko bet nemoku jį išmontuoti iš bako. Gal kas keitėte paminėtą siurbliuką ir galite pasakyti kaip jį ištraukti.

Venza

Pirmiausia islupk ji is bakelio nisos kur ispraustas pats varikliukas,o paskui is bakelio trauk paemimo antgali.Reika jegos ir nebijok sulauzyt,vistiek nebeveikia  ;)
https://www.youtube.com/watch?v=UAnV1ASrWG0
Cia Suzuki keicia,bet varikliukai tokie pat.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

sinkleris

Pradžiai pabadyk pravalyt kontaktus prie siurbliuko pajungimo, būna, kad jie oksiduojasi. Taip pat gali diagnostikai užmaut fiškę ant priekinių langų plovimo siurbliuko nuo galinio lango plovimo siurbliuko ir pažiūrėt įjungus galinio lango plovimą ar sudirba, jei ne, tada, beliks traukti lauk varikliuką. Naujo varikliuko neskubėk ieškot būna, kad turimas tiesiog užklinija nuo kalkių ar kokių nešvarumų, tuomet galima jį pramankštint prapučian kompresorium ar vandeniu nuo kokios šlangos su slėgiu, gali panaudot ir WD, kiek teko susuidurt tai padeda. Kad pats varikliukas elektrine dalis sugestu mažai tikėtina.

Na va ir aš bent vieną gerą darbą padariau :-), o tai vis klausinėju ir klausinėju, moderatoriai bara :A

ForceMajeure

Diagnostikos tikslu norėjau sukeisti priekinio lango siurbliuko fiškę su galinio lango...bet pastebėjau kad fiškės skirtingos, jos skiriasi ne tik spalva bet ir konstrukcija (yra papildomi 2 liežuvėliai). Radau diskusiją ar skirtingo galingumo priekinio stiklo ir galinio stiklo varikliukai. Manau kad jie skirtingi, nes pas mane skiriasi jų spalva ir fiškių konstrukcija padaryta tokia, kad ir norėdamas nesumaišysi. su testeriu pamatavau ar ateina įtampa kai paspaudžiamas apipurškimas. Įtampa ateina, o varikliukas tyli. Perskambinau pagal 5 skelbimus kur dalimis parduodami anglai ir niekas nebeturi apiplovimo varikliuko. Tai gal dažnai čia visiems siurbliukas sugenda? Dar buvau labai nustebintas Eolto e-shope naujo siurbliuko kaina: 202Lt (trūksta žodžių). Siurbliuko dar neišroviau, nes kol neturiu kito iš bakelio išbėgs visas plovimo skystis. Paprasto vandens nenaudoju, todėl užkalkėjimo neturėtų būti. Ar tiktų kitos automobilio markės siurbliukas?

Donis7

Jei skaitei temą apie siurbliukų galingumus (ko gero mano rašytos žinutės), tai ten aiškiai parašyta:  skiriasi tik žibintų apiplovimo siurbliukas, kiti du vienodi. Spalva esmės nesudaro (mano atveju buvo baltas, dabar juodas). Taip pat ten parašiau, kad man tiko nuo citroeno xantia ir kainavo apie 27 litus. Pirk naują ir nesuk galvos. Mano jau 5 mėn. veikia be priekaištų.
http://toyotaclub.lt/forumas/index.php/topic,774.50.html

ForceMajeure

Kur pirkot citroen xantia siurbliuką? Ar fiškė tiko?

Donis7

Viskas tiko, nieko keisti nereikėjo. Pirkau vietiniame servise - parduotuvėje Radviliškyje. Kitaip tariant "no name" parduotuvė.

Venza

Man rodos mes pirkdavom Klarksone.Kaina kazkur 20lt.

ForceMajeure

Dėkoju Venzai ir Doniui7 už praktiškus patarimus. Nusipirkau Autoaibėje varikliuką ir  užspaudžiamus kontaktus už 20,2Lt ir sumontavau. Purkštukai veikia puikiai. Kontaktus pirkau dėl to, kad neradau varikliuko tinkančio esamai fiškei.

Donis7

Popilas

Sveiki, tema senoka, net nekuriant senos noriu paklausti gal kas tiksliai žino bakaelio varikliuko detalės kodą?
Nes noriu nusipirkti internetu tai mastau ar tiks. Pridedu nuoroda ar tokie tiktu? :)
https://www.eoltas.lt/lt-lt/111-toyota-dalys/5002-avensis-t25-2003-2008/17347-2-d-85kw/stiklo-plovimo-detales-bakeliai-ir-kt

Yra 16eur~ yra ir 7eur ~

Popilas

panasumo yra, kiek skaiciau tai priekinio ir galinio siklu vienodi, tiktai lempu apiplovimo jeigu yra skiriasi ..
Galvojau kad langu purkstukas uzsikises, bet pasirodo kad varikliukas i pabaiga

Venza

Citata iš: Popilas Įrašytas Vasaris 18, 2021, 11:17:11 AM
panasumo yra, kiek skaiciau tai priekinio ir galinio siklu vienodi, tiktai lempu apiplovimo jeigu yra skiriasi ..
Bent jau Sienna tai skiriasi varikliukai.Isvaizda vienodi,bet kodas kitas ir ant priekinio smarkiau purskia.