Rankinė kuro pompa

Pradėjo Awriuxx, Liepa 21, 2014, 11:10:24 AM

« ankstesnis - sekantis »

Awriuxx

Sveiki. Keičiant kuro filtrą paaiškėjo, kad rankinė kuro pompa jau nebeveikia. Eilinėse autodalių parduotuvėse jos kiek supratau nerasiu nusipirkti. Skambinau į Autotoją - kaina pranoko mano baisiausius lūkesčius (~650 lt) Su šrotinėm prasidėti nelabai noriu, nes nėra garantijų, kad veikiančią nusipirksiu ir dar surasti bus problema, bent jau man tokia laimė, kad ko ieškau - to nerandu. Autoaibėje sakė turi remontinį komplektuką: membrana, įvorės ir tt. Bet nustebau, kad ji iš vis ardoma, ten lyg ir užvalcuota, kaip su hermetiškumu bus išardžius? Gal teko kam su jos remontu susidurti ar žinot iš kur nusipirkti už krikščionišką kainą?

P.s Auto Avensis verso 2003 2,0 D4d

Saulius SSS

Jeigu užvalcuota nevark. Ieškok šrotinės. Realiai ta pompa naudojama tik pakeitus kuro filtra. Per savo amžių gal kelis ar keliolika kartų.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Bemsas

O jai pacukai uzpyla kuro ant 10lt ir  vazioja iki uzgesimo? Tada ta pompa naudojama kiekviena diena :D

Awriuxx

Citata iš: Bemsas Įrašytas Liepa 21, 2014, 13:06:45 PM
O jai pacukai uzpyla kuro ant 10lt ir  vazioja iki uzgesimo? Tada ta pompa naudojama kiekviena diena :D

Nu ne, kol finansai leidžia pilu iki viršaus :) Gal tik vienas atvejis buvo, kai teko nenumatytai leistis į kelionę miško keliukais praktiškai jau su rezervu, bet ir tai užteko. Nu ką kogero teks leistis į paieškas šrotuose. Tiksliai net nežinau ten užvalcuotas viršus ar užsuktas, kai buvau išsiėmęs - buvo neįdomu, pakeičiau filtrą ir pastačiau atgal, ir tik tada pamačiau kad nepumuoja. Bet kur ten bus ant sriegio, būtų per daug gerai.

zuviss

Imk tu ta srotine ir nesuk sau galvos.Jos retai iseina.Nors zmonos Rav-4 07m. dar nebuvo nei simto stuku ir keiciau,bet cia ne rodiklis.Kainos srotiniu vaiksto apie 50 lt,nes nelabai einamas daiktas,o kiti net ismeta lauk kas ardo,sako niekam nereikia  ;) .O stai kai kam ir prireike  :-]

Awriuxx

Citata iš: zuviss Įrašytas Liepa 21, 2014, 15:17:37 PM
Imk tu ta srotine ir nesuk sau galvos.Jos retai iseina.Nors zmonos Rav-4 07m. dar nebuvo nei simto stuku ir keiciau,bet cia ne rodiklis.Kainos srotiniu vaiksto apie 50 lt,nes nelabai einamas daiktas,o kiti net ismeta lauk kas ardo,sako niekam nereikia  ;) .O stai kai kam ir prireike  :-]

Taip ir darysiu. Jau radau, bet už 80 lt. Reiks imti ir už tiek. Šitam kaime (Panevėžyje) iš vis stebuklas kad radau tokią mašiną ardomą.

Venza

Kodel tu galvoji,kad tik nuo to modelio tam modeliui tinka detale?Dazniausiai jos buna universalios ir tinka nuo daugelio kitu modeliu.Pasiskambink 867025484 ,gal tures.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Saulius SSS

Citata iš: Venza Įrašytas Liepa 21, 2014, 17:21:38 PM
Kodel tu galvoji,kad tik nuo to modelio tam modeliui tinka detale?Dazniausiai jos buna universalios ir tinka nuo daugelio kitu modeliu.Pasiskambink 867025484 ,gal tures.
Tada reikėtų būtent tokio modelio kuro filtro. Ta pompa kaip kronšteinas. O jos apačioj sukasi pats filtro  elementas.
Aišku,gal būt japaškių jie identiški,nes europinėms kažkaip nebededa pompų man atrodo.

katana7

Jei neklystu, pas MAZDA 6, 2,0 dyz. 100 kW, lygiai tokia pati stovi, ten net filtras kuro tas pats.

Awriuxx

pilnai tikiu, kad ir nuo kitų modelių tiktu. Žiūrėjau nuotraukas internete kitų modelių. Tvirtinimas tas pats, bet skiriasi vamzdelių, šlangutėms pajungti įmontavimo vietos, skiriasi jų kampai. Visa bėda, kad labai nėra laiko lakstyti ir taikyti. Žodžiu pompa nupirkta ir pakeista, viskas tvarkoj. Po visko ilgiau pamaigius senąją ir ta zaraza pradėjo veikti  :think:  matyt tiesiog kažkas pastrigę buvo. Kitą negerovę pastebėjau, kad kuro pašildymas nei vienai neveikia. Ar aš kažko nežinau, gal tik nuo tam tikros temperatūros veikia?

Saulius SSS

O tu tikras,kad ten kuro pašildymas? Gal ten susikaupusių nuosėdų datčikas...

Awriuxx

Citata iš: Saulius SSS Įrašytas Liepa 22, 2014, 06:52:52 AM

Na bent jau taip manau. Stovis jis viršuje, o nuosėdos kaupiasi apačioje, kur ir yra dar vienas daviklis, rodantis vandenį filtre. Be to buvau išsiardęs, po tuo, kai aš manau, kaitinimo elementu stovi varinės šaibos, kurios iš spalvos matosi kad kažkada buvo kaitinamos. Na bet tai manau menka problema, kogero niekada jis man ir neveikė, ir važiuodavo be problemų prie didžiausių šalčių. gal tik siurbliui gali kažkiek būti sunkiau apstingusią salerką traukti

Avensis Verso 2005.07

Citata iš: Saulius SSS Įrašytas Liepa 22, 2014, 06:52:52 AM
Saulius teisus,- ten ne kuro pašildymas, o purvo daviklis (viršuje), o apačioje vandens daviklis ;)

Awriuxx

Citata iš: Avensis Verso 2005.07 Įrašytas Rugpjūtis 10, 2014, 13:10:17 PM
Saulius teisus,- ten ne kuro pašildymas, o purvo daviklis (viršuje), o apačioje vandens daviklis ;)

O indikacinė lemputė kokia užsidega, kai jis suveikia?  Šiaip šventai įsitikinęs buvau, kad ten pašildymas, nes ir laidai tokie postoriai tam reikalui, atrodo nemažai srovei numatyti. Na bet jei sakot, tikiu, kad žinot. Tada reišias viskas ten gerai

Avensis Verso 2005.07

Citata iš: Awriuxx Įrašytas Rugpjūtis 10, 2014, 23:49:32 PM
O indikacinė lemputė kokia užsidega, kai jis suveikia?  Šiaip šventai įsitikinęs buvau, kad ten pašildymas, nes ir laidai tokie postoriai tam reikalui, atrodo nemažai srovei numatyti. Na bet jei sakot, tikiu, kad žinot. Tada reišias viskas ten gerai
Ne tu vienas taip manei ;) Kai buvai išsiardęs turėjai ten rasti purvo (tokių juodulių) Indikacine lemputė turi užsidegti, kaip ir nuo susikaupusio vandens prie apatinio indikatoriaus,- geltona su varvančiu lašu ("užterštas kuro filtras").