padangu plociai

Pradėjo Robertas, Liepa 12, 2009, 19:28:26 PM

« ankstesnis - sekantis »

Robertas

sveiki, esu naujokas siame forume. pries kelias dienas igijau toyota carina e t19 1997 2l d-turbo varikliu. joms priklauso muveti padangas r14/175/70 rodos, jeigu gerai pamenu, taigi klausimas butu toks: jeigu dabar mano toyota muvi padangas r14/175/70 o as noriu jai uzmauti r14/195/70 (tevas atidoda nuo picnic'o padangas savo) tai kiek as pralosiu kuro sanaudu/galios/traukos atzvilgiu? nes pasirinkimas toks arba 4 naudotos r14/195/70 dykai, arba pirkt dvi kad ir naudotas realiai r14/175/70. atleiskit, jeigu prie kokios kitos masinos skilties buvo tokia tema. dar viso forumo nespejau isnarsyti. pirmadieni technikine, tai dabar ir mastau, ka cia su tom padangom daryti. aciu uz atsakymus. :)
Toyota Carina E T190 2l D-Turbo (1997)
Toyota Corolla E11 2l Diesel (1998)
-
Nissan Sunny 2l Diesel (1991) SOLD

mind

Patikrink, jei nuo galinio amortiko lieka tarpas iki padangos- galikeist
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

Giedrius34

ტოიოტას გამძლე

Robertas

mind: disko nekeiciu, liks tas pats tai realiai nelabai turetu but del to, kad neliktu tarpas :) labai mazai paplates ji ten, gal biski baliona speju primins, velnias zino.
giedrius:34: aciu smagus daiktas, bet i mano klausima ne galutinai atsako, paklaida mane maziauisia domino. anyway, aciu.

klausimas islieka, kiek prarasiu su tokiom padangom kuro ir kiek sumazes trauka, ar juntamai ? klausimas gal labiau butu tiem, kas yra savo kailiu kazka panasaus patyre. laukiam toliau atsakymu. :)
-

TCL

Trauka, del tiek manau mazai pamazes, nieko nejausi. Seinai seniai gal tokia info niekam tikus, bet pasidalinsiu ispudziais:) Ant golfycio uzmoviau r15, o pries tai buvo r14. Tai pacia pirma minute pasijaute, sunkiau ir lyg isibegeja, nes buvo platesnes padangos:) ir aisku pradejo valgyti kuro daug daugiau nei pries tai. Bet del tiek kaip sakei Robertai,  kaip ir minejau, manau mazai pajausi skirtuma:) o jei ir pajausi greit priprasi ir nesijaus. O degalu manau nieko daugiau ir nevalgys, gal kelis ml :) jei kas turit daugiau info, tai pasidalinkit.

mind

Bendroije susmoje (+-). Kuro sąnaudos-(-) Stabilumas- (+).Važiuojant nedaug- (+) mažai -(-), Jei padangos veltui- (+).

Man gaunasi daugiau +
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

filtras

pas mane ant carinos vasarines r14 185/70, o siaip kaip ir skaitau kad reikia 185/65 (ziemines tokios). vasarines irgi gavau nuo kitos auto. na tai zinok siek tiek matosi tas "balionas" bet nedaug, gal su platesnem padangom kazkaip kitaip atrodys. bet 195/70 dar  atrodo bus aukstesnes nei 185/70, jei gerai primeciau kas tai ape 7mm, tai beveik vienu cm.. tai nzn net, konkreciai balionas bus. jau mano tos siek tiek neproporcingai su r14 atrodo..

Robertas

aha, 195 plotis, tai aukstis bus 70% plocio gaunasi, todel aukstesnes bus. ziuresiu, manau i gala uzmesiu 195, priekis liks 185 dabar stovintis :)
-

TCL

Citatakriscius parašė:
CitataTCwap parašė:
Trauka, del tiek manau mazai pamazes, nieko nejausi. Seinai seniai gal tokia info niekam tikus, bet pasidalinsiu ispudziais Ant golfycio uzmoviau r15, o pries tai buvo r14. Tai pacia pirma minute pasijaute sunkiau ir lyg isibegeja, nes buvo platesnes padangos ir aisku pradejo valgyti kuro daug daugiau nei pries tai. Bet del tiek kaip sakei Robertai, kaip ir minejau, manau mazai pajausi skirtuma o jei ir pajausi greit priprasi ir nesijaus. O degalu manau nieko daugiau ir nevalgys, gal kelis ml  jei kas turit daugiau info, tai pasidalinkit.

kodel administratoriaus pareigas eina pievas apie mechanika rasantys, patirties mechanikoje neturintys, sakiniu nemokantys padoriai  suformuluoti zmones???ar administratoriaus funkcijoms vykdyti neturetu buti keliami didesni reikalavimai?

kriscius, kaip del taves, tai pataisiau savo klaidas. Ir antras dalykas, tai cia forumas, kas bus jei kiekviena kontroliuosi kaip jis raso, cia kiekvieno reikalas, ir niekas nesikabineja. Trecia, ne mechanika cia buvo, o mano patirtis papasakota is mano puses. Ketvirta, niekas negime viska zinodamas, tam ir esame cia, kad pasidalintume savo patirtimi ir mintimis. Penkta, ko nezinai to nesnekek apie zmones, kuriu visiskai nepazysti, kaip sakei: "kurie nenusimano apie tai", (bet nesijaudink dirbau servise ir esu susidures su mechanika).  Sesta, ne visi administratoriai visagaliai, kurie turi ismanyti viska. Ir visgi, juk yra daug niuansu, kiekvienas savaip yra isskirtinis ir naudingas, ir ismanantis tam tikrus dalykus. Septinta, krisciau, kaip matai gramatikos klaidu kaip ir nera (as nesu lituanistas), sakiniai suformuluoti aiskiai, kaip ir pageidavai. Astunta, jei esi kuom nepatenkintas, tai rasai i PM, ir netersi forumo totaliu OT, zmogaus temoje. Ir devinta, as tikuosi, kad vienas kita gerai supratom.

kriscius

o as tikiuosi, kad daugiau tokiu pievu (kaip pries tai buves komentaras apie padangas) nerasysi.
ir kodel lietuvoj, visose srityse totali nekompetencija???

TCL

Nematau jokios pievos. Mano pasdebejimai ir lieka man. Ir kaip minejau, tai paskutinis ispejimas, netersk zmogaus temos. Jei nori diskutuoti apie kompetencija, tai kreipkis i diskusiju forumus, kur apie tai ir eina kalba, o cia diskusija, primenu, eina apie "padangu plocius".

cu

plotis aktualesnis tik dėl vidinės pusės, svarbu kad nieko neliestų nei priekis, nei galas. sanaudos ir sukibimas padidės, bet nežymiai. netiek ,kad akivaizdžiai pastebėsi.
ir aš galvoju ant savo avensio keisti padangas; aukščio gana, dėsiu platesnes. nes iš gali kaip koks uazikas atrodo :)

horn

Uždėsi didesnes padangas, kažkiek pasikeis ir sąnaudos. Aš užsidėjau r 15 195/60, vietoj r14 185/60, sąnaudos pasikeitė nuo 7,5-8 iki 8,5-9 (čia su dujom) Tam įtakos turėjo ir tai, kad didesni ratlankiai ir padangos daugiau sveria, didesnis pasipriešinimas. Todėl drįstu manyti, kad tau sąnaudos pasikeis apie 0,5 L.

Edvatronas

Citatahorn parašė:
Uždėsi didesnes padangas, kažkiek pasikeis ir sąnaudos. Aš užsidėjau r 15 195/60, vietoj r14 185/60, sąnaudos pasikeitė nuo 7,5-8 iki 8,5-9 (čia su dujom) Tam įtakos turėjo ir tai, kad didesni ratlankiai ir padangos daugiau sveria, didesnis pasipriešinimas. Todėl drįstu manyti, kad tau sąnaudos pasikeis apie 0,5 L.
Nepamirskit, kad ir kilometrai kitaip sukasi kitokias padangas uzsidejus.

cu

edvatronas - čia tik padangos aukščiui aktualu :)