galvos tarpine prapusta

Pradėjo Andrius1, Rugpjūtis 06, 2014, 07:55:40 AM

« ankstesnis - sekantis »

Andrius1

Bet bent jau pats matysiu kaip tikrina ir gal ka detaliau paaiskins..

ToyotaClub

Tai jei galva trukus tai koks pozymis? antifryzas tepaluose, dumingumas? nes dar sian ryte vaziavau net silta vejuka isijungiau paziureti ar pucia ar ne. Uzkaitino net per daug. Cia kuria savaite variau i palanga nei variklis kaito, plius dar kaip toks karstis buvo, nei tas antifryzas isvis dingo kaip buvo taip buvo tarp low ir full, arba auksciau. Arba gal cia viskas gerai tik mum jau stogas vaziuoja.
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

ToyotaClub

Nedeciau vilciu, astovybe manau daugiau, jugi turbut tokiu problemu jau ne viena mate ir keite, kad tik kainos nezmoniskos. Dilema, dar turint pinigo dzin, bet kaip neturi, tai dedi centa kad susitvarkyti tik. As jau su savo 4000 prasukau beveik, ir tas antifryzas kaip buvo toks toks ir liko tai krenta tai kyla, tai laikosi normoi tai vel krenta.

Andrius1

O daug dapyles antifrizo po pirkimo? O bandei buteliyka isatyt kaio bemsas sake? Nes tada tikrai matysis ar isvaro per ta slangute

ToyotaClub

Buteliuko nebandziau, bet pas mane ta slangute atsireme i kita slanga. Tai as graziai nuvalau ir ziuriu. Nes tarkim atsuku bakeli tai iseina slegis su antifryzu per ta slangute ciut ciut ir iskarto matosi kad bege, nuosedos ant tos slangos raudonos susidaro. O dapyliau per visa ta laika puse buteliuko daugiau, varvindamas nuo litro. Per 3 menesius kokius. Po to kiek vel nepyliau, nes kaip sakiau tai jis vies low tai full, nesuprasi. Viena karta dapyliau tai buvo virs full iki kamstelio beveik, bet po to dingo viskas ir vel gryzo i savo taka kaip pries tai buvo.

Myjack

Citata iš: ToyotaClub Įrašytas Rugpjūtis 07, 2014, 13:22:59 PM
Buteliuko nebandziau, bet pas mane ta slangute atsireme i kita slanga. Tai as graziai nuvalau ir ziuriu. Nes tarkim atsuku bakeli tai iseina slegis su antifryzu per ta slangute ciut ciut ir iskarto matosi kad bege, nuosedos ant tos slangos raudonos susidaro. O dapyliau per visa ta laika puse buteliuko daugiau, varvindamas nuo litro. Per 3 menesius kokius. Po to kiek vel nepyliau, nes kaip sakiau tai jis vies low tai full, nesuprasi. Viena karta dapyliau tai buvo virs full iki kamstelio beveik, bet po to dingo viskas ir vel gryzo i savo taka kaip pries tai buvo.
Idomi ir gan naudinga diskusija. Pas mane dar kitokia situacija (Avensis d4d 85 kw): 9 men. per metus antifrizas stovi kaip ikaltas - saltam varikliui tarp LOW ir MAX, siltam ant MAX, o tik ateina vasara, t.y. temperatura pakyla virs 25-27 laipsniu, apie puse litro per 2 men. dingsta antifrizo ir, kiek pastebejau, randu nedideli nubegima per slangute. Dapilinek kiek nori, vistiek siltuoju laikotarpiu man isstumia antifriza iki LOW zymos (ant salto) ir viskas. Zemiau nenukrenta. Ateis saltesni orai - tai pripilsiu apie 400-500 ml (kad ant salto butu tarp LOW ir MAX) ir vel stoves kaip ikaltas iki kitu karsciu.
Is pirmo zvilgsnio taip pat buvau pagalvojes, kad pramusta tarpine, taciau ne velnio... Kodel taip yra, nezinau...
Gal kas is klubieciu zino ir gali pasidalinti...

ToyotaClub

As nepastebejau nubegimo, nebent reik ir su buteliuku bandyti. Bet pas mane ten ir taip anksta jugi yaris. Lyg nesimato nuosedu, pabegimo, tik atsukus kaip slegis iseina tada kazkiek patenka ir i slangute isvarva. Bet ok dapilus, kur jis dingsta, jei kaip sakoma tarpine slegis sistemoi darosi, tai turetu ji varyti pro ta slangute visa. Bet nesimato kad isvarytu, tik kaip atsuku saltam iseina ir pakyla jis nuo low zymos iki viduriuko, tada dapili iki full, ir buvo kad pakilo iki virsaus ikaitusiam, bet niekas pro slangute neisvare, kita diena vel low arba zemiau ir vel ta pati istorija, atsuki pakyla, bet paskutiniu metu stovi virs low zymos ryte. O jei dapili, vistiek grysta, tai kur tas kitas dingsta pro pompa isgaruoja kiba.
Vnz taikausi kad cia tarpine, nieko cia neprigalvosi. Visi sako 90 procentu kad ji.

tevas

ToyotaClub

Bet taip tikrai nera. Jei as galvosiu kad viskas gerai, po kiek laiko dar blogiau bus. Problema yra bet apsimesti kad jos nera, cia neiseitis. Arba problemos nera bet isisgalvoti kad yra. Nebutu tokiu simtomu galvos nesukciau.

Vladas55

Citata iš: ToyotaClub Įrašytas Rugpjūtis 07, 2014, 14:40:08 PM
As nepastebejau nubegimo, nebent reik ir su buteliuku bandyti. Bet pas mane ten ir taip anksta jugi yaris. Lyg nesimato nuosedu, pabegimo, tik atsukus kaip slegis iseina tada kazkiek patenka ir i slangute isvarva. Bet ok dapilus, kur jis dingsta, jei kaip sakoma tarpine slegis sistemoi darosi, tai turetu ji varyti pro ta slangute visa. Bet nesimato kad isvarytu, tik kaip atsuku saltam iseina ir pakyla jis nuo low zymos iki viduriuko, tada dapili iki full, ir buvo kad pakilo iki virsaus ikaitusiam, bet niekas pro slangute neisvare, kita diena vel low arba zemiau ir vel ta pati istorija, atsuki pakyla, bet paskutiniu metu stovi virs low zymos ryte. O jei dapili, vistiek grysta, tai kur tas kitas dingsta pro pompa isgaruoja kiba.
Vnz taikausi kad cia tarpine, nieko cia neprigalvosi. Visi sako 90 procentu kad ji.
As galvoju antifrizas isstumia ora is sistemos ir lieka sistemoi.Jeigu galvot logiskai,jeigu blogai butu isstumtu antifriza,pavazinek,pamatysi kaip bus stipriai nepanikuok. ;)

ToyotaClub

Bet vel logiskai galvojant, tai per 3 menesius jau to oro neturetu sistemoi buti, jei jis taip stumdo. Tai is kur tas oras atsiranda? cia kuo giliau i miska tuo juodziau darosi :D  nieko cia nepripanikuosi, niekas nepasikeis.

Vladas55

Tai kazkur jis dingsta,gal po 50gr.dapylineji,reikia gerai nuorint,gal kur nors zarnu sujungimai praleidzia po truputi pakylus spaudimui.

naujas32

vyrai masinos nenaujos tikrai manau kad jokia cia tarpine prapusta pas jus jeigu butu prapusta tai neuzilgo visai ta antifryza isvarytu o dabar jis yra pas mane irgi jis viena diena low kita per viduri nieko nedapilineju ir nesuku galvos sau o jau metai kap vazineju 18k jau pramyniau. Esu turejes masina kur bakelyje net nesimatydavo antifrizo kaip nusipirkau vis dapilinedavau daugiau nei po 1l po keliu dienu vel nera galvojau kad tarpine bet protingi zmones patare nebe dapilinet sake auto nenauja gal kas daryta slangos susisukusios taip ir turi buti reiskiasi, atvazinejau su ja 3metus taip nieko nebe dapilinedamas. Gal ir pas jus taip yra jus dapilat variklis uzkaista ir pertekliu isvaro lauk.
Ziurekit slangas ju sujungimus ir nebedapilinekit  jeigu tarpine taip ar taip islys ir reikes keisti o jus dabar vasara gruzinates

ToyotaClub

Tai vat kad pas mane nepastebeta isvarymo pozymiu, tik kaip atsuku salta slegis sauna su antifryzu. Vieni sako taip turi buti, kiti sako neturi. Eisiu ieskoti itrukimu slangose. Nebesigilinam :)

Vladas55

Tu kai atsuki saltam varikliui kamsti jo neuzsukinek tegu subega antifrizas i sistema,po kokiu 10 minuciu uzvesk varikli ir stebek,jeigu dingsta antifrizas vis dapilinek,kol nustos dingt antifrizas,po to uzgesink varikli ir vel pakartok procedura kai atsals variklis kol nedings antifrizas ir palik uzpilta iki puses bakelio.Jeigu visai saltas variklis neturi but spaudimo.