nesijungia pavaros, barska ismynimo guolis.

Pradėjo Robertas, Liepa 18, 2009, 00:26:29 AM

« ankstesnis - sekantis »

Robertas

tai va, vel gi kreipiuosi i jus ir vel ieskau susidurusiu su panasiom negandom/problemom. turiu beda, kuriai spresti neturiu pinigu siai dienai ir reiketu pasvarstyt/suzinot ar labai tureciau skubet. problema: pirmiausia, tai tarkim pradedam judeti ir jungiam pavaras 1-2-3-4 reik pristabdyt 4-3 posukis 3-? negaliu ijungt 2 wtf?! tada darom toki veiksma 3-1-2 ok, super suveike. tai va mazdaug situacija gal supratot skaicius - pavara, tiesiog is pirmos i antra puikiai persijungia, o is trecios (ar aukstesnes) i antra nieko nesigauna, labai retai. klausimas butu toks, kas galetu but, gal man ten tiesiog ant duobes uzvaziavus uztektu paverzt visus tuos mechanizmus, vamzdzius ar kas ten yra ? vaziuot su sita problema realiai galiu, ner toks jau milzininskas diskomfortas. antra problema - isminimo guolis, vaziuojam vel gi, isjungiam pavara riedam, sustojam prie sankabos ir girdim barskejima, tada ispaudziam sankaba - tylu. kaip manot, kiek laiko istempsiu sitaip, kas galetu nutikt nekeiciant to isminimo guolio, kas gali nutikt ? :) aciu is anksto.
Toyota Carina E T190 2l D-Turbo (1997)
Toyota Corolla E11 2l Diesel (1998)
-
Nissan Sunny 2l Diesel (1991) SOLD

gsk

na, dėl pavarų, tai pas mane išvis neįmanoma įjungti pirmos jei bent kiek greičiau važiuoji (tik vos vos riedant). antra irgi tik pakankamai lėtai važiuojant be komplikacijų įsijungia. niekad nesigilinau kodėl taip yra. tiesa, niekad nėra poreikio 2 jungti prie tokio greičio, kad nesijungtų. savotiškas ribotuvas :D . gal tu irgi ant kokių 50kmh bandai antrą pavarą kalti?

Robertas

aha, gerai butu, bet antra pavara prie 20-30km/h mazinant greiti net nesiruosia isijungt. vakar draugelis vienas pakiso minti, kad gal nusiorinimas sankabos pades. reiks pamegint, kai senoje masinoje pas mane buvo trosas, tai cia kai hidraulika, tai net nezinojau, kad taip buna. meginsiu veliau. :)

edit: pirma pavara pas mane isijungia ir prie 120 :D o antrai neidomu, kiek as vaziuoju. :)
-

gsk

pasipasakok kaip ir kur ten reikia nuorint. nes nežinojau kad kažkuo tokiu netgi galima užsiimti :D

edgarux

Del jungimosi begiu i zemesnes pavaras,tikrines tepalo lygi pavaru dezeje ? Nzn dar speju,gali but ir apsauga,teisingai,kad nesudauzyt dezes ijungus zemesne pavara,bet del sito neesu tikras.O del isminamo guolio tai keisk,kuo greiciau lupk deze lauk ir keisk su sankaba rekomenduociau kartu,nes kai subirs ant kelio kur ,turesi problemu,veziokis virve ,kad partempt galetu,koks draugas :D
Toyota geriau nei MB :)

Robertas

gsk: galesiu nufotkint, kurio sudo pagalba tokiu paciu metodu, kaip stabdzius nuorinsi ir "sankaba". pazeek gal pas tave ten tiesiog skyscio truksta tam visam reikalui, salia stabdziu skyscio bonkutes yra ir sankabos skyscio (vis gi ji hidrauline).

edgarux: sankaba ten realiai praktiskai nauja, jeigu isvis ne nauja, o tokius dalykus, kaip pavaru dezes/variklio tepalai ir t.t. keiciausi kai pirkau, o pirkau pries savaite su keliom dienom. tik va ismynimo guolis mano galva nesustabdys man masinos, tai nemanau, kad prireiks troso, tiesiog turesiu dziaugsmo viena pavara vaziuot. :D o atsakymas i apsauga, tai tada jeigu tokia apsauga egzistuotuoja tai kaip as galiu ijungt pirma, bet negaliu antro ?
-

Lukis

Del pavaru kai jungi is trecios i antra vienas is galimu gedimu (buvo senojoje masinoj) tas kad issimala ivores. Pasiziurek po kapotu prie greiciu dezes kur kai ateina trosai tai tokios nedidukes ivores yra. Bent jau kai kuriu toyotu liga yra kad issimala ivores (skyle kiausias pasidaro ir netiksliai jungiasi). Siaip tos ivores kaina yra "mizeris", apie 10 Lt srtuose tik kad srotuose gali jos vienos neparduoti o siulyti gali su visais trosais (~100 Lt).
pirma - antra saibos yra ant vieno troso, o likusios aukstesnes ant antro troso.

Va jei issimale ivore tai cia pagydoma ir ne beda, bet gal jei sinchronai OUT tada jau blogai :) ten jau ne 10-15 Lt :) o "siek tiek" daugiau

Apsauga yra: nes isivaizduok kas butu jeigu tu vaziuodmas trecia-ketvirta (apie 150 kmh) ikistum pirma :) :)

Stai cia kaip atrodo ta ivore:
http://www.celica-klubas.com/public/fotos/user/big/37/3704.jpg

Stovejimo vieta ivoriu (celikoje):
http://www.celica-klubas.com/vartotojai/foto/3705/

Zinau kad i celicas ir nuo kitu toyotu tinka ivores (identiskos) tai ir tavajai gali nuo kitu tikti.

horn

Dėl išminamo guolio, tai viskas baigsis tuo, kad subyrės diskatorius. O jei keisi guolį, tai vis tiek keisi ir sankabą ir diskatorių kartu. Aš seniau vienu automobiliu gal metus atvažinėjau su ūžiančiu išminamu, o po to diskatorius subyrėjo, važiuot važiavo, bet garsas braškantis, net baisu važiuot, atrodė, kad subyrės viskas. Kadangi mašina pavargusi buvo, tai netaupiau.

Stebetojass

Pas mane avensije sunkiai jungesi trecias tai baigesi viena diena tuo kad i darba vaziuojant dingo visi begiai . Jungi koki nori , o ne is vietos tik tarskejimas girdimas. Tai vat problema buvo ta kad sankabos disko slicai buvo supjauti. Teko keisti sankabos diska. Sankabos diska gavau uz 120lt.  
AV

Robertas

Lukis: aciu uz atsakyma, kol kas vazineju taip, ipratau. ziuresiu, kaip ten kas bus toliau. paieskosiu to ivoriu, bet cia kaip suprantu tik tiems variantams, pas ka trosas, o ne hidraulika gi. del antro begio jungimo, tai prie 10-20km/h manau tikrai pats tas jam isijungt  bet tas antras begis mano priesingai, juolab pirma gi isijungia )

o del barskancio ismynimo guolio, tai pasikeliau apsukas kokiais 50-80rpm, nebebarska, tai dar pavazinesiu kol kas  barskedavo tik ant laisvu  

kadanors gausiu uzsiimt visais tais reikalais, dabar rankos nebedaeina, o kalbant apskritai, beveik 2 menesiai kaip turiu ir labai patenkintas, rodos geras pasirinkimas ta carina buvo.
-

vaidaschi

na turiu blogu ziniu jums. man buvo tokios pat bedos, o visa tai baigesi greiciu dezes perrenkimu. Ir cia tik pigiausias variantas galibuti taip kad deze bus suesta galutinai. varykit greiciau masiniukus i servizu ir perrinkinekit. galiu duot mechaniko (vilniuj) kuris man tvarke deze

No one can kill TOYOTA

NNZ

Citatavaidaschi parašė:
na turiu blogu ziniu jums. man buvo tokios pat bedos, o visa tai baigesi greiciu dezes perrenkimu. Ir cia tik pigiausias variantas galibuti taip kad deze bus suesta galutinai. varykit greiciau masiniukus i servizu ir perrinkinekit. galiu duot mechaniko (vilniuj) kuris man tvarke deze

tik negązdink žmonių mano carina E su šia problema pravažiavo 200k km.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

vaidaschi

Nesinia kokia ju greiciu dezes bukle, kad nebutu kaip man : ziurejo mechanka i mane ir sako is jos nieko neliko ji turejo seniai but savartyne. Taip kad priziurekit savo dezes
No one can kill TOYOTA

Robertas

CitataNNZ parašė:
Citatavaidaschi parašė:

tik negązdink žmonių mano carina E su šia problema pravažiavo 200k km.

Dristu abejoti, pries menesi, kaip pirkau keiciau tepalus dezes, nei ten metalo drozliu buvo nei kazka, viskas labia pukiai jungiasi ir labai kietai, kaip naujos masinos. manau, kad palinkes koks sudas ten viduje bus ir tiek, nemanau, kad baisaus kazkas. ps. pravaziuot spejau 5k km ir kol kas nieko blogiau nepatapo :) jeigu kazkas bus, tai nebe pirma kart taip bus, nissane man buvo parkiu su deze pavaru. nenumiriau. :D anyway, ziuresim, kai kadanors prisiruosiu tvarkyt butinai parasysiu, kuom baigesi viskas. :)
-