Yaris D4D kuro sanaudos

Pradėjo ToyotaClub, Rugpjūtis 09, 2014, 12:12:22 PM

« ankstesnis - sekantis »

ToyotaClub

Kolegos, kaip manot ar imanomas dalykas ar man cia tik atrodo. Pasikeitus tepalus pagal mano pilima kieki budavo nuvaziuoji 240 km, po tepalu keitimo 310 km. Ta pati suma, tas pats pilimo intervalas kaip visad. Ar imanomas dalykas pasikeitus tepalus, auto sunaudoti maziau kuro. Kazkur skaiciau kazkam lyg ir panasiai po tepalu keitimo. Oro filtro nekeiciau tuo paciu.
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

tevas

Zinoma pagereja, o oro filtra pakeitus, turetu dar sumazeti sanaudos. Kazkada buvau skaiciaves matematiskai verta keisti oro filtra kas 5000km. Tik masina buvo benzinas-dujos. Dyzeliui maziau itakos tures, bet, manau, 0.3 - 0.5 litro 100km ekonomija visai tiketina.

Saulius SSS

O tai su kiek litrų tą atstumą nuvažiuodavai tada ir dabar?
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

ToyotaClub

11 litru su centais. Pilu ta pacia norma visad. Mieste. Reiktu eiti cekio dar i auto paziurieti.

Saulius SSS

Ne per gerai? 3.5 l/100 km. Turbūt kažkur kažkas ne taip. Tepalo keitimas 1 litro nesumažins.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

ToyotaClub

Tikrai per gerai dar 4,5 nieko nesakau. Vos ne salonine auto su tokiom sanaudom :D Bet tokiu paciu intervalu pilu, kas savaite ta pacia diena beveik, toki pat kieki. Vaziuoji tokiu paciu astumu nuo A iki B tasko. Siuo metu tas pats miestas ir uzmiestis 45 km, dar vaziavimas per kalnuotas vietoves is tu 45 km uzmiesti greitis 70 km, plius kaip sakau tampimasis pirmu begiu per kalniukus. Bet pagrdinde miestas. Arba as cia patobulejas ant ekonomisko vaziavimo, nors atvirai pasakius stengiuosi taip ir vazyneti, nuo pat vairavimo pradzios :D  arba tikrai kazkas negerai.

tevas

gali jau su tokiu rezultatu dalyvauti ekonomisko vaziavimo varzybose. O pilna pilant ir skaiciuojant kiek gaunasi?

ToyotaClub

Pilno nebuvau niekad bandes. Pagrinde pilosi uz 50 litu. Kaip as skaiciuoju. Kaip pradeda tik mirkseti paskutine padala, iskart suki i kalonele. Bet dazniausiai paskutines padalos mirksejimas sutampa su pilimosi intervalu. Nes per savaite nuvaziuoji ta pati astuma tuo paciu keliu mieste. Paskutinis pilimasis buvo 11.52 litro. Tai arba tikrai ekonomiskai vaziuoju, arba skaiciavimas nevykes mano :)

mind

Labai padeda, kad siltas oras. Ganetinai greitai isila variklis.
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

Bemsas

Citata iš: mind Įrašytas Rugpjūtis 09, 2014, 22:24:24 PM
Labai padeda, kad siltas oras. Ganetinai greitai isila variklis.

+ pramusta tarpine :D Vaziuoja ant anifrizo (y)

ToyotaClub

Tai visgi diagnoze tarpine? :) dabar pora dienu seksiu ir imesiu nuotraukas kaip kinta lygis. Sias kelias dienas nieko nepyliau. Lygis daug maz toks pat ryte virs low isilus full arba ciut virs full.

arytis

Citata iš: ToyotaClub Įrašytas Rugpjūtis 09, 2014, 21:49:09 PM
Pilno nebuvau niekad bandes. Pagrinde pilosi uz 50 litu. Kaip as skaiciuoju. Kaip pradeda tik mirkseti paskutine padala, iskart suki i kalonele. Bet dazniausiai paskutines padalos mirksejimas sutampa su pilimosi intervalu. Nes per savaite nuvaziuoji ta pati astuma tuo paciu keliu mieste. Paskutinis pilimasis buvo 11.52 litro. Tai arba tikrai ekonomiskai vaziuoju, arba skaiciavimas nevykes mano :)
Spresti pagal paskutines padalos mirksejima apie kuro likuti bake nera teisinga. Gal kaip tik sugalvojo ta lempute pamirkseti keliais litrais bake esant maziau nei anksciau.

arunaskeras

Citata iš: ToyotaClub Įrašytas Rugpjūtis 09, 2014, 21:49:09 PM
Nieko nesupratau. Tiksliausia skaiciuoti pilant pilna baka. Galima ir iki lemputes uzsidegimo bet cia jau reiketu skaiciuoti nuvaziujant kokius 3 ar 4 tuks km ir imti vidurki.
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

Bemsas

O pilna baka reikia pilti taip, kad matytusi kuras. Pavazinejus kiek, vel uzpilti pilna. Tik tada gausi tikslias sanaudas. Pagal pistoleto atjungima irgi didelio tikslumo nebus.

ToyotaClub

Pas mane ta lempute tiksliai pradeda mirkseti su tuo paciu km ismusimu arba sutapimas cia tada.