P0012 Camshaft Position Over-Retarded

Pradėjo dziugasj, Rugpjūtis 10, 2014, 10:00:21 AM

« ankstesnis - sekantis »

dziugasj

Girdisi keistas paskirstimo grandinės garsas ant laisvu nuspaudus ir atleidus gazo pedalą, taip pat kompas meta klaidą - P0012 Camshaft Position "A" Timing Over-Retarded (Bank1). Nuresetinus klaidą po keleto dienų vėl atsiranda.

Kame problema ? Kur Vilniuje butų galima taisyti ? Ir kiek tai potencialiai galėtu kainuoti ? :\

Toshis

Saulius SSS

Alkūninis yra crankshaft. Čia viršutinis daviklis. Ant paskirstymo velenėlio(ių).
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

GALLANT

Sudilo arba atsilaisvino grandine, tai kompas meta klaida, kad yra nesuderinamumas tarp veleneliu.

dziugasj

Tai va, servise man pakeitė paskirstimo grandinę, nes jinai buvo išsitampiusi ir galėjo sukelti šį klaidos kodą. Po grandinės pakeitimo girdisi daug geresnis variklio garsas, nebėra tokio braškėjimo ant laisvu apsuku. BET nepaisant to P0012 kodas yra reguliariai išmetamas (po nuresetinimo vėl atsiranda).
Pasak meistrų "yra sugedęs VVT mechanizmas ir reikia keisti paskirstimo velenėlį". Kiek pagooglinus radau jog problema yra Oil Control Valve (OCV) arba OCV filtriuke.
Mano klausimas, ar galima šitą daiktą keisti nekeičiant viso paskirstymo velenėlio ? Ar kas moka jį pakeisti ?

Venza

O tai filtriuku atsikrai buna pirkt?Ar ne paprasciau visa veleneli nusipirkt lauzyne is kokio apdauzyto variklio.Jeigu tiktu nuo 1.5 Yario variklio,tai pas mane ju pilna ,bet matyt netiks,nes variklio kodas kitoks.

Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

mind

Po galvos slifavimo ir tarpines keitimo, meta tokia pacia klaid (P0012). Gali buti, kad galva suzemejo, veleneliai pasileido zemiau, todel pasikeite atstumas tarp alkuninio ir veleneliu, ko pasekoje issiderino degimo kampas?
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

RDeEsser

Citata iš: mind Įrašytas Rugsėjis 09, 2016, 20:35:33 PM
Po galvos slifavimo ir tarpines keitimo, meta tokia pacia klaid (P0012). Gali buti, kad galva suzemejo, veleneliai pasileido zemiau, todel pasikeite atstumas tarp alkuninio ir veleneliu, ko pasekoje issiderino degimo kampas?
Negali.
E

mind

Kitas darbas bus VVT-i filtriuka prasivalyt
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D