Variklio karterio alsuoklis

Pradėjo Henris, Liepa 28, 2009, 02:06:16 AM

« ankstesnis - sekantis »

Henris

Sveiki,

A kas nors pastebejote pas save D4D turetojai, ar is alsuoklio i slanga kuri jungia turbina su oro filtru yra biski ismesta tepalo? Ypac prie turbos isiurbimo??? Ar pas mane tepalo spaudimas ne per didelis pradejau galvot, del tu savo tepaliuku pavalgymo siokio tokio... Nes pas mane ta slanga nuemus kuri jungiasi su turba, alsuokliu ir oro filtru, matosi, kad is alsuoklio yra privarveje tepaliuko.
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

TCL

Pas mane kazkas panasaus. Bet kiek suzinojau kad tepalo garai ten. O atrodo kaip tepalu apibege truputi butu. Tai meistras sake nieko baisaus. Tai ir nekreipiu demesio. :-)

NNZ

pas mane ir tas pats, šiaip pas visas mano turėtas buvo priepat šlangos toks gražus ruoželis. Meistrai sakė, kad priklauso, pokolkas dar nieko nebuvo.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

cu

pas man sausa :-)
gal irgi blogai, gal tepimo negauna :O
tuoj užsilenks turbo...

o jei rimtai. visada verta pasitikrinti. va kai pirkausi ir tikrinausi - slėgų gerą padaro, tepimas yra, neleidžia.

taipkad, jei mažas ruoželis, nesukam galvos. jei plėsis - tikrinam.

TCL

Pas mane puse metu jau tokia bedele kaip pas Henri:)

Henris

Yra pas mane ir didesne bedele ko gero. Pucia lauk ora per tepalo ipylimo kamsti, ko gero kompresija eina i karteri. Niekas neapsiima pamatuot kompresijos, nes reikia kazkokia pirihadniko kad per zvakes pamatuot. Rugpjucio pradzioj vienas meistras lyg ir pasiraso tai padaryt, issitekint tinkama sriegi, kad isukt kompresometra galetu.
Pries tai siulo panaudot xado ir paziurt kas desis su tepalais. Nes atsukus kamsti ant laisvu, ji laisviausiai pucia nafig nuo angos. Shudas :( ar nebusiu kartais FUX pasekejas. Vat ir Toyotos patikimumas, 2003m masina ir kompresija varo pro sona :(
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

OSU_FC

Jeigu jau siulo xado, tai toks tas ir meistras. Maziau suk galva del tos kompresijos. jeigu tvarka ir kuro sanaudos normaliai, tai ir su kompresija viskas OK. Del to tepalo ruozelio, taigi kai tepalo garai eina, ten ir turi buti tepaluota. Vat jeigu butu tos slangos viduje visai sausa ir svaru, tai tada sunerimti butu ko.

Shelby-

Citata iš: Henris Įrašytas Liepa 28, 2009, 23:07:49 PM
Yra pas mane ir didesne bedele ko gero. Pucia lauk ora per tepalo ipylimo kamsti, ko gero kompresija eina i karteri. Niekas neapsiima pamatuot kompresijos, nes reikia kazkokia pirihadniko kad per zvakes pamatuot. Rugpjucio pradzioj vienas meistras lyg ir pasiraso tai padaryt, issitekint tinkama sriegi, kad isukt kompresometra galetu.
Pries tai siulo panaudot xado ir paziurt kas desis su tepalais. Nes atsukus kamsti ant laisvu, ji laisviausiai pucia nafig nuo angos. Shudas :( ar nebusiu kartais FUX pasekejas. Vat ir Toyotos patikimumas, 2003m masina ir kompresija varo pro sona :(
Suprantu, kad laaabai sena tema, bet gal išsiaiškinai, kas ten pas tave blogai buvo? Man taip pat ant laisvų užsukimą pučia lauk (pagal mano mąstymą galvos ventiliavimas išvestas prieš turbiną, tai turėtų kamštį kažkeik traukti?). Dar garsas kažkoks nederamas atsiradęs variklyje... https://youtu.be/pUpV3MY9_bc , o ir pas šį žmogų lygiai tokie patys garsai https://www.youtube.com/watch?v=IjTuuFiFAb8 Kokioms +/- problemoms jau nusiteikinėti?
P.S. Nors turiu automobilį jau 4 metus atvežtą iš IT, bet tik dabar pastebėjau, kad ant durelių staktos yra lipdukas, kad buvo supilta 10w40. Ką tai galėtų reikšti, variklis matęs daug ridos? Pats visada 5w30 pylęs.
02 IS300 10XE 3.0 2JZ
04 Avensis T250 2.0 1CD
08 Auris E150 1.8 2ZR
17 Avensis T270 2.0 3ZR

Tolis

Nenoriu kurti naujos temos, nes neradau panasiu problemu aprasymo... rasau cia.
Po purkstuku keitimo ir veoztuvu remonto, per kuro bako kakleli eina ismetamos dujos  :O
ir rytais ant laisvu uzgesta variklis ir neuzsikuria kol neuzpumpuoji kuro filtro pompos.
Kas per velniava? :curse:
Skambinau vienam meistrui del diagnostikos, tai pasake, kad per alsuokli paduoda i baka ismetamasias dujas, turbut kazkas sujungineta blogai.
Bet koks patarimas laukiamas, nes ten kur dare remonta tik peciais trauko.

Tolis

Atjungus griztamojo slangute i baka, bega dyzelis su garais, todel tikriausiai ten ne ismetamosios dujos iesina is pacio bako, o garai.
Pats dyzelis nera karstas, o tik siltas, todel garuoti lyg ir neturetu.
Klausimas - kodel link bako per griztamaji nuo galvos ateina garai? Ir ju gan daug...

MindaugasB

As tikrai nezinau kas darosi, bet dazniausiai duodamas patarimas yra vaziuoti ten is kur isvaziavai tokia masina, duoti pizdi trim aukstais ir tegul iesko kur beda. Cia tokia problema pirma karta girdziu po teisybei
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

ginciavas

O dizelis nepakliūna į tepalą? Nes vienintelė priežastis, tai galėjo blogai prisukti abratkės vamzdelius po vožtuvų dangteliu.

Metsys

Dėl tepalo per alsuoklį čia normalu, per tam tikrą laiką ten susidaro šioks toks kiekis. Bet pastebėjau tai, kai buvo purkštukų tarpinės prapūstos tai per alsuoklį ten daug daugiau tepalo išvarydavo, nutekėjęs matydavosi ir ant paskirstymo dangtelio prie alsuoklio.

O išmetamos dujos iš bako tai čia kažkas keisto  :D :D

Donis7

Vis geriau, nei iš salono pečiuko. :) Bet iš tikro pirmą kartą girdžiu, kad iš bako išmetimas eitų....čia gal toks katalizatorius. :)

RDeEsser

Citata iš: Tolis Įrašytas Rugpjūtis 31, 2016, 18:11:29 PM
Atjungus griztamojo slangute i baka, bega dyzelis su garais, todel tikriausiai ten ne ismetamosios dujos iesina is pacio bako, o garai.
Pats dyzelis nera karstas, o tik siltas, todel garuoti lyg ir neturetu.
Klausimas - kodel link bako per griztamaji nuo galvos ateina garai? Ir ju gan daug...
Taigi galva yra pati karščiausia vieta variklyje,neturėtų būti keista kodėl iš ten gali atsirasti garų.
E