Variklis kaista

Pradėjo Ramune, Rugsėjis 18, 2014, 10:59:56 AM

« ankstesnis - sekantis »

Ramune

Sveiki visi cia esantis,

Neseniai isigyjau 2004m corolla. Mane neramina tai, kad pavazinejus mieste, variklio temperatura labai greit pakyla iki 85-90 laipsniu  :-/. Zinoma, gerai, kad bent jau isijungia ventiliatorius. Tepalo ir ausinimo skystis normoj. Neramu kame cia galetu buti problema, nes kiek esu vazinejus, pirma auto su kuria tokia situacija.

Taigi kame cia gali buti problema?  :think:
Aciu

ToyotaClub

Sveiki,

Greit ,tai kiek pravaziuojama km mieste? bet kaip pakyla 85-90 taip ir laikosi? auksciau nekyla. Termostatas?
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

Ramune

Auksciau nekyla, laikosi ties 90. Pvz kamsciuose pravaziavus kokius 5-10km jau isijungia ventiliatorius, jis veikia neilgai - isijungia, kazkiek pavaziavus ir sustojus laisva pavara vel isijungia  :-/

Vladas55

Turbut ausinimo sistemoi oro kamstis,paprasyk vyru kurie nusimano, kad nuorintu sistema ir dapyltu ausinimo skyscio, sekmes :)

Ramune

Bet jei butu kamtis, tai slangai butu kieti, tiesa? o cia nors ir ikaista, slangai minksti buna  :think:

Corolla06

Būtų įdomu sužinoti koks motoras dyzelis ar benzas? ir kokia kubatūra? jei benzas tai viskas tikrai ok nes mano corolla tai per 5-10 min iki darbinės temperatūros išyla, o dyzelis tai neturėtų taip greitai užkaisti, bent jau ankstesnėse mano turėtose auto tikrai negreitai užšildavo, net ir vasarą.

Ramune

Taip, benzinas 1,6 ir ausinimo skyscio yra normoj.

Corolla06

tada viskas tikrai ok, pas mane tas pats agregatas šnd nors ir rytas ne iš šilčiausių (11 C) užkaito iki darbines temperatūros nepravažiavus nei 2 km per kamščius ateities g. maždaug per 10 min.

Corolla06

svarbiausia, kad po to aukščiau nekiltų kamštyje stovint ar dar kur nors, o ir iš aprašymo  nepanašu, kad sistemoje būtų oro ar termostatas neatsidarytų, nuotekio taip pat kaip suprantu nėra. Jei visgi pradėtų kilti temperatūra susimastyčiau apie aušinimo skysčio keitimą, nes jei nekeistas nei karto ir mašina virš 120 000 prabėgus tada pats laikas pasikeisti būtų  :)

Ramune

Supratau, aciu :)
Na, man tiesiog kaista, nes pries tai turetoje masinoje auksciau 70-80 niekuomet per ė metus nebuvo pakilus :( o cia kasdien vaziuojant is darbo, per kamscius man pakyla iki 90 ir jungiasi ventiliatorius...kazkaip buvo neramu, kad kas rimto nebutu

Corolla06

Bet kuriuo atveju jei masina neseniai pirkta ir atvežta iš užsienio pravartu būtų pasikeisti aušinimo skystį, ypač jei auto iš pietų (italijos, ispanijos, pracūzijos ir t.t.), nes aušinimo skysčio koncentracija gali būti nepritaikyta šaltesnio klimato zonai, kurioje yra lietuva.

Ramune

Auto Lt jau 3 metus :)
Bet manau pries ziema reikes tiek, tepalus, tiek ausinima pakeisti :)

Ramune

Laba ryta,

Taigi stai kaip atrodo ir iki kiek pakila temperatura, kuomet jau isijungia ventiliatorius. Auksciau kol kas bent jau nekila :)

arytis

O is kur zinai, kad cia rodo 85-90 laipsniu? Siaip normaliai viskas yra, per viduri rodykle.

Ramune

Cia man darbo kolegos taip pasake, kad cia tokia temperatura, manau jie nustate is akiu.