Pučia dūmą ties mažais rpm

Pradėjo Mari1us, Rugsėjis 18, 2014, 12:26:02 PM

« ankstesnis - sekantis »

Mari1us

Švietė šiandien saulutė tiesiai į galinį langą (universalas) ir pastebėjau, kad primynus koją dugnais ties mažais rpm man dūmą metą. Sunku pasakyt kokia dūmo spalva, saulė gi spigina, bet labiau į pilką tokį primena, mėlynas manau pasimatytu gerai.
Išsigandau, išlėkiau už miesto ir galvoju pravalysiu aš ją: dėjau 5k rpm ties 4 pavara, palaikiau porą sekundžių, bet baisiai gaila mašinos buvo, tai po to pravarinėjau ties 3 - 3.5k rpm vis duodamas naujos apkrovos varikliui (pristabdydamas ir vėl mindamas gazą).
Po šito eksperimento išlindau į miestą ir vėl, saulutė pusiau švietė į galinį langą, mindžiau (keik galėjau) tą pedalą ties mažais rpm, bet sunku ką pasakyt, mieste tokius dalykus piko metu nelabai išeina testuot.
Mašina rugpjūčio gale pavažinėjo autostradoj apie 300km, laikiau 140 - 150 km/h tai gavos 3 - 3.2k rpm kažkur. Variklis yra 2.0 d4d. Po to mieste važinėjau, pravažiavau jau kokius 300km. Mieste labai retai pakeldavau apsukas iki 3k rpm.
Prieš metus eita technikinė, tai su dūmingumu visiškai jokių bėdų nebuvo.
Klausiu jūsų, gal turit kokių minčių? Ekonomika: puse velnio, su pilnu baku manau nuvažiuosiu kažkur 800+ (primenu, važiavau autostradoj pasikrovęs 140-150 + mieste), tai gaunas apie 7.5L/100km. Traukia, kaip kad ir traukė. Tepalai nedingsta, antifrizą prachekinsiu vėliau, karštas dabar buvo. Variklis niekur neapsileidęs jokiais skysčiais ir garsų keistų nekelia. Klaidų jokių taip pat nėra.

Gal reikėtų pabandyti atjungti akumus ir sujungti + su - (laidus) ir palaikyti pora minučių, kad išsikrautų kondikai? Ar persikrautu kompai normaliai ir kaip manot, ar tai naudinga?

ToyotaClub

kiek rpm tau matosi dumu debesis? gal be reikalo galva suki. Vistiek kazkoki duma turi mesti vaziuojant. Nebent tas dumas debesis didziausias.
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

ketvirtasis

Klausimas Ar dažnai duodi automobiliui "išsibezdėti"?

Mari1us

Manau, kad reikia apie tai pagalvot. Nu nėra ten debesis belekoks, bet jei jau matos, kad sukūriukais nuo lango eina, tai turbūt meta pakankamai.

Na o dėl mašinos išsibezdėjimo: aš maždaug kartą per menesį savaitgaliai išvažiuoju iš Vilniaus į tėviškę, atstumas gaunas 350km ir nepilnai 300km gaunasi autostradoj. Ten laikomas greitis 130-140 kartais 150. Žiemą 120 - 130. Tai nežinau ar čia skaitos tas išsibezdėjimas? :) Mieste nedažau redlainais, retai pakeliu iki 3k rpm. Bet kalbant apie bezdėjimą, ar nemestų jis tada juodų dumų, suodžių?  ff

ToyotaClub

Man tai buvo ant laisvu pagazinus lyg melyna po to ir juoda vare is dusles. Biski uzmiesti vaziavau paspaudziau, po to lyg vel viskas ok. Bet cia buvau palikes vaziuokle patvarkyti, tai ir paspaude pirmu begiu ant tapkes pamaciau dumu sukuri. Tai manau ant dugno spaudi vistiek kazkoki duma turi mesti. Nors man galva kaip eme sake nuo voztuvu gumytes pacios nukrito, apart turejo tepala valgyti, nors nieko man ten nemazejo. Cia siaip i sona pamastymui biski.

ketvirtasis

Citata iš: Mari1us Įrašytas Rugsėjis 18, 2014, 13:23:56 PM
Manau, kad reikia apie tai pagalvot. Nu nėra ten debesis belekoks, bet jei jau matos, kad sukūriukais nuo lango eina, tai turbūt meta pakankamai.

Na o dėl mašinos išsibezdėjimo: aš maždaug kartą per menesį savaitgaliai išvažiuoju iš Vilniaus į tėviškę, atstumas gaunas 350km ir nepilnai 300km gaunasi autostradoj. Ten laikomas greitis 130-140 kartais 150. Žiemą 120 - 130. Tai nežinau ar čia skaitos tas išsibezdėjimas? :) Mieste nedažau redlainais, retai pakeliu iki 3k rpm. Bet kalbant apie bezdėjimą, ar nemestų jis tada juodų dumų, suodžių?  ff
Pavaryk ne dideliu greičiu, o didelėm apskom 4000-5000 RPM kokius 5km.

Mari1us

4k rpm 5km? Tikrai? Ta prasme žinau, kad reikia karts nuo karto prasivalyt, bet ar tai nebus per daug? Tiesiog dyzeliui keliant apsukas labai neramu visada būna  :think:

ketvirtasis

Citata iš: Mari1us Įrašytas Rugsėjis 18, 2014, 14:06:30 PM
4k rpm 5km? Tikrai? Ta prasme žinau, kad reikia karts nuo karto prasivalyt, bet ar tai nebus per daug? Tiesiog dyzeliui keliant apsukas labai neramu visada būna  :think:
Statyk mašiną į garažą ir bus visai, visai ramu.

virme

Donis7

Jei su savo D-CAT tenka daugiau mieste pasivažinėti, tai po keletos dienų užmiestyje pravažiuoju apie 30 min. ties 3k-3.5k aps. 4 pavara apie 120-130 km/h.

Mari1us

Nu va, 3k ar 3.5k rpm tai suprantu, bet virs 4k laikyt 5km tai nelabai norisi.

rolikas

Autodatoj, jei gerai pamenu, dumingumo testas 5100rpm 1-2 sekundes. As suprantu, kad cia be apkrovos, bet 4-5k ir apie 5km bruzint as taip pat nesiryzciau( juolab, kad masiniukas ne is salono :-] )

Mari1us

Nu va, pravažiavau 5km ties 3,5k rpm ir tada pakėliau iki 4k rpm ir dar pravažiavau 5km. Bandysiu stebėt ar meta dar dūmą ar ne :)
Beje, kiek KM galima dar nuvaziuot, kai kuro lempute uzsidega?

ToyotaClub

Cia priklauso jau nuo vaziavimo stiliaus su ta lempute. Visgi uzkurus pasiziurejau pas mane toks lyg melsvas dumas eina, pagazinus iseina daugiau. Nebandziau su siltu varikliu. Tai ar jau vel sukti galva?

ketvirtasis

Citata iš: Mari1us Įrašytas Rugsėjis 18, 2014, 22:10:22 PM
Nu va, pravažiavau 5km ties 3,5k rpm ir tada pakėliau iki 4k rpm ir dar pravažiavau 5km. Bandysiu stebėt ar meta dar dūmą ar ne :)
Va-va papasakok, įdomu.
Dėl lemputės tai manau 40-50 kas jį žino kaip kas važiuoja, pas ką koja sunkesnė pas ką lengvesnė.