Yaris 1.3 sunkiasi tepalas

Pradėjo ryobis, Spalis 02, 2014, 15:18:50 PM

« ankstesnis - sekantis »

ryobis

Pastebejau, kad jario sonas kur paskirtymo puse nuo vidurio variklio bloko padrekus tepalu.  Gal kas susiduret su tuo? ar cia bus skirtimo grandines dangtelio tarpine ar kokie riebuoksliai?

Saulius SSS

Teoriškai grandinė turėtų būti tepale. Panašu,kad turi būti kažkokia tarpinė. Yaris viršutinę grandinės dalį dengia galvutės dangtelis. Tai gal to dangtelio tarpinė
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

ryobis

Apziurejus atidziau nu tikrai velenelio dangtelis is visu pusiu sausas, variklis tik toj pusej slapias ir kabo gintarinio tepaliuko lasiukai. Labai durnai pakeist ta tarpine, nes kaip suprantu reik is skyvelius nuiimineti...

ketvirtasis

O paveržti nebandei, man padėjo.

ryobis

ketvirtasis

Tikiuos padės, istorija tokia:
Ryte garaže aptikau keletą tepalo lašų, labai "jautriai" reaguoju į tokius dalykus. Pradėjau paieškas, po gero pusvalandžio landžiojimo su geru apšvietimu radau. Pasirodo per dangtelio tarpinę toje vietoje kur vakuminis siurblys (II Avensis D4D 2,0). Atlaisvinau visus varžtus (prieš tai išleidęs tepalą) viską gražiai nusausinau - išvaliau. Poto spec germetiku ir kaip priklauso pagal (knygą) viską suvaržiau užpyliau tepalą ir vualia nekapsi. Motorą rankomis, o dugną su kercheriu nes buvo nemažai pabėgę.

ryobis

Rado problema: trukes pagrindinis skyvas, o per ji ir sunkiasi tepaliukas :( ar cia dazna yarisu beda?
Ir kodel taip gelejo nutikti? Meistras sako jog skyvas buvo perverztas. Aisku visko gali but kad nekokybiskis skyvas papuole ar pan.

Bemsas

Gal tas skyvas gavo smugi avarijos metu?

ryobis

Tai kad viskas svaru grazu ir nekliudyta mano akim...  :-{
Rytoj, po darbu imesiu trukio fotke

ryobis

Skyvo paieskos kaip vandens ieskojimas sacharoj  (wow) Kaune niekas neturi  :goodboy: teks is Vilniaus siustis

ryobis

Na ka yaris vel puikiai rieda, pasirodo truko per sponkes vieta

ToyotaClub

kiek viskas gavosi? gal turi nuotrauka kaip ten viskas atrodo trukimas. Idomu visgi. Kaip tik pats skyvo ir ieskosiu tik dyzeliui. Siaip kaip ir rades tik nenusipirkau :)
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

ryobis

Skyvo kainos Vilniui nuo 150-200lt, pavyko nuderet iki 120lt plius darbas 100lt. Aisku dar stabdzius prie to pacio tvarke, bet esme, kad tas skyvas skiriasi ir mano su "guma" brangesnis, pas kitus 1.3 eina automatinis dirzo itempejas, o pas man tempiasi per generatoriu  ff. Zodziu visokiu variaciju buna :)
Cia matosi trukimas, bet ir guma nuo tepalo istinus nes jis dvieju daliu. Tai laiku pakeitem  :goodboy:

ToyotaClub

Pas mane kazkoks dvigubas guma kazkokia net nepamenu tiksliai. Bet uzkurus pacipsi pora sekundziu ir vel tylu. Tai sako vaziuok kol vaziuojant cipses. Tai tik neaisku kada. Tai pas mane ir nuo generatoriaus tempesi. O tai kas butu buve gal sake meistras, turbut dirza nutrauke
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

ryobis

Jei butu leide per salnika tai tik begtu, o kai leidzia per trukima tai sukasi tas skyvas jis ta tepala visur tasko, o kai istino guma paprasciausiai galetu i dvi dalis nueit kaip suprantu, o tada daugiau darbu tik butu. O tai tau garsas yra? ar ir tepala leidzia?