Naujos Padangos

Pradėjo DomInuS, Spalis 28, 2014, 13:48:16 PM

« ankstesnis - sekantis »

MindaugasB

Mano Fulda su 68dB indeksu.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

sinkleris

Citata iš: MindaugasB Įrašytas Birželis 06, 2016, 20:22:34 PM
Mano Fulda su 68dB indeksu.

Pasakykit man liaudiškai, realiai jaučiamas tas triukšmo skirtumas tarp 68 ir 72 db, ar čia daugiau marketinginis triukas?

bladas

4 dB skirtumas turėtų jaustis. Citata iš Vikipedijos: "Garso stiprumo lygis matuojamas decibelais (dB). Garso stiprumo skalė yra logaritminė: garso sustiprėjimas 10dB atitinka dešimt kartų didesnį stiprumą. Du kartus padidėjus garso stiprumui, garsinio slėgio lygis padidėja 6dB."

kapsis

Šiaip as manau kad  tai tie skaiciai attiinka tik naujai padangai, jau nuo kokiu 30 proc nusidevejimo  ir tie decibeai jau velnias zino kokie bus, manau joks gamintojas nedaro bandymu truksmingumo ant jau  padevetu padangu, jiems juk svarbiausia nauja produkta isiulyt. Asmeniskai pastebejau kad visos padangos tampa garsesnes proporcingai protektoriaus mazejimui..... 
O  naujas kurias sudevejau  kai palyginu( kadangi avensis garso izoliacija nepasizymi), tai visos kiek turejau 68-69 db buvo gerokai tylesnes nei 71-72....

DomInuS

Jei padanga prižiūrima, tai yra bent pirmą mėnesį kas savaite slėgi pasitikrini, tada padanga prisitrina iki darbinės būsenos ir nesusilaiptuoja, o pavažiavus nors kiek su nedapūsta padanga ji susilaiptuoja ir tada visada ūžia ir nieko nepadarysi su ja, tylios padangos skaitosi iki 70 decibelų, tai kad tikrinkis slėgius, vasara kai šokinėja temperatūra ypač aktualu. Skitumai tarp decibelų labai jaučiasi, ypač jei izoliacija nekokia.
Martynas
862652777

augisz

Isbandziau tas starmaxx.. pirmas ispudis tai triuksminga labai viduj vaziuojant :D

DomInuS

O kaip ant kelio stovi? Kaip ant lietaus? :)

Visada turėdami klausimų apie padangas rašykite padiskutuosim ką išsirinkti duosiu visą įmanoma info, man nėra skirtumo ką jūs pirksite, svarbu liktumėte patenkiti :)
Martynas
862652777

tadusia

Citata iš: augisz Įrašytas Birželis 07, 2016, 22:58:30 PM
Isbandziau tas starmaxx.. pirmas ispudis tai triuksminga labai viduj vaziuojant :D
72db turetu buti labai triuksmingos. Manau, cia labai prasovei issirinkdamas padangas. Siaip as vadovaujuos taisykle, prekes skambiais pavadinimais apeiti, o Starmaxx butent ir skamba kaip kinietiska piguva. Na bet nauja yra nauja, visgi ne kokias naudotas ar restauruotas padangas pirkai, reik manyt tarnaus tau jos ilgai, bet bijau malonumo jomis vazinedamas nepajausi :)

sinkleris

Citata iš: DomInuS Įrašytas Birželis 08, 2016, 08:48:28 AM
O kaip ant kelio stovi? Kaip ant lietaus? :)

Visada turėdami klausimų apie padangas rašykite padiskutuosim ką išsirinkti duosiu visą įmanoma info, man nėra skirtumo ką jūs pirksite, svarbu liktumėte patenkiti :)

Kadangi su JUmis galima padiskutuoti, tai norėčiau sužinoti nuomonę:

Pirkau auto ir buvęs šeimininkas pridėjo kartu praktiškai naujas 2015 m. žiemines padangas Haida 215/50/R17 Winter HD617 95XL. Pasižiūėjau internete tai vienos iš pigiausių padangų, kadangi mėgstu kokybiškus daiktus, tai dabar dilema ar pasilikti šitas ir nesukti galvos, ar parduoti ir pirkti Pvz Michelin Alpin 5. Dar niuansas per žiemą pravažiuoju gal 5000 km. ir greitis tuo labiau su Priusu ne daugiau nei 120 km/h.

Bemsas

Su musu ziemom aplamai neverta pirkti geru zieminiu padangu. Pilnai uztenka universaliu.

balticam

Citata iš: Bemsas Įrašytas Birželis 08, 2016, 12:25:20 PM
Su musu ziemom aplamai neverta pirkti geru zieminiu padangu. Pilnai uztenka universaliu.

Pritariu. Tuo labiau jei tik 5000 pramini...

DomInuS

Haida ir Michelin kaip diena ir naktis, su jomis bus blogai tiek ant šlapio tiek ant šlapdribos, apie ledą ir sniega nekalbu, sau nepasilikčiau jų. Žiema toks metas kada reikia gerų/normalių padangų, vienas griovys ir pasekmės skaudžios arba laimės dalykas kad pasisekė, o tam greičio nereikia.

Universalių padangų net nekomentuosiu manau, pusiau skustas, pusiau luptas. Čia mano nuomonė nieko įžeisti nebandau. ;)

Žieminių padangų pasirinkimas yra pagal tai kur važiuojame:

1. Sniegas - minkšto mišinio padangos, kaimo keliukai kurių nevalo, mieste pagrinde nuvalyta būna, minusas greitesnis dėvėjimasis, pliusas sukibimas ir pravažumas akivaizdus.

2. Šlapdriba, lietus, sausas asfaltas - kieto mišinio padangos, plius kietesni kordai, mašina neplaukioja autostradose važiuojant dideliu greičiu, mūsų pastarosioms žiemoms ir gyvenantiems mieste tinkamiausias variantas.

3. Ledas - dygliai, mūsų klimatui retai kur tinkamos padangos nebent gyvenate kur ant kalniuko ir žiema kelias apledijas dažnai, tokiu atveju pagelbės dygliai, bet galima kaip alternatyva dėtis minkštas padangas. :)
Martynas
862652777

tadusia

Citata iš: balticam Įrašytas Birželis 08, 2016, 13:44:35 PM
Pritariu. Tuo labiau jei tik 5000 pramini...
O as nepritariu. Lietuvoj ziema nezinosi, kada gali sniego priversti ar kelia plikledziu nukloti, o zinant musu keliu valymo ypatumus, as nerizikuociau. Universali aukstos klases padanga vistiek bus prastesne uz vidutine ziemine padanga, o ir universalios zenkliai brangesnes.
Aisku jei vazineji pagrinde mieste tada gal ir neverta.

Bemsas

Per plikledi ziemine padanga nepades. Rekia dygliotos padangos. Per paskutinius 10m man nekarto neprireike zeminiu padangu (turiu tikrai geras ziemines padangas). Vazineju automagistralem bei mieste.  Sniego pas mus per visa ziema buna tik kokias 2 savaites. Man labai gaila savo padangu  droziant jas 90% ziemos sausu asfaltu  :-{  Ziemines padangas pirkau tik todel, kad ant nupirktos masinos stovejo naujos (1men senumo)Bridgestone  vasarines padangos. Nekilo ranka jas nuimti ir deti kitas universalias.

bladas

Pritariu, tadusia, 1000%. Man yra buvę, kai "damušinėjau" kelis metus eksploatuotas žiemines padangas, ir vasario pradžioje, naktį važiuodamas į Vilnių  per smarkų sniegą nuskridau į laukus, laimė, kad neapsiverčiau, ir laimė, kad ne po fura mane nunešė. Sniego buvo aukščiau kelių, tai nusileidau minkštai. Sustoję žmonės išstūmė ant kelio, ir nuvykęs į Vilnių nusipirkau dvi naujas padangas, (pardavinėjo jau su didele nuolaida) sumontavaujas  ant priekinių ratų. Man kelia šypseną tie visi patarimai - jei gyveni mieste, tai pirk tokias, o jei kaime - kitokias padangas. O jei gyvenu mieste, savaitgaliais važiuoju į kaimą ir kartą per mėnesį - autostrada? Tai pirkti 3 komplektus? Gerų padangų gal reikės 5 sekundes per žiemą, bet jos gali būti lemtingos. Pilna internete testų, patarimų, atsiliepimų, ir reikia vadovautis savo galva. Aš dažniausiai skaitau atsiliepimus iš Lietuvos, paskui iš Rusijos, Baltarusijos, jų orai ir kelių tarnybos kaip ir pas mus. Suomių ar vokiečių atsiliepimai mums nelabai aktualūs. Padangos HAIDA - Kinijos brendas ir Kinijos gamintojas, tuo viskas ir pasakyta.