Avensisi Verso 2005 svilpimas turbinoje

Pradėjo vadimju, Birželis 20, 2015, 19:12:44 PM

« ankstesnis - sekantis »

vadimju

Sveiki, atsiprašau jai pridarysiu klaidu, gal kas gales man patarti ka daryti, švilpimas atsirado po kapotu (avensis verso 2005), atrodo kad turbinoje, ko daugiau "gazo" to garsiau švilpia. Kas gali buti? Pas ka kreiptis? Daug meistru be ranku ir galvos, bijau kad masina sugadins ne padarius.

Egis_

tikrink duslintuvo bei ineterkulerio sandarumus, jei automobili eksploatuoji nemaza laiko tarpa. Daznai toki idomus svilpimai atsiranda ispjovus katalizatorius. (pas avenso verso jie stovi du). Jei turi supratima ir salygas, paziurek kokios bukles turbinos sparnuote(skersinis/isilginis laisvumai), interkulerio sandaruma (daznai megsta praputi kur maunasi slangos ant jo).

Awriuxx

Būna prieš pabaigą turbinos švilpia. Kolegės reno bevažiuojant į darbą atsirado švilpimas. Iki namų jau nebedavažiavo. Žodžiu yra meistrų kas su turbinom dirba, ten ir kreiptis reikia

robertas1993

svilpia kai interkuleris nesandarus :) kai duslintuvas nesandarus tai pradeda kriokt o ne svilpti ir sita galima lengvai isgirsti :) jei turbina butu bloga turetu ne svilpt o kaukti garsiai kai spaudi gaza ir ne tik pats isgirstum bet ir kiti zmones isgirstu kaukima :D
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

Linus

Citata iš: robertas1993 Įrašytas Birželis 28, 2015, 14:22:12 PM
svilpia kai interkuleris nesandarus :) kai duslintuvas nesandarus tai pradeda kriokt o ne svilpti ir sita galima lengvai isgirsti :) jei turbina butu bloga turetu ne svilpt o kaukti garsiai kai spaudi gaza ir ne tik pats isgirstum bet ir kiti zmones isgirstu kaukima :D

Nebutinai interkuleris nesandarus. Gali būti ir slanga prasitrynusi. Pats neseniai keiciau apatine slanga, nes buvo prasitynusi i Webastos korpusa. Buvo irgi atsirades svilpimas, ant mazu apsuku toks jausmas, kaip kad siurblys pucia, o daugiau davus apsuku atsiranda svilpimas. As irgi galvoju kad interkuleris, bet kiek sake pazystamas, kuris dirba servise, jeigu atsiranda nesandarumas, toje vietoje po kurio laiko apsitepaluoja, ypac interkuleris. Jeigu interkuleris is isores sausas, nera ko ten lysti. Pas mane irgi greitai radome nesandaruma, nes toje vietoje, kur buvo prasitrynusi slanga, buvo tepaluota.

vytautas42

prie to paties - jei jau tepaluojasi pro tą vietą kur nesandaru , tai manyk turbina jau ne pirmos jaunystės , siaip tai neturėtų būt tepalų nei interkuleryje nei šlangose

tebunie

O labai geras postas, dekui vadimju. Pas mane taip pat svilpimas yra, reikes pertikrinti slangas.  ff

MindaugasB

Turbina dar kartais ūbauja. Rodo, kad jau mirtis jos ateina ne už kalnų. Tai reikėtų atskirti ūbavimą ir švilpimą.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

RDeEsser

Citata iš: vytautas42 Įrašytas Rugpjūtis 07, 2015, 08:52:22 AM
prie to paties - jei jau tepaluojasi pro tą vietą kur nesandaru , tai manyk turbina jau ne pirmos jaunystės , siaip tai neturėtų būt tepalų nei interkuleryje nei šlangose
Tepalų intercooleryje ir šlangose šiaip gal ir nebūtų jei inžinieriai karterio alsuoklį būtų sugalvoję išvesti kur nors į saloną pvz... :goodboy:
E

vytautas42

Na , jei jau ir per alsuoklį patenka tepalai į interkulerį , tai sakyčiau ne tik turbinai , bet ir variklio kompresijai t.y. varikliui kirdyk

robertas1993

Mano manymu kad tepalas turi buti ir slangose ir interkuleryje nes turbina turi gi ausintis nes kitaip jau ir po vieno vaziavimo kaput butu :-) pavyzdziui pas mane auto turbo dyzelyje turbina yra idealus nieks nevaiksto t.y. turbinos asele nei skersai nei isilgai, slangose buvo gan nemazai tepalo ir siaip auto nedumija nei jšodai nei melynai :-)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

RDeEsser

Citata iš: vytautas42 Įrašytas Rugpjūtis 10, 2015, 17:56:58 PM
Na , jei jau ir per alsuoklį patenka tepalai į interkulerį , tai sakyčiau ne tik turbinai , bet ir variklio kompresijai t.y. varikliui kirdyk
Reikėjo pridurti jog tai tarė meistras. :-]
E

robertas1993

Tarp kitko ne taip supratau ka Egis parase del duslintuvo,  jei ner katalizatoriaus viduriu o tik tuscias bakelis tai bus tik amzinas svilpimas, tas svilpimas atsiranda tik tada kai spaudi gaza :-)
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

vytautas42

Citata iš: robertas1993 Įrašytas Rugpjūtis 10, 2015, 23:02:27 PM
Mano manymu kad tepalas turi buti ir slangose ir interkuleryje nes turbina turi gi ausintis nes kitaip jau ir po vieno vaziavimo kaput butu :-) pavyzdziui pas mane auto turbo dyzelyje turbina yra idealus nieks nevaiksto t.y. turbinos asele nei skersai nei isilgai, slangose buvo gan nemazai tepalo ir siaip auto nedumija nei jšodai nei melynai :-)
Jo jo , keisdamas tepalus nepamiršk įpilt kokio puslitrio ar daugiau į interkulerį , kad turėtų kuo turbina teptis , o dar ir antifrizo ko gero , reik gi kazkaip turbinai ausintis . Meistrai jus meistrai , va todel ir ieskoma ziemą ruroj sliekų - tai akumuliatoriaus galingo naujo , tai zvakių naujų pakaitinimo , bet kazkodel nepagalvoja kad kompresija kazkodel ne cilindruose o karteryje