Barska tarp 1000-2000 rrp

Pradėjo Lankaster, Gruodis 14, 2014, 00:16:55 AM

« ankstesnis - sekantis »

Lankaster

Sveiki, esu naujas siame forume bet tikiuosi kas nors pades isspresti sia beda.

Toyota Yaris 2003 metu barska akseleruojant prie mazu apsuku. Kai masina dreba prie 1000-2000 apsuku ji sukelia kazkoki rezonansini garsa keleivio puseje (angliskas automobilis) toki drebancio metalo garsa. Lyg kazkoks metalas barsa. To barskejimo nera prie didesniu apsuku, o prie didesniu pavaru jo beveik nera ir prie tokiu apsuku. Zodziu esme ne apsukose o masinos vibracijoj kuri sukelia kazkoki pasalini garsa. Gal kas turit ideju ka pirmiausia ziuret. Buvau nusiemes priekini rata paziuret gal kas laisva vaziuokleje bet lyg ir niekas nejuda.

Pati masina man neiprasta, viskas ten labiau girdisi nei mano Avensyje.

Is anksto aciu uz patarimus

ToyotaClub

Sveikas,

Garsas atsiranda taip pat pradedant vaziuoti po truputi kol isisvaziuoji, atrodo lyg kazkas kazkur liestusi? po to jokio pasalinio garso. Matai pas mane ir panasiai, tik pradedant vaziuoti atrodo lyg kazkas kazkur liestusi , sutarska po to dingsta.  Tai itarimas gal variklio pagalves kokios , ten 3 stovi jos, jei neklystu. Daugiau nesugalvoju kas. O del garso tai silpnoka izoliacija garso. Tai nesukciau galvos. Kibiriukas :)
Toyota Klubo Forumas: ToyotaClub.lt/forumas

Lankaster

Jo, grynai nuo variklio vibracijos viskas ir priklauso. Tuo metu kai didziausia vibracija tada ir barska kazkas. Bet jei butu variklio pagalve gal tikeciaus didesnes viso automobilio vibracijos tuo metu? O ten garsas lyg kokia vaziuokles trauke barsketu/vibruotu. Na bet ka as galiu zinot, variklis tik 1.0 VVTi tai ir ta variklio pagalve svelnesnias pasekmes gal turi. Teks sita beda palikt nes pagalves tikrai neverta keisti tokiai masinai. Geriau sankaba, kuri pries pat gala tik atsileidzia :)

ToyotaClub

Sunku pasakyti. Nes pas mane dyzelis, bet real ir tik pradedi vaziuoti kazkas sutrata vairuotojo pusej. Pries savaite keitem yariui 1,0 ir pagalve. Tai tos tokios dideles vibracijos isvis nejauciau. Tik kaip pakele auto parode kad pagalve suplysusi. Tai pakeite, bet atvirai as ten nieko nepajutau. Nors turetu buti didesne vibracija, gal ji kaip visiskai suplysta tada ta vibracija stipresne buna. Bet prie to pacio siule dar kazkuria pasikeisti, nes ten jos 3. Keite apatine.

Lankaster

Nezinau, as turejau pries 6 metus VW Passat 2001 (B5.5) automata 1.9 TDi tai buvo didele vibracija salone. Didesne nei senesnio modelio B5 autmobiliuose. Visa laika ieskojau kame beda su vibracija, bet taip nieko ir neradau, labai triuksmingas buvo. Atgyvenau 4 metus taip ir nerades bedos. Praejus keliems metams nusprendziau pasikeisti variklio pagalves, tai vibracija tik padidejo po pakeitimo, bet ten ir variklis daug galingesnis, visgi 310Nm tai sunku lyginti su Yaris. Bet cia ne vibracijos beda, jos salone nesijaucia, tai nemanyciau kad butu variklio pagalve. Jei butu pagalve viso salono vibracija didetu ties tom apsukom, ten kazkas kita laisva ir dreba   :think:

ToyotaClub

Gal kas pakonsultuos daugiau. Del pagalviu manau dar ziurint kokias dedi. Gamintojas ne vienas. Bet manau vistiek nelaikys taip kaip orginali.

Venza

Barskuciu reikia jieskot dviese.Vienam stengtis islaikyt tokias apsukas prie kuriu barska,o antram reikia landziot po masina ir klausyt,tampyt visokias detales.Gali pabandyt duslintuva is galo paspardyt is kojos,gal jisai kur nors lieciasi?
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Lankaster

Ji ant laisvu gazuojant jokiu garsu neskleidzia, tik akseleruojant susidarant tam tikram rezonansui kazka isjudina. Siandien dariau toki eksperimenta, nes ji pradeda ir pirmu barsketi kai pradedi vaziuot, bet labiau antru, ypac kai ijungi antra per anksti. Zodziu i prieki barska kai taip pat isvaziuoji, o atbuliniu nebarska. Pamaniau, kad gal tikrai variklio pagalve. Atsidariau kapota ir ant rankinio bandziau zaistis (zinoma gadindamas sankaba) tai i prieki yra garsas, o atbuliniu nera. Bet atidarius kapota jokiu garsu lauke neaptikta, tai atkrenta ir duslintuvas ir pagalves, nes manau lauke irgi girdetusi, garsas lyg is po paneles/dureliu, bet toks lyg is lauko puses, bet nieko nesigirdi lauke. Manau bus kazkas po panele ir nereikia cia nieko ieskot :) Ant didesniu apsuku begius perjungi ir tos vibracijos beveik nera  :-]