Generatoriaus gedimas

Pradėjo Metras, Gruodis 03, 2014, 18:25:27 PM

« ankstesnis - sekantis »

Metras

Citata iš: Venza Įrašytas Balandis 01, 2015, 20:00:58 PM
O pasidalint problemos sprendimu taip ir pamirso  :-/  Nors ir buvo siemet prisijunges
Neužmiršau. Taip ir važinėju. Stebiu krovimą, kai pradeda nekrauti, didinu apkrovą (įjungiu langų pašildymą ir pan.).
Niekas neranda problemos, man rankos nusviro.

Bemsas

Na tikrai panasu i reguliatoriaus problma.

Titasju

Sveiki,turiu tokią problemėlę su generatoriumi,taiva buvo nusprogęs visiškai generatorius ir diodų tiltelis ir tas vadinamas šokoladas,išsiėmiau nuvežiau generatorių meistrui sudėjo naują tiltelį,šokoladą pakeitė guolį,ant stendo generatorius krauna viskas good,mašinoje ant laisvų apsukų nėra krovimo testeris rodo ~12v,tik truputį sukeliu apsukas iškart krovimas pasitaiso ir būna ~ 14,3v. Meistras duoda ranką kirst kad generatorius geras. Dar radome kad sužadinimo nėra bet tai tam neįtakoja kiek sakė meistras,plius įdėjo jis man tą šokoladuką kažkokį kitokį į kuri nesijungia originali fyškė, tik vienas laidukas ale tas sužadinimas.
Gal kam yra taip buvę? Ar gal man visdėlto reikėtų tą šokoladuką pasikeisti kad originali fiškė užsidėtų?  Auto Avensis 2005 2.0 benzinas.

Bemsas

Kur cia taip taiso generatorius? Sokoladuka ideda kazkoki, kuris buvo po ranka, poto fiskes netinka. Su sugedusiu diodu tilteliu - generatorius nekrauna visiskai, dega lempute skidelyje raudona.

Titasju

Alytuje čia taip taiso,dabar nežinau ką daryt ar bandyti pasikeisti visą generatorių iš šroto ar tik tą šokoladuką? Galvoju iš šroto pasiimti ir jei viskas gerai,tai tada nešiu tą generatorių tam meistrui ir liepsiu išsiimti savo dalis ir 60€ grąžinti.
Lemputė skydelyje nežiba. Net laisvom apsukom kai krovimo galima sakyti nėra ji neužsidega,bet kad ji veikia tai tikrai nes kai nusprogo diodų tiltas ir šokoladas visa lempučių eglutė užsižiebė,įdėjus naują akumuliatorių lemputė rodė kad nekrauna...

Bemsas

Gal uztekti tik sokoladuka. Tas sokoladukas yra itampos reguliatorius.

Zaroliz

Galima išversti į lietuvių kalbą kas tn per šokolodai

Išsiųsta naudojantis D6503 Tapatalk 4 Lt

Bemsas

Citata iš: Zaroliz Įrašytas Vasaris 22, 2017, 09:57:43 AM

Generatoriaus itampos reguliatorius

bladas

Citata iš: Zaroliz Įrašytas Vasaris 22, 2017, 09:57:43 AM

Tarybinių MTZ, DT traktorių, kombainų generatoriaus įtampos reguliatorius primena šokoladą. Nors dabartiniai reguliatoriai atrodo kitaip,  juos žmonės ir toliau vadina šokoladais.

slashas

Arba lietuviškai kalbant diodų tiltelis.

Venza

Tai tikrai nera diodu tiltelis.Diodu tiltelis ir yra diodu tiltelis.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

slashas

Citata iš: Venza Įrašytas Vasaris 23, 2017, 16:50:19 PM
Tai tikrai nera diodu tiltelis.Diodu tiltelis ir yra diodu tiltelis.
Nuotraukoje kolegos tikrai ne "šokoladas" o įtampos stabilizatorius su diodais viduje.
Vat tavo nuotraukoje šokoladas...

Venza

Nelabai supratau ka norejai pasakyt arba as neaiskiai issireiskiau.Pirmoj nuotraukoj yra generatoriaus diodu tiltas ir jis visuose generatoriuose daug maz panasiai atrodo.Antroj nuotraukoj yra taip vadinamas "sokoladukas" ,kuris gali atrodyt kitaip.Vienuose generatoriuose jis buna kartu su angliukais,kituose be,kitose kaip tablete,bet tai yra itampos reguliatorius.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Titasju

Nu va grįžo man įtampos reguliatorius (šokoladas) bandysiu vakare įsidėti :)

RDeEsser

Citata iš: Titasju Įrašytas Vasaris 24, 2017, 13:44:34 PM
Nu va grįžo man įtampos reguliatorius (šokoladas) bandysiu vakare įsidėti :)
Tai cia naujas sokoladas?Kur pirkai?
E