Teorinis klausimas dėl uždegimo žvakių

Pradėjo Corolla06, Sausis 29, 2015, 17:17:26 PM

« ankstesnis - sekantis »

Corolla06

Sveiki, susiginčijau su pažįstamu dėl to ar gali kas nors teoriškai blogo nutikti auto jei vietoje toyotai corollai (2006 m. 1,6 vvti benzas 81 kw) vietoje rekomenduojamų Denso iridium IK16 uždegimo žvakių įsuksiu Denso iridium IK20 žvakes? mano manymu tai jokios neigiamos įtakos nei variklio darbui (jau greičiau atvirkščiai) nei eksploatacijai neturės, o jo teigimu gali kilti problemų, neva per stipri kibirkštis, akuma sodins ir t.t. Ką jūs manot šiuo klausimu?

P.S. kiek domėjausi šios žvakės pagal katalogą yra rekomenduojamos tik tų pačių metų 1.8 VVTL motorui, kuris yra galingesnis, todėl dar kartą manau, kad tikrai nieko blogo neturi būti, kaip tik geriau kurą detonuos ir gal biški net trauka padidės  :D :D :D

Saulius SSS

Jei žvakės ilgis tas pats (sriegio) kas gali atsitikti? -Nieko į blogąją pusę. Srovę žvakėm duoda babinos (ritės ar kaip jos). Jos didesnės srovės nepagamins,negu numatyta. Taip,kad manau akumas ne prie ko. Gal netgi ir trauka nepagerės. Na bet naujos žvakės geriau nei senos - vienarekšmiškai.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Bemsas

Zvakes skirstomos pagal temperatura. IK16 bus "karstenes", IK20 - "saltesnes"

Corolla06

Tada manau šaltesnės, tik geriau, nes prie didesnių sūkių perkaitus žvakėms jos gali anksčiau laiko detonuoti ir tada variklis pačiu svarbiausiu momentų kai reikia arkliukų :D dirbs ne taip kaip turėtų :D

Bemsas

Jai "saltesne" zvake pastatyti i "karstesni" motora - issilydis elektrodas. Jei "karstesne" zvake i "saltesni" motora - apsines nuosedom. Kuo zemesnis suspaudimo laipsnis motore, tuo karstesniu zvakiu reikia. Konkreciai tarp situ zvakiu skirtumas yra labai mazas. Pajausi skirtuma kai vietoj pvz 16 istatyti 26 :D

katana7

Mano nuomone geriausia sumontuota tokias žvakes, kokias nurodo gamintojas ir neeksperimentuoti.

Corolla06

Citata iš: katana7 Įrašytas Sausis 30, 2015, 11:37:35 AM
Mano nuomone geriausia sumontuota tokias žvakes, kokias nurodo gamintojas ir neeksperimentuoti.

Nesiginčysiu tikrai geriausia statyt kokias nurodo gamintojas ir nesukti sau galvos, bet kai siūlo už dyka tai manau nk tokio, kad ir biški kitokias įstatysiu  :D