D4D Juodi dumai , traukos dingimas MAF IR EGR VALYMAS.

Pradėjo belito77, Rugsėjis 19, 2009, 11:34:10 AM

« ankstesnis - sekantis »

tevas

Citata iš: Vladas55 Įrašytas Rugpjūtis 31, 2014, 09:33:08 AM
Nesamones raso,negali ryt maziau negu gamykliskai parasyta,gali kiek gamintojas raso arba daugiau,giriasi zmones,tuo labiau automobiliai nenauji :)

siaip tai gali, tik labai specifiskai reikia vaziuoti. O per Lenkija labai taupiai gaunasi del keletos niuansu: mazas vid. greitis, vaziuojant paskui furas sumzeja vejo pasipriesinimas. Jeigu nelenktyniaujant vaziuoti ir be autostradu lenkisku. Paskutini karta Lenkija iveikiau su pilnai uzkrauta auto 5.1 l/100 km cia su dcat, jei ka.

naujas32

Citata iš: tevas Įrašytas Rugpjūtis 31, 2014, 10:35:39 AM
siaip tai gali, tik labai specifiskai reikia vaziuoti. O per Lenkija labai taupiai gaunasi del keletos niuansu: mazas vid. greitis, vaziuojant paskui furas sumzeja vejo pasipriesinimas. Jeigu nelenktyniaujant vaziuoti ir be autostradu lenkisku. Paskutini karta Lenkija iveikiau su pilnai uzkrauta auto 5.1 l/100 km cia su dcat, jei ka.
na su galingesniu auto tai taip nelinktiniaujant bet su 85kw tai nelinktiniaujant vos ne dugnais gaunasi :D cia kaip ir visur silpnesnis varilio ekonomiskumas tik ant popieriaus, teko pasivazinet su mb s500 su dujom tai keliones  kaina kuro gavosi panasi, bet skirtumas kur 85kw ir 225kw

Saulius SSS

Buvo diskusija nelabai temoje http://toyotaclub.lt/forumas/index.php/topic,4420.msg96192/topicseen.html#msg96192
Kad lengviau butu galima rasti,perkeliu cia
    Vakar po krepsinio nejau gerti alaus ''uz pergale'' ,o susirinkau zaislus ir pirmyn prie EGR valymo. Kaip supratau,gal niekada jis ir nebuvo valytas. Kadangi mano turimi irankiai skirti labiau gulejimui dezuteje,o ne prikepusiems varztams atsukineti,teko gerokai papluseti,kol atsukau. Tam darbui reikia 12mm galvutes ir varatoko su prailginimu. Dar sesiakampio elektromagnetui atsukti nuo EGR.Tai,ka radau nuemes EGR mane nustebino daugiau nei tikejausi isvysti. Suodziu dax..ja. Priauge kaip reikiant. Trauka nesiskundziau,kuro valge tikrai nedaug. EGR cleaner labai veiksmingas. Papurskus suodziai tirpsta. Na bet isnaudojau visa flakona. Kiek imanoma isvaliau vamzdi.Kolektoriu teko grandyti atsuktuvu pries tai uzkisus isiurbimo skyle popierine servetele. Suodzius is kolektoriaus traukiau dulkiu siurbliu anam slangos gale istatydamas dvieju sluoksniu virtuvine pasluoste,kad suodziai nepatektu i siurbli. Pastoviai uzsikisinejo ir siurblys nebepatraukdavo. Reikdavo vis ispurtyti ir istatyti svaria pasluostes vieta. Uztrukau apie pusantros valandos. Daug laiko sugaisau del irankiu. Viska surinkes isbandziau masina. Uzsidege 3 lempuciu kombinacija. Joms degant trauka buvo normali. Po 5min uzkurus,lemputes nebeuzsidege  :) . Kaip rasiau masinos trauka nesiskundziau ir pries tai,na bet gal ir pagyvejo kokiais 5KW  :think: . Cia jausmas ,kaip ir nusiplovus ir ''issiciutnijus''  (issivalius  :) ) masina,ji traukia geriau  :) . Paskutine nuotrauka daryta siandien ryte nugaravus plovikliui. Tie suodziai tik is EGR. Panasiai tiek pat ispurciau ir i siuksliu konteineri nuo pasluostes is siurblio.
     Reziume:  Ploviau siaip ''for fun'' profilaktiskai. Tikrai manau ,kad karts nuo karto,kas pora metu ar metus  praplauti EGR yra gerai.  Nuo to tikrai blogiau nebus. Darbo kaina - malonumas pasikrapstant plius £5 uz ''klyneri''.   (+) (y)

https://www.dropbox.com/s/tkalrlli1q0gq8h/2014-09-07%2017.32.40.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/nv0m7zqi85x09oq/2014-09-07%2017.32.54.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/88ds2it5ulklojd/2014-09-07%2018.20.38.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/zk0ormvjw18lvgr/2014-09-07%2018.38.29.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/a6o1fi4jqn0bfj3/2014-09-07%2019.12.24.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/mbtsdg4uon1jdzd/2014-09-08%2009.16.11.jpg?dl=0
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Donis7

Sakyčiau nemažai dumblo. Aš savo EGR pernai kai valiau, tai mažiau priaugusio brudo buvo. Manau tokia proflaktika tikrai į naudą.

ketvirtasis

Vat norėtusi ir išmetimo kolektorių pavalyti, EGR-as jau sekmadienį praplautas:

ketvirtasis

Gal kas pakuždės  (h) kaip rasti ir iki jo dasikasti, iki to išmetimo kolektoriaus? (o) (o) (o)

Bemsas

O kam tau ismetimo kolektoriu valyti? Niekas jo nevalo, ten ir taip sudega viskas.

ketvirtasis

Citata iš: Bemsas Įrašytas Rugsėjis 08, 2014, 15:35:01 PM
O kam tau ismetimo kolektoriu valyti? Niekas jo nevalo, ten ir taip sudega viskas.
Tai kad valo ir jį, anam manajam avensiui pravalė, kiek žinau ir III-iam valo. Vat užsidegiau noru bent sužinoti kur jis, aišq pats nelabai įstengsiu ale vistiek.

Bemsas

Gal sumaisei su isiurbimo kolektorium? Ismetimo ten, kur dusliara.

Saulius SSS

Įsiurbimo valo. Išmetimo pirmą kart girdžiu. Norint nuimti isiurbimo kolektoriu,kaip žiūrėjau lyg ir įmanoma nejudinant variklio,bet išmetimo kolektorių tai o,o,o reikalų. Ko gero tektų kelti lauk variklį. Esu matęs daug nuimtų išmetimo kolektorių 10-15m senumo mašinom. Ten visai normalus vaizdas. Mano EGR100 kart baisiau atrodė.

ketvirtasis

Citata iš: Saulius SSS Įrašytas Rugsėjis 08, 2014, 16:37:15 PM
Įsiurbimo valo. Išmetimo pirmą kart girdžiu. Norint nuimti isiurbimo kolektoriu,kaip žiūrėjau lyg ir įmanoma nejudinant variklio,bet išmetimo kolektorių tai o,o,o reikalų. Ko gero tektų kelti lauk variklį. Esu matęs daug nuimtų išmetimo kolektorių 10-15m senumo mašinom. Ten visai normalus vaizdas. Mano EGR100 kart baisiau atrodė.
Dar ten mano poste kablelių nėr, reikėjo ir tai paminėti. :E Na supainiojau žinau kad labai skirtingi dalykai :goodboy: :goodboy:

Saulius SSS

Saulius SSS

Siandien sugalvojau pajungti ELM 32 i OBDII. radau klaida po EGR atjungimo. (0607 ar 0605 nepamenu.ne apie tai). EGR bla bla bla. Ir neatjungiau to ELM327. Vaziuojant supratau,kad masina pradejo vaziuoti kaip prisvilusi. Nesupratau del ko.Po to prisiminiau,kad vazineju neatjunges ELM327.Bevaziuojant istraukiau-niekas nepasikeite. Prie sviesoforo buvo proga perkurti masina ir... masina vel atsigavo. Vel traukia su ugnele. Reiskia ELM327 kazka glusina.
Gal but kazkam pravers mano pastebejimas.

rolikas

As jau kuri laika vazineju pajunges blutufini OBD. Reiks issitraukt, gal pajusiu skirtuma .

ketvirtasis

Citata iš: Saulius SSS Įrašytas Rugsėjis 09, 2014, 21:45:00 PM
Siandien sugalvojau pajungti ELM 32 i OBDII. radau klaida po EGR atjungimo. (0607 ar 0605 nepamenu.ne apie tai). EGR bla bla bla. Ir neatjungiau to ELM327. Vaziuojant supratau,kad masina pradejo vaziuoti kaip prisvilusi. Nesupratau del ko.Po to prisiminiau,kad vazineju neatjunges ELM327.Bevaziuojant istraukiau-niekas nepasikeite. Prie sviesoforo buvo proga perkurti masina ir... masina vel atsigavo. Vel traukia su ugnele. Reiskia ELM327 kazka glusina.
Gal but kazkam pravers mano pastebejimas.
Jokio skirtumo ir man teko pavažiuoti su blutufiniu visa kelionė apie 7-8 val ir traukė kaip bitutė. Juk tas lizdas skirtas diagnostikai ir jei nieko lišno nedarei tai ir veikti turi normaliai. Nebent tas tavo ELM labai blogas.