Reikalingos detalės keičiant pagrindinį diržą

Pradėjo MantasT, Spalis 01, 2009, 00:29:44 AM

« ankstesnis - sekantis »

MantasT

Ruošiuosi pasikeisti pagrindinį variklio diržą (Corolla Verso 2003 D4D Europa). Detalės mano (gaunu pigiau), bet nežinau kokių reikės. Kiek atsimenu reikės šių (kodai pagal www.japacats.ru):
1.   Pagrindinis diržas 13568-29035
2.   Pagrindinio diržo įtempėjas 13540-27011

Paskambinus į vieną servisą pasakė, kad dar tuo pačiu reikės pakeisti ir:
1.   Parazitinį guolį
2.   Vandens pompą (?)
3.   Guoliukus (kokius?)
4.   Generatoriaus dirželį (jis čia prie ko)?
5.   Vairo stiprintuvo dirželis
6.   Sureguliuoti variklio vožtuvus
7.   Dar kažką tokio minėjo...
Ar tai tiesa? Jei taip, kokie tų detalių kodai pagal japancats.ru? Nes kiek žiūrėjau pagal viena corolla verso repair manual'ą, tai tai išvis tik Timing belt keičiamas (kažkaip sunkiai tikėtina).
Taip pat gal turite rekomenduoti kokį servisą, kuris tai galėtų atlikti?

ketvirtasis

Jokiu būdu nedaryk šito pas tuos meistrus. Man irgi ten pribūrė panašiai kaip ir tau. Lirosa parduotuvė turi savo garažą, kuriame viską atlieka. Tai tas meistras irgi man išvardino visą litaniją ir dar prigrasino kitaip neduodu garantijos arba net neapsiimsiu. Pasiunčiau aš jį (gan riebiai). Ir nuėjau į AUTOTOJĄ su mano medžiagom viską pakeitė. Pagr. dirželį, parazitą ir tempimo guolį, Tas parazitas tai tikrai toks ir yra, kainuoja gan nepigiai. Berots keičiau visus dirželius.
Tik nepirk medžiagų turguje. Kuro filtrą ir tepalus su filtru pats pasikeičiau. Tokius darbus gėda būtų kitiems duoti daryti, na ir kapeikų susitaupo.

MantasT

"Kuro filtrą ir tepalus su filtru pats pasikeičiau." - per akciją su viskuo 160 lt. ranku šįkart nesitepiau;)
Maždaug panašias išvardintas detales minėjo ir kiti servisai kur paskambinau. Pažįstamas, kuris parveš detales irgi panašias suminėjo. Dar ir internete radau http://www.automobiliuremontas.lt/paskirstymo-dirzo-keitimas. Na detales susirinksiu. Man įdomu pas ką reikėtų tvarkytis? Kas servisą kokį rekomenduos? Kuriame bent jau meistras bus keitęs variklio diržą? Iš tikrųjų varau paskambinsiu dar ir į Autotoją dėl kainos.

ketvirtasis

Varyk į Autotoją ir bus ramu. Nes pas juos darbai nėra brangūs, palyginus su kitais. O garažo meistriui tokios mašinytės vežti Uch baisu - gaila.

pauliusdd

Man gaila tūkstantį litų palikti pas juos.
टोयोटा इस बल.

Edvatronas

nu jo.... tuo labiau lengvai jis ten keiciasi, tai ne pas mane :D

ketvirtasis

Man autotojoi kainavo visi tie darbai apie 400. Palyginus nebrangiai su tuom kai Picnicui sumokėjau apie 200 ir poto rimtas meistras pamiršo uždėti vieną motoro tvirtinimo varžtą. Jei Ritam servise sumoki keliais litais brangiau, tai išrašo visus reikiamus dok. man kažkaip ramiau miegasi.

horn

Sauliau, taupai ant tepalo keitimo? Garažiniam ar servise nuvežu ir pakeičia už 20lt tuos tepalus, kaip tik šeštadienį pagaliau prisiruošiau ir nuvežiau saviškę, kad pakeistų tepalus, tai pagyrė, kad tepalas išskirtinai brudnas. Sakė-kokį š...dą susipylęs, o ten buvo Liqui moly tepas su molibdenu. Nu vienu žodžiu niekam nerekomenduoju tokio piltis. Naaišku, pavėlavau 5000 su keitimu, bet vis tiek kitų firmų tepalai taip neatrodydavo.
Be to jei keičiate pagrindinį diržą, tai pagailėti dar poros šimtukų vandenspompai, manyčiau, kad yra nepraktiška, nes su nauju diržu dažnai sena vandens pompa pradeda greitai leisti, o diržą vėl reiks nuiminėti papildomai.

guminis

pauliusdd

Na kaip jūs, bet aš linkęs taupyti. Šiandiena per 3 valandas išsiardžau ir pakeičiau diržą. Rytoj liks pakeisti generatoriaus įtempėją ir pabaigti surinkti. Jokio ten stebuklo nėra. AutoDatoje atsispausdinau, kaip turi būti ir viskas.
टोयोटा इस बल.

ketvirtasis

Tepalus pats keiciu tik is principo jokio cia taupymo. Tiesio paciam visko norisi pabandyti ir panashiai. Signlizacija, parkavimo sistema, ir webasto pats dejausi. Be abejo sutaupiau nemazai, bet gavau tiek patirties kad oi-jo-joi. Tiesiog esu krapshtukas, to jau nepakeisiu.
O kaip tau Pauliau sekasi su tum mashiniuko uzkurimu?

kaktusas

Na žiūriu kad kas pats tvarkosi mašinas, tai galvoja kad visi taip gali,bet šiaip ne visi turi ir garažus, sodus, ar nuosavus namus, kur galima tuo užsiiminėt, bet krapštytis mašinoje daugiabučio kieme tai atsiprašau, bet ne ;)

Citataguminis parašė:
nemanau kad verta blaskytis, ypac dabar: http://www.autotoja.lt/index.php?s_id=781〈=lt

Galėtų Autotoja ir Vilniuje atsirast, nes tokvila vienintelį ką pasiūlė geresnio tai tepalų keitimą.

pauliusdd

Citataketvirtasis parašė:
O kaip tau Pauliau sekasi su tum mashiniuko uzkurimu?
Dar prie šio gedimo rimtai nepriėjau. Bet dvigubas pakaitinimas nepadėjo. Jaučiu, kad kažkur kuro sistemos padavime atsirado skilute, arba kuro filtro vožtuvas nebelaiko.
टोयोटा इस बल.

MantasT

Ką tik kalbėjau su Autotoja - variklio diržo keitimas (keičiasi diržas ir du guoliai) 300lt. Sakė, dėl pompos reikia žiūrėti ar neleidžia ar dar kas nors, bet rekomenduotina pasikeisti. Tai dar papildomai kainuos "keliasdešimt litų". Na ir žinoma - 20% :) Dėkui už nuoroda. Normaliai pakalbėjo (Andrius berods). Dėl to, kad detalės mano, jokių problemų. Nurodė keičiamų detalių numerius:
1. IDLER SUB-ASSY 13503-27010 (guolis)
2. IDLER SUB-ASSY 13505-27010 (guolis)
3. Diržas 13568-29035
4. Vandens pompa (šitą pamiršau paklausti, o dabar neberandu koks kodas :(.
Na ką galiu pasakyti - siūlo vienam servise padaryti už ~200 lt (mokėt, matyt be PVM ir pan.). Tau jau manau geriau truputį daugiau bet tegul daro meistrai, kurie tą daro pastoviai toyotoms.
O kaip dėl vožtuvo reguliavimų ir vairo stiprintuvo dirželio keitimo - kas tai ir ar jų reikės - apšvieskite mane.
Dar keista, kad neminėjo, jog reikėtų pakeisti ir TENSIONER ASSY 13540-27011(čia irgi kaip ir įtempėjas?) - maniau, kad šitą daiktą irgi reikia keisti? Chebra padėkite su tomis keičiamomis detalėmis - kurias man reikia užsakyti? Nesinori užsakyti per daug, bet nesinori, kad remontuojant paskambintų iš serviso ir sakytų "trūksta dar ir to". Tada ryškiai reikėtų permokėti.

pauliusdd

Kaip sakoma keisk viską ir bus ramu. :)
O jei rimtai, tai aš irgi klausiau toyotos servize dėl TENSIONER ASSY (tai yra pagrindinio diržo įtempėjas), tipo nereikia keisti, bet jo niekaip nepatikrinsi. Jis yra hidraulinis ir kada pradės leisti per salniką tepalą nežinia. Ji vakar nuėmiau, tai atrodo kaip naujas, bet vistiek keičiu. Nedaug tie pagalbiniai diržai kainuoja, tai pasikeisk.
Dar pas mane išlindo generatoriaus įtempimo guolio gedimas. Kai nuardžiau, tik tada pastebėjau. Šiam įtempėjui reikia tik pakeisti guolį Nr.6203. Jį galima perpresuoti.
Dar yra kito diržo įtempimo guolis. Pas mane jis geras.
टोयोटा इस बल.