Variklio garsas*

Pradėjo singlas, Spalis 11, 2009, 11:21:01 AM

« ankstesnis - sekantis »

mmersass

Man tai šaltais orais ryte apsukos pakyla kai pečiukas būna apie +25C sumažinu iki +23, tada nukrenta apsukos.
'05 Avensis 2.0 D4D TSpirit

Memelis

Pas mane apsukos esant saltam varikliui ir veikiant peciukui pakyla iki 1100, veliau nukrinta iki 1000, dar po keliu min iki 900. Aisku, kad esant variklio aukstesnems apsukoms jo garsas ir vibracija didesne, bet tai naturalu. Vasara esu pastebejes, kad kai isijungia kondicinierius esant labai karstam orui apsukos irgi pakyla iki 1100 ant tusciu. Tai lemia tas, kad varikliui reikia daugiau jegos sukti kondicinieriaus kompresoriu ar generatoriu, ko pasekoje pakelia apsukas.
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

singlas

:) Dėkui,išsiaiškinom,apsukos sukilo dėl šalto oro:p

Henris

HDPaulius: gal kartais pirma ziema vazineji su siuo auto, vasara tokiu dalyku praktiskai nebuna i peciuka nelabai reaguoja saltas variklis, bet lauko temp nukritus zemiau 10 laipsniu variklis reaguoja i kiekviena peciuko reguliavima (saltas variklis). Beje kas liecia antifrizo keitima, man irgi keite toyotos atstovybej, tai kol pats nenusiorinau, teko 2 dienas dapilynet antifriza, nes vis nukirsdavo zemiau min ir kai dapildavau ispusdavo lauk per nuorinimo slangele, nuvaziavau isgaidinau toyotos meistrus ir saltam vaikliui atsidares ispletimo bakeli pamaigiau slangas, nuo to laiko antifrizas savo vietoje tfu tfu tfu...
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

HDPaulius

Supratau. Tiksliau tariant man keista, jog kai ant pačio raudoniausio indikatoriaus vėjelį, kad pūstų, tai man apsukos pakylą iki 1100, nesvarbu ar šaltas variklis ar sušilęs, kodėl taip yra? Nes kaip sakiau, seniau nebuvo tokių dalykų, kai buvo ant MAX raudono nustatyto. Su apsukom viskas gerai, kai man irgi sušyla variklis nukrenta iki 900, o kai šaltas tai 1000 laikosi, bet va su tuo raudonumo max nesuprantu, ko jis ten kilnojasi. Aišku, pauliusdd aiškino, kad atsidaro didysis aušinimo ratas, kad greičiau sušiltų.

Vasaris

PAs mane avensyje, jei kuri su isjungtu ventiliatoriu apsukos normalios (~900). Ijungus pakyla iki 1100. Ir nesvarbu koks oras. Pasyla variklis, nukrenta iki 900. Is pradziu keistokai atrode, bet pripratau ir nekreipiu demesio.

HDPaulius

Aš suprantu, bet kaip sakau, man apsukos pakyla TIK tuo atveju, jeigu įjungiu, kad pūstų karštą orą, t.y ant pačio raudoniausio indikatoriaus nustatau, tada apsukos visada būna 1100 ir nesvarbu ar variklis šiltas ar ne, o kitais atvejais 900. Tai natūralu ar blogai nuorinta sistema?

M, gali kas pakomentuoti? pas Jus visus taip?

HDPaulius

Prikėliau temą. Prikėliau temą, gal kas turi minčių, kaip viską sunormalizuoti? Beje, štai įkeliu video, kaip atrodo. Kai apsukos palyka 1100, tai būna atsukta ant pačios raudoniausios atžymos, o kaip truputį atgal atsuku, tai jos nukrenta iki 1000. Dar pastebėjau, jeigu nelaikau visą laiką ant raudoniausios atžymos, t.y iki galo atsukto pečiuko, tai man tada tik dabartinė temperatūra sušyla tik iki kokia 60-70C ir ne daugiau, tada tenka atsukti iki raudoniausios vietos, tada temperatūra būna kaip priklauso 90-98C. Gal turite minčių ir idėjų, kaip panaikinti šią problemą?

Ačiū

Video: peciukas.wmv - 2.5 Mb

mind

O tu pasukiok dar ir vairą kartu, bei pamaigyk stabdžių pedalą, tai pakils iki 1500. :D
Na jei rimtai , tai į tai net neatkreipiau dėmesio, bet paaiškinimas toks pat , kaip ir su vairo pasukiojimu.
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

HDPaulius

Mind, ačiū už pasiūlymą, bet nemanau, kad tokie pasiūlymai turi apsukų pakilimui esmės.

Laukiu protingų patarimų

mind

Turi.
Jei netiki pabandyk, dar šviesas ilgas įjunk ir kondicionierių, pamatysi kaip apsukos kyla nuo tokiu dalykų. Kadangi tai yra energijos naudotojai, o kad visa tai, kas ją naudoja "nepadustų", tai variklis automatiškai kelia apsukas.

"kai ant pačio raudoniausio indikatoriaus vėjelį, kad pūstų, " --- Tai ir yra padidintos energijos sąnaudos.

Vakare pažiūrėsiu ar pas mane ir nuo ventiliatoriaus kyla.

Ir kodėl temos pavadinimas- "Variklio garsas"?:|
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

Henris

Video nesimato kokia variklio temperatura, jei variklis saltas, ir jungineji peciuka tai taip ir turi elgtis. Pas mane tas pats. Tik sito nevyksta kai variklis isiles iki darbines temp.

HDPaulius

Henris, video temperatūra tik ką tik užvedus. Kol man nepakeitė aušinimo skysčio, tai šaltam varikliui visada būdavo apsukos 1000. Kai truputuką sušildavo, tai laikydavosi 900 ir ne daugiau, nesvarbu ar buvo pečiukas atsuktas iki pačio raudoniausio ar ne, tai įtakos neturėjo, o kai pakeitė, tai atsirado tokia problemikė. Kai man sušyla iki dabartinės temperatūros, tai apsukos irgi laikosi 900, o kartais ir 1100, nesuprantu. Nebent blogai nuorinta Jų. Kas turi minčių ir idėjų?

Ačiū

Henris

Kitas klausimas: o pries keiciant antifriza, jo kiekis gal ant minimumo buvo ar zemiau min zymos? Nes kartais tai itakoja variklio ausinimo ir peciuko darba. O siaip jei prastai nuorinta tai turetu labai ilgai silti variklis ziema, nes antifrizas necirkuliuoja...

HDPaulius

Prieš keičiant lyg buvo tarp minimumo ir maximumo. Man sakė, kad jie užpylė MAX. Variklis pakankamai greitai sušyla, jeigu pečiuką įjungiu ant pačios raudoniausios atžymos. Kaip ir sakiau, jeigu aš neįjungiu ant pačios raudoniausios žymos, tai ilgai šyla, nors pučia šiltą orą, bet daviklis tik pakyla iki 60-70C ir lyg suprastų, kad užtenka, o toliau net ne kylą temperatūra. Taip gali važinėti, o jeigu nori iki normalios temperatūros, tai reikia pečiuką atsukti iki pačios raudoniausios atžymos. Nes kai jie orinimą darė tai tik  pečiuką atsukė ir viską, o tada man pasiėmus mašiną, kai dabartinę temperatūra pasiekdavo 95-98, tada tik apsukos nukrisdavo iki 900. Kiek pasiskambinau meistrui, sakė, kad galėjo blogai nuorinti. Pats užsivariau ant kalniuko, atsukiau pečiuką ant pačios raudoniausios žymos ir birbinau iki dabartinės temperatūros, atsukau nuorinimo kamštį, oras pasišalino ir nuo tada prasidėjos tie visi dalykai su tom apsukom ir pečiuku.

Ačiū, laukiu minčių