D4D engine preheater. Kaip veikia?

Pradėjo drwtsn, Spalis 20, 2009, 12:29:08 PM

« ankstesnis - sekantis »

evaldunia

nezinau ar taip ar ne, nes labai jau painiai visur vadina (tipo power heater ir tt)
pas mane tipo tas elektrinis ir nesuprantu veikia jis ar ne:|
2011 Toyota Avensis III 2.2 D4D.
2008 Toyota Auris 2.0 D4D.

Markelo

Uzvedus varikli ijungiu si mygtuka (bandziau kai buvo -2) po 2-3min nuo mygtuko ijungimo pasigirsta garsas toks kaip vinies kalimo,kaip strigimo..dungsejimas toks.. jei laikai ijunges ilgiau tai tas garsas palieka vis daznesnis.. Kita ryta prie tokios pat temperaturos ijungiau mygtuka ir kartu su juo ijungiau peciuka (pastaciau ant auto) tai garso to nebuvo po 2-3min..
Toyota Avensis 2001 D4D | 81 kW | Mėlyna

Denso

Sveiki klubiečiai,
šiandien paskyriau laiko panagrinėti galimybę patobulinti avensio šildytuvo sistemą, padarant ją autonomine. Čia labiau domėjausi ne garažiniu variantu, bet ką galėtu pasiūlyti gamintojas. Tai-gi mūsų šildytuvo gamintojas yra kaip jau čia rašė Eberspächer, modelis Hydronic II D5W (bent jau manę domino restailinginiam 2,0L D-4D varikliui). Gamintojas turi devaisa, kad padaryti mūsų paprasta, ir beveik niekam tikusi (naudos jo aš beveik nematau, kam man šildyt variklį, kai aš jau važiuoju, ir tuo labiau, kad jis ne ką greičiau prišildo nei be jo) šildytuvą autonominiu šildytuvu. Matyt Toyota pataupė, ir idiegė į mūsų modeliuka tik puse normalios sistemos (nors iš optimistinės pusės žvelgiant gal reikia dėkoti kad nors puse įdiegė, ir yra nuo ko pradėt :)) Tai vat, suradau Lietuvoje firmą tiekiančia Eberspächer gaminius. Jei kam įdomu, tai firma vadinasi Leopolis. Susisiekiau su vadybininku, ir pasirodo patys Toyota atstovai Lietuvoje pas juos perka tuos montavimo rinkinius, ir pas savę montuoja visiems norintiems. Tai vat, paties rinkinio kaina yra 701,80 Lt, bet reikalingas dar valdymo pultas, arba paprastas, programuojamas už 290 Lt, arba nuotolinis 1040Lt. Dar reikia sumontuot, o tai pas juos kainuoja apie 500 Lt. Ir tai visumoje gaunasi apie 1500 lietuviškų pinigų. Tai vat, artimiausiu metu planuoju tobulint savo avensiuką, kad žiema taip nesikankintu rytais. Jei kam padės mano info, man bus malonu ;)
Tai aviganis turi būti vokiečių, o mašina japonų!!!

Tuziukas

CitataDenso parašė:
Sveiki klubiečiai,
šiandien paskyriau laiko panagrinėti galimybę patobulinti avensio šildytuvo sistemą, padarant ją autonomine. Čia labiau domėjausi ne garažiniu variantu, bet ką galėtu pasiūlyti gamintojas. Tai-gi mūsų šildytuvo gamintojas yra kaip jau čia rašė Eberspächer, modelis Hydronic II D5W (bent jau manę domino restailinginiam 2,0L D-4D varikliui). Gamintojas turi devaisa, kad padaryti mūsų paprasta, ir beveik niekam tikusi (naudos jo aš beveik nematau, kam man šildyt variklį, kai aš jau važiuoju, ir tuo labiau, kad jis ne ką greičiau prišildo nei be jo) šildytuvą autonominiu šildytuvu. Matyt Toyota pataupė, ir idiegė į mūsų modeliuka tik puse normalios sistemos (nors iš optimistinės pusės žvelgiant gal reikia dėkoti kad nors puse įdiegė, ir yra nuo ko pradėt :)) Tai vat, suradau Lietuvoje firmą tiekiančia Eberspächer gaminius. Jei kam įdomu, tai firma vadinasi Leopolis. Susisiekiau su vadybininku, ir pasirodo patys Toyota atstovai Lietuvoje pas juos perka tuos montavimo rinkinius, ir pas savę montuoja visiems norintiems. Tai vat, paties rinkinio kaina yra 701,80 Lt, bet reikalingas dar valdymo pultas, arba paprastas, programuojamas už 290 Lt, arba nuotolinis 1040Lt. Dar reikia sumontuot, o tai pas juos kainuoja apie 500 Lt. Ir tai visumoje gaunasi apie 1500 lietuviškų pinigų. Tai vat, artimiausiu metu planuoju tobulint savo avensiuką, kad žiema taip nesikankintu rytais. Jei kam padės mano info, man bus malonu ;)

Sutinku jog tai gera info, ir yra geri tokie dalykai, na bet 1500 tai neaukociau..geriau pasalciau..:)

ketvirtasis

Na kam tokias sumas mėtyti, padevėtas nei 500 nekainavo. O dėl to dėtis ar ne tai pasakysiu iš praktikos - puikus dalykas tas AUTONOMINIS webasta. Ateini, o jau mašiniukas šiltas burbt ir jau važiuoji.
O dėl to kad perdaryti tą "preaheterį" į autonominį manau problemų būtų
nemažai.
Gal pasikartosiu,bet pirmam susipažinimui pilnai pakaks:
http://ikelk.lt/items/yWn-RXr8HB

Memelis

Cia tai gerai ir aiskiai viskas parasyta. O kur galeciau rasti savo Corollai Verso toki instaliavimo manuala?
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

lioska

Gal kas zinot kur Vilniuje paziuret kodel neveikia preheateris?
Buvo 2001 Avensis T22 2.0 D D4D 81kW
Dabar 2006 Corolla Verso 1.8 B 95kW

Algirdasss

Citatadrwtsn parašė:
Na kągi, po kurio laiko vėl sugryžtu prie savo temos ir su geromis žiniomis. Vis dėlto, tenka pripažinti, kad šitas pašildymas tikrai veikia, tačiau niekas nekaltas kad pats žioplas būdamas nemokėjau tinkamai juo naudotis. Taigi, visa paslaptis yra ta, jog užkūrus auto, įjungiame šitą paslaptingą mygtuką, tada įjungiame kondicionierių ir nustatome temperatūrą ant maksimalios padėties. Šilimas prasideda po poros minučių, o pradėjus važiuoti ir pakilus apsukoms efektas didėja. Be viso to ne tik salonas greičiau sušyla, bet ir variklis.

p.s. čia variantas, kai pašildymui naudojamos išmetamosios dujos ir atvirkštinis kondicionavimas.

Afigelnai!!! Dekui drwtsn uz sita info. Man irgi kildavo klausimu, kodel mano preheateris neduoda jokio efekto. As kaip suvalkietis vazinedavau ziema isjunges A/C ... o pasirodo dariau didele klaida. Nezinau tiksliai koks mano preheaterio tipas, bet ijungus ta "paslaptinga mygtuka" ir A/C i salona siltas (tikrai siltas!!) oras automatiskai (jei rezimas AUTO ijungtas) pradedamas pusti po kokios ~minutes kai variklio temp. rodykle guli ramiai pacioje apacioje. Temperaturos nebutina nustatineti ant MAX, nebent jum labai salta:)  Ir plius kitas A/C privalumas ... kontroliuoja oro dregnuma, todel ATE uzrasojusiem langams ... Toyotos forumuose kitose salyse raso, kad net klimai sveikiau buti ijungtai nuolatos.

Skrajunas

Kad webasto būtų įstatytas gamykloj , manau , kad auto turėtų būti parkeliavęs iš šiaurės ar bent vidurio Europos šalių kur klimatas yra šaltesnis.

ryckak

esu mates svediskose auto rozete buferyje, po to paaiskejo, kad ten kiba kazkoks preheater'is kur nuo el. tinklo neuzkurta auto pasisildyt gali, kaip opcija visai neblogas dalykas, tik pas mus turbut tokiu salciu nera, kad taip auto uzsaltu.

Renis

Na kai kokiu -23 pas mus cia (ant dienu planuoja but) tai jau irgi naudingas dalykas butu ;]
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

Tuziukas

nieka nejauciu yra ar nera tas preheater :D

mmersass

pas mane kai jis ijungtas girdyti po kapotu kazkoks uzimas :)
'05 Avensis 2.0 D4D TSpirit

Tuziukas

Citatammersass parašė:
pas mane kai jis ijungtas girdyti po kapotu kazkoks uzimas :)
bet efekto turbut nelabai jauciasi kaip ir visiems ane?

ryckak

kodel nera? yra tas efektas, tai tikrai, tik gal ne toks kokio visi tikisi ar noretu, na, bet man kiek pasirode tai variklis gal dvigubai greiciau pasyla nei be preheaterio.