D4D engine preheater. Kaip veikia?

Pradėjo drwtsn, Spalis 20, 2009, 12:29:08 PM

« ankstesnis - sekantis »

Gincius

Mano auto iš Leipcigo. Įmontuota Webasta(Thermo Top C) Toyotos atstovybėje(kainavo 1976 eurus). Valdymas tik distanciniu pulteliu. Garaže jungti pagal instrukciją griežtai draudžiama. Todėl turiu išvaryti į kiemą. Klimato kontrolė nusistato ant HI. Jokio A/C jungimo. Po 3 minučių pradeda pūsti pakankamai šiltą orą. Po 10 min prieš pradėdamas važiuoti galiu drąsiai nusivilkti paltą. Pagal instrukciją valandai suvartoja 0,7 litro benzino. Daugiau kaip 10 min nejungiu, nėra reikalo. Tai gaunasi, kad per 10 min suvartoja tik 0,12 litro benzino? Visiškai nerealu, kadangi užšyla ir variklis ir salonas. Išeitų, kad ją apsimoka jungti visada, nes šaltas variklis kol užšils sunaudos kaip minimum 1 litrą kuro papildomai.
[mail][/mail]

mmersass

CitataTuziukas parašė:
Citatammersass parašė:
pas mane kai jis ijungtas girdyti po kapotu kazkoks uzimas :)
bet efekto turbut nelabai jauciasi kaip ir visiems ane?
efektas jauciasi ir gan geras, na nzn kaip pas kitus bet man greit sysyla :)
'05 Avensis 2.0 D4D TSpirit

Tuziukas

Citatammersass parašė:
CitataTuziukas parašė:
Citatammersass parašė:
pas mane kai jis ijungtas girdyti po kapotu kazkoks uzimas :)
bet efekto turbut nelabai jauciasi kaip ir visiems ane?
efektas jauciasi ir gan geras, na nzn kaip pas kitus bet man greit sysyla :)

pas mane irgi tas uzimas girdisi, bet kazkokiu stebuklu nejauciu..ijungus preheater girdisi kad kazkas pradeda dirbti, bet noretuos geresnio efekto..:)

egariukas1

Kadangi arteja ziema,noriu prikelt tema,ar kas pasidare autonomini hidronika,jei tai,tai kaip su ausinimo skyscio cirkuliacija?Kiek zinau juose nera siurblio skysciui varinet,ka galima primastyt?

ketvirtasis

CitataBagamotas parašė:
Kadangi arteja ziema,noriu prikelt tema,ar kas pasidare autonomini hidronika,jei tai,tai kaip su ausinimo skyscio cirkuliacija?Kiek zinau juose nera siurblio skysciui varinet,ka galima primastyt?
Tai kad tamsta labai klystat, juose yra ir siurblys vandeniui varinėt ir oro "kompresorius" kad ugnis geriau degtų. Nėro pačio siurblio pas tuos agregatus, kurie jau integruoti į mašinas nes ten vandenį "varinėja" pačios mašinos vandens pompa. Ir kurie tik "padeda" motorui greičiau sušilti. O tie kurie parsiduoda atskirai, tai vat tie yra autonominiai ir nepriklauso nuo mašinos borto kompiuterio yra pilnai savarankiški su savo kompiuteriu ir visom pompom ir panaiša įranga tokių kaip distancinis, taimeris.

Prieš oro turbiną statosi oro filtras, nuotraukoje jo nėra

Duslintuvas nuvestas tiesiai į karterio dangtį, kad greičiau šiltų

Kuro pompa - dozatorius, gan įdomiai veikia toks garsas kad kas nors po mašina tiksi (veikia elektromagneto principu)

Pirmas Avensis T22 Hidronic
http://ikelk.lt/items/wd5CzyIefc

Antras Avensis T25 Hidronic
http://ikelk.lt/items/HDWMQHlKf0

egariukas1

Na as norejau suzinot,ar kas persidare i autonomini ta integruota,ar ymanoma perdaryt?Todel ir klausineju apie siurbli,valdyma manau nesunku padaryt,kompo jam nereikia,taimerio uztektu:o

Arturas

Kiek laiko laikote ijunge ta migtuka kur D4D engine preheater.( tiksliau kalbu ne apie webasto kur ant kuro sildosi, o kur elektrinis) Ar galima ji pastoviai laikyti ijungus kad visada papildomai sildytu. Gal kazkur instrukscija yra? beto kam reikalinga ijungti AC kai veikia tas pasildymas? ar as cia netaip supratau kaip naudotis juo reikia.
Foto bus veliau :)

mmersass

CitataArturas parašė:
Kiek laiko laikote ijunge ta migtuka kur D4D engine preheater.( tiksliau kalbu ne apie webasto kur ant kuro sildosi, o kur elektrinis) Ar galima ji pastoviai laikyti ijungus kad visada papildomai sildytu. Gal kazkur instrukscija yra? beto kam reikalinga ijungti AC kai veikia tas pasildymas? ar as cia netaip supratau kaip naudotis juo reikia.
as ji naudoju kol pradeda kilti temperaturos rodykle.
'05 Avensis 2.0 D4D TSpirit

AVENSIS D4D CHIP

CitataArturas parašė:
ijungi ir palieki nereikia jo isjungineti pasiekia apie 80 laipsniu issijungia automatiskai,nustatai max hot paspaudi sildytuvo mygtuka zinoma ijungi AC ,tada kondiske pradeda veikti atvirkstiniu principu ne saldo o sildo todel ir reikia ijungti AC:)

Arturas

Tai jis savaime issijungia? Bet gi tas mygtukas su fiksacija, nuspaudi ir uzsifiksuoja. Ar ten kai pasiekia tam tikra temp. issijungia lempute? nes siandien bandziau, pravaziavau apie 30 km, ir kaip dege jis taip ir dege, nieks ten neisijunge. Gal pas mane neveikia?

ketvirtasis

CitataBagamotas parašė:
Na as norejau suzinot,ar kas persidare i autonomini ta integruota,ar ymanoma perdaryt?Todel ir klausineju apie siurbli,valdyma manau nesunku padaryt,kompo jam nereikia,taimerio uztektu:o
Galima bet labai brungu ir neapsimoka, geriau iš karto perdėti autonominį. Jie skiriasi savo kompiuteriuku, o jį gauti atskirai tai paimti kitą ir perdėti.

AVENSIS D4D CHIP

CitataArturas parašė:
Tai jis savaime issijungia? Bet gi tas mygtukas su fiksacija, nuspaudi ir uzsifiksuoja. Ar ten kai pasiekia tam tikra temp. issijungia lempute? nes siandien bandziau, pravaziavau apie 30 km, ir kaip dege jis taip ir dege, nieks ten neisijunge. Gal pas mane neveikia?
pries salčius ijungiai ir pamiršai o jis automatiškai junginejasi pasiekus tam tikras temp

arytis

AVENSIS D4D CHIP, dar norejau paklausti, o jis isijungia nuo +5 laipsniu ir maziau ar visada, kai ijungtas?

Arturas

Nu idomiai cia. O kaip angliskai vadinasi jis? nes kiek ieskojau niekur neradau, butu idom manuala paskaityt.

AVENSIS D4D CHIP

Citataarytis parašė:
AVENSIS D4D CHIP, dar norejau paklausti, o jis isijungia nuo +5 laipsniu ir maziau ar visada, kai ijungtas?
nuo 5 ar 6  ir žemyn isijungia neatsimenu tiksliai