D4D engine preheater. Kaip veikia?

Pradėjo drwtsn, Spalis 20, 2009, 12:29:08 PM

« ankstesnis - sekantis »

ketvirtasis

Citatapinokis parašė:
sveiki. gal kas zinote kaip reikia perdaryti signalizacija kad pasileistu webasta nuo distancinio? signalizacijoj yra likes dar vienas laisvas kanalas.
Pigiau dar vienas pultelis

pinokis

dar vienam pulteliui reikalingas valdymas. todel ir noriu padaryt ant tos pacios signalkes

evaldunia

Citataanukas parašė:
http://www.youtube.com/watch?v=KrebNTPG1Ak&feature=related
Youtubej radau klipuka apie Toyota Avensis (2003) 2.0 D4-D diesel engine heating with the extra heater in winter time.

Taip kaip filmuke parodyta, nieko nebus.
Va kazkada buvo labai gerai aprasyta drwtsn:
"Taigi, visa paslaptis yra ta, jog užkūrus auto, įjungiame šitą paslaptingą mygtuką, tada įjungiame kondicionierių ir nustatome temperatūrą ant maksimalios padėties. Šilimas prasideda po poros minučių, o pradėjus važiuoti ir pakilus apsukoms efektas didėja. Be viso to ne tik salonas greičiau sušyla, bet ir variklis.

p.s. čia variantas, kai pašildymui naudojamos išmetamosios dujos ir atvirkštinis kondicionavimas."
2011 Toyota Avensis III 2.2 D4D.
2008 Toyota Auris 2.0 D4D.

looking4snow

Tiesiog temperatura maksimalia nustatyti reikia ar dar ir "AC" paspausti?

O kai susyla, pats issijungia tas preheateris ar reikia vel paspausti knopke, kai nebenori, kad jis sildytu?

egariukas1

Citatalooking4snow parašė:
Tiesiog temperatura maksimalia nustatyti reikia ar dar ir "AC" paspausti?

O kai susyla, pats issijungia tas preheateris ar reikia vel paspausti knopke, kai nebenori, kad jis sildytu?
Pirmam avensiui nereik nieko jungt,paspaudi knopke ir viskas

nmeras

pas mane irgi tik knopke paspaudi ir fsio

Aichi

lietuviškam Corollos eksploatavimo vadove parašyta taip:
"šildytuvas išsijungs po to, kai variklio skyriaus aušinamasis ventiliatorius maždaug 2 minutes aušins šildytuvo komponentus".
Praktikoj tai niekad nelaukiau kol šildytuvas pats išsijungs. Kai tik variklis pasiekdavo darbine temperatūrą pats išjungdavau mygtuku.

looking4snow

O tai kaip reikia suprasti, kad jau issijunge? Ta knopke atsoka pati ar kaip? Nes pas mane ji isispaudzia ir uzsidega oranzine lempute.
Tai gerai supratau, kad I Avensiui nereikia temperaturos ant max atsukti?

nmeras

pas mane pvz ijungus uzkyla apsukos iki 1,2k, o kai atsijungia tai buna 800aps, jei ne ant max temp pasatatyta, nes jei ant max temp tai jei neuzsile tiek, tai ir be preheater buna apie 1k apsuku.

egariukas1

Citatalooking4snow parašė:
O tai kaip reikia suprasti, kad jau issijunge? Ta knopke atsoka pati ar kaip? Nes pas mane ji isispaudzia ir uzsidega oranzine lempute.
Tai gerai supratau, kad I Avensiui nereikia temperaturos ant max atsukti?
Nereik nieko sukint,nes jei pastatai max temperatura tai uzkyla apsukos.Knopke lieka ispausta,dega orandzine spalva,bet pats sildytuvas jau neveikia,gali isjungt kada nori,gali ir neisjungt visai.O pas NMERAS visiskai kitoks pasildytojas,greiciausiai elektrinis,jis nei uzia,nei kura degina kaip kad Hidronic pirmam avensy

nmeras

na kol kas neisiaiskinau koks ten sildytojas pas mane gal ir elektrinis :) bet apsukos uzkyla iki 1200 kai ijungiu :) kazkas kartais ir uzia, bet gal turba :)

egariukas1

Jei nera dumu is po masinos vidurio ir nekaukia kaip reaktyvinis lektuvas tai ne hidronikas

pinokis

jai gera webasta dumu is jos ir nesimatys. pas mane kaukia bet tikrai ne kaip reaktyvinis o dumu nesimato.

looking4snow

Pas tave tikrai Webasto? Ar cia kaip zvejai kazkodel visas sukriukes vadina mepsais, taip tu visus preheaterius webastomis? :)

pinokis

pas mane tikrai webasta nes pats ja dejau. tiesiog nesimato dumu, kaip is po vasaros ijungiu tik tada duma ismeta o paskui nieko nesimato