Carina E reikia patarimo

Pradėjo gisas, Spalis 26, 2009, 20:37:47 PM

« ankstesnis - sekantis »

gisas

sveiki,
kadangi turim jau viena karina ir esam labai patenkinti(kokybe), tai reiketu dar vienos,
turim 2.0d be trubinos ir jos gan nemazos kuro sanaudos(tikejomes mazesniu), su sia karina vazineja teva, na ir as kartais prigriebiu:) pats turiu renault safrane irgi super automobilis uz tokia kaina abejoju ar imanoma rasti kita auto su tiek komforto, per tris metus pakeiciau tik generatoriu sailenbloka viena ir viena stabilizatoriu. bet.... atejo sunkmetis sumazejo darbo, sumazejo ir alga:( nebeislaikau.... teisingiau nebespeju kuro pilti, taigi nusprendziau pakeisti ja i karina( nes daugiau nematau sau tinkancios tojotas, arba jei tinka tai neipreku:D) zodziu safrane ima kazkur 9ltr benzino uzmiestyje ir koki 11 mieste, galvojau deti dujas bet abejoju ar islosciau, manau tik pinigus sukisciau.
taigi reikia patarimo:
1. ar islociau pakeites i tarkim 1.8 benzina(ekonomiskesne uz mano safra) ir kokios sio variklio kuro sanaudos
2.ar imanoma nupirkti bent kelis metus eksplotuoti tinkama carina uz safo kaina (~3500) aisku dar galeciau damoketi iki kokiu 4000-4500lt daugiau siuo metu nenoriu moketi nes neaisku ar po pusmecio isvis bebus darbu:)
aisku komforto atzvilgiu tai skirtumas min 3 kartus, bet ka padarysi
 dekui uz pasisakymus ir patarymus,
P.S prasau "nevarykit" ant renault, bent jau safrane tikrai puiki masina, jei ne kuro sanaudos tikrai nekeisciau, aisku su japonu nepalyginsi bet pries daugeli vokieciu tikrai pranasesne:D
Internetas, televizija, telefonija
Avensis '04 2.0D-4D

Smac

Tai idomu kiek tas daug Dyzelio ryja Carina 2.0D? Siaip neturejau tokios, bet Avensis I 2.0D4D ryja ~7 max per visus metus (ziema/vasara), tai nematau vargo... Ypac kai dabar dyzelinas ~3Lt... o Benzas arti 4...

O ar galima uz savo kaina ekspluatuoti masina, manau cia niekas neatspes, kokia tau pavyks nusipirkti... Gal ir galima, o gal ir ne (min. kaladeles, padangos, filtrai, tepalai... ir t.t.)
Nerasykit man asmeniniu pranesimu, jei nenorite laukto po puse metu atsakymo :) Geriau e-mailu :)

gisas

na visokios kaladeles ir tepalai tai taip cia ir kvailam aisku. bet va idomu kaip variklis, vaziuokle. aiku uz mazene suma ir masina bus daugiau macius, bet norisi kad pasisakytu tie kurie vairuoja tokias karinas ir ar patys parduotu savo masina tarkim uz 4000lt

tarkim sios.
http://www.autogidas.lt/skelbimai/toyota-carina-hecbekas-1993-0118535875.html
http://www.autogidas.lt/skelbimai/toyota-carina-hecbekas-1995-0118576235.html ar uz tokia kaina ir pazziurejus i isvaizda panasios i dar gyvas masinas:)
Avensis '04 2.0D-4D

NNZ

na 2ltr tai pasrėbs apie 9ltr, mišriu rėžimu, 1,6 čia kaip pasisesks, jei bus geras ir nuždrožtas, nes visdėlto 1.6 kaip ir mažas tokiai mašinai tada kuros sąnaudos bus apie 8, nes tokia reik patempt o tada labiau spausi ;) šiaip nei su vienu nei su kitu problemų nėra. Va geriausias ekoniškumo/galios variantas 1,8ltr. bet pas rusus forumuose mirga nuo tepalao valgymo problemų, tai jei dapilinėti 0.5ltr/10k km vietoj 0,1ltr/10km nebaisu tai tada imk su 1.8, O apie komfortą ir važiuoklę jau pats žinai, nes sakei, kad su tokia važiniejies.

p.s. kiek supratau benzino ieškai.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

gisas

CitataNNZ parašė:
na 2ltr tai pasrėbs apie 9ltr, mišriu rėžimu, 1,6 čia kaip pasisesks, jei bus geras ir nuždrožtas, nes visdėlto 1.6 kaip ir mažas tokiai mašinai tada kuros sąnaudos bus apie 8, nes tokia reik patempt o tada labiau spausi ;) šiaip nei su vienu nei su kitu problemų nėra. Va geriausias ekoniškumo/galios variantas 1,8ltr. bet pas rusus forumuose mirga nuo tepalao valgymo problemų, tai jei dapilinėti 0.5ltr/10k km vietoj 0,1ltr/10km nebaisu tai tada imk su 1.8, O apie komfortą ir važiuoklę jau pats žinai, nes sakei, kad su tokia važiniejies.

p.s. kiek supratau benzino ieškai.
siaip tinka ir benzinas ir dyzelys svarbu speciau pilti :) aiku benzino su dyzeliu nera net ko lyginti:D bet viskas remiasi i finansus tai siuo atveju kaip ir dyzelis butu pranasesnis, bet kaip jau sakiau turim '95m 2.0d be turbinos tai galios ten tikrai permazai(nors man nelabai aktualu), ir triuksmas nuo variklio nemazas, tai po safranes atrodys labai baisu(kalbant apie komforta) kad 1.6 bus silpnas as irgi taip pagalvojau. paskui pagalvojau dar karta, kad japonu varikliai gana dinamiski, nezinau del sukimo momentu ar del ko, bet kad ir musu turimas dyzelis su 56kw nekiek neatsiliktu mieste (kai tereikia isibegeti iki 50km/h) nuo mano safrano kuriame 80kw (patikekit tokiai masinai sia kaip butelis degtines  4 statybininkam) taigi prie mazos traukos as prates ir nesuku sau galvos, siaip ir nemegstu lakstyti ( man masinos gaila :D).
P.S ziuriu su tais 1.8 toyota visada turejo problemu, nes mano ziniomis ir avensis su siuo motoru tepala degina(aisku su tokiu deginimu vaziuoti ir vaziuoti):)
Avensis '04 2.0D-4D

gisas

beje ar siame puslapyje realios kuro sanaudos ir galima tiketis kazko panasaus is siu varikliu ar kiek pagarazintos:)

http://automobiles.lt/automobiliu+katalogas/Toyota/Carina/He%C4%8Dbekas

P.S pamirrsau paklausti(nors ir negerai taip taip tyciotis is masinos) ar imanoma i toyotos varikli ideti dujas(cia jau kritiniu atveju:D), nes kazkaip skelbimuose nelabai ir matosi toyota su dujomis;)
Avensis '04 2.0D-4D

horn

Prieštarausiu NNZ ir gisui dėl 1,8(7A-FE) variklio. Šiaip tapelą degina carinos 1.6 (4A-FE) variklis, o avensio 1,8 variklis, bet tas avensio variklis yra VVTi (1ZZ-FE) :p Pvz. mano carina 1,8 su dujomis, rida 212.000, tepalo nedapilu tarp keitimų, o keičiu kas 15-18.000, todėl manau vaizdą galima susidaryti, kad jei rytų tai per tiek km tikrai dapylinėčiau. Pažystamas buvo prisukęs 470.000 tai jis dapildavo po 0,5l tarp keitimų. Kiek mano žinios traukia, tai 1,6 variklis smagesnis, bet sąnaudos vos vos didesnės negu 1,8. Šiaip pardavinėjam žmonos civicą, nes jos darbas persikraustė ir ji pėsčia per 5min nueina. Jei domina galiu pasiūlyti už tokią kainą, arba jei damesi daugiau, parduosiu cariną, tada pats su civicu važinėsiu. Man irgi reikia pinigų, nes pats paskolinau, negaliu atgauti, o šiemet būtinai reikia šildymo katilą nusipirkti :|

gisas

kokia tavo karina (metai, tiksli kaina, kebulo tipas,ar yra koks privalumas), kaip kebulo stovis, o civikas gal nealbai jei is hondu zeciau akorda bet ju kuro sanaudos irgi nemnkos ir puva greiciau uz tojota:)
Avensis '04 2.0D-4D

horn

96m, 6000, hečbekas, kėbulas kaip čia pasakius stovis - nesulankstyta, nesudaužyta ir neparūdiję ir kol kas įlenkimų lyg ir nėra. Privalumai elektriniai langai ir veidrodžiai, lieti ratai vasarą ir žiemą kartu su padangom. Vasarinės padangos kažkur 3m, žieminėms šiemet bus 3m ir dar manau apie 2 metus be šių jos visos atlaikys. Šiaip civikas geresnės būklės ir ratus irgi turi su naujom padangom, galėčiau parodyti abu ;)

nuotraukos ten http://www.celica-klubas.com/vartotojai/user/linasser/

gisas

hmm... siaip noriu kazko uz savo safro kaina su minimalia priekoka. nesinoriu tokiu nedarbo metu leisti daugiau pinigu automobiliui:) bet carina tai grazi ;)
Avensis '04 2.0D-4D

gsk

Citatahorn parašė:
96m, 6000, hečbekas, kėbulas kaip čia pasakius stovis - nesulankstyta, nesudaužyta ir neparūdiję ir kol kas įlenkimų lyg ir nėra. Privalumai elektriniai langai ir veidrodžiai, lieti ratai vasarą ir žiemą kartu su padangom. Vasarinės padangos kažkur 3m, žieminėms šiemet bus 3m ir dar manau apie 2 metus be šių jos visos atlaikys. Šiaip civikas geresnės būklės ir ratus irgi turi su naujom padangom, galėčiau parodyti abu ;)

nuotraukos ten http://www.celica-klubas.com/vartotojai/user/linasser/
na va, ir tamstą prispaudė sunkmetis. o taip džiūgavai dėl savo Carinos :D

horn

Pas mane statybos sustojo, jei nenusipirksiu šildymo katilo iki šalčių, galėsiu kitais metais sienas per naują tinkuoti, taip, kad neturiu iš ko rinktis-tik kurią parduoti. Dėsiu pirma civico skelbimą į pardavimą.

gisas

Avensis '04 2.0D-4D

horn

Nenorėjau kurti naujos temos, paklausiu čia. Kokios benzininių carinų apsukos laisva eiga užvedus šaltą variklį? Pas mane rodo 2000, man rodos daugoka. Galvoju ar beardydamas laisvos eigos vožtuvo kažko nenusukinėjau į šonus, nes ten buvo kažkokie nustatymai, labai nekreipiau į juos dėmesio.
Beje užstačiau dujų sąnaudų rekordą 6,85L dujų, važiavau ganėtinai ramiai. Pravažiavau 500km su 34L, iš jų 330km buvo vilnius-kaunas, kelis km atmečiau dėl tikslumo, kadangi užsikuria benzu.

fennix

Bijau kad nepameluociau tai apsukas +- parasysiu. Tik uzvedus apsukos 1000 rpm. Kai susinormalizuoja tepalas ir visa kita, ir variklis pradeda silt pas mane yra mazdaug tokios padetys. Is pradziu pakyla iki mazdaug 1300 rpm. po akimirkos pakyla iki 1600- 1700 rpm. Na o toliau tolygiai i apacia vel prie 1300, tada 1000 ir tada kai jau pilnai uzsyla- krenta iki  760 rpm. Viskas pagal temperatura reguliuojasi, patikrink temperaturos dacika dar :) gali grybaut :) Rekordas fantastiskas... Nezinau, man kely neiseina maziau 8.5 numest... na bet ir vaziuoju as negailedamas :) ir begejuos kaip zmogus gramu neskaiciuodamas, ir greiti visada limita ispaudes...
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!